שיעורי מין לילדים

Inuit

New member
../images/Emo124.gifשיעורי מין לילדים../images/Emo59.gif

לפני כחודשיים ראיתי כתבה בטלויזיה הגרמנית על ילדות בנות 10 ומעלה ושיעורי המין שמעבירים להם בבית הספר(בגרמניה) שעורי מין לילדות בכיתה ה' ושם מלמדים אותן איך להלביש קנדום על איבר מין - לשם ההמחשה הן היו צריכות להלביש את זה על איבר מפלסטיק יש לי ילדה שעוד פחות מחודש תהיה בת 11.ובבית הספר הם יתחילו בסימסטר הזה ללמוד על מין.(למען האמת אני כבר קניתי לה ספרים-בגרמנית על בנות ובנים שאלות ותשובות ואני מספרת להם כבר מיגיל 3 (כיצד באים תינוקות לעולם) כל מה שהם צריכים לדעת והם -הבן והבת- יודעים די הרבה יחסית לילדים אחרים ואנחנו מאוד פתוחים בנושא ולי אין בעיה לדבר איתם על כך אבל הכתבה הזאת הבהילה אותי,40% מהילדות החל מגיל 10 מקימות יחסי מין(בגרמניה אבל אני לא חושבת שההבדל יכול להיות גדול בין שם לכאן) וזה מפחיד. האם משהו מכם מכיר ספרים טובים בנושא גם בישבילי וגם לילדים\נוער יש לי מס. ספרים אבל תמיד אשמח לקבל שמות של ספרים טובים בנושא וגם עצות אישיות איך זה עבר אצלכם\מכרים וכד'

Gefen

New member
אין לי בנות..

ושני בניי עדיין קטנים, רק מגלים את הבולבול
כך שאני לא יכולה לעזור הרבה אבל אם הקפצתי אותך זה גם טוב אולי מישהו אחר בעל\בעלת נסיון יוכל לעזור.. אה, רק דבר אחד אני כן יכולה לייעץ לך וזה לשאול גם בפורומים אחרים פה בתפוז, כמו הורים למתבגרים, להיות הורים ועוד... בהצלחה.. גפן

באמת מפחיד. ואפילו מלחיץ.

נראה לי ששיעורי מין בגיל הזה הם סוג של כסת"ח של המערכת. עצוב, מפני שסביר להניח שרוב המידע עובר מעל הילדים ולא נשאר אצלם לשעת הצורך, וגם מפני שבאיזשהו מקום שיעור בבית ספר על הנושא הופך אותו ללגיטימי, ואולי אפילו לאיזה MUST חברתי - גם בגיל כל כך מוקדם
. אבל אם תחשבי על זה, מתי בדיוק יש לבנות עשר הזדמנות (וצורך) לקיים יחסי מין? נדמה לי שהרבה מאד תלוי ביחס שאת מעבירה לבת שלך בנושא הזה. אם תסבירי לה שמעורבים גם רגשות בענין, למשל אהבה, ושכדאי לחכות לאדם המתאים כדי לעשות את זה איתו/איתה, ושסביר שזה יקרה רק בגילים יותר מאוחרים - היא תבין, מן הסתם, לא? ויש לי גם קצת פסיכולוגיה בגרוש: ילדות שההורים שלהן מזניחים אותן רגשית ילכו לחפש תשומת לב אצל מי שנותן להן, לא? ואת לא בדיוק נשמעת אמא מזניחה
אני עדיין חושבת שלמה שקולטים בבית יש השפעה משמעותית על הילדים שלנו גם בגיל הזה. זהו, הצלחתי להרגיע את עצמי.

למעלה