שיר בהרחבה- Frogs

everynormal

New member
../images/Emo124.gifשיר בהרחבה- Frogs../images/Emo124.gif

השבוע פינת שיר בהרחבה חוזרת, (סורי, חוסר זמן, הרבה לימודים ועיסוקים) עם השיר "צפרדעים" מהאלבום "אליס אין צ'יינס/טריפוד". נכתב ע''י ליין.
מה המשמעות של חבר בשבילך? מילה שפוגעת באופן לא צודק האם אתה כמוני מבולבל? כולם ביחד אבל אתה לבד....-
כאן הדובר שואל, מה המשמעות של המילה חבר בשבילך? (יש הטוענים שהשורה הזאת פונה לג'רי) חבר, זאת מילה שפוגעת באופן לא צודק, כלומר היא פוגעת באופן לא פייר, לפעמים היא פוגעת יותר ממה שחשבנו שהיא יכולה לפגוע. בשורה הבאה, הדובר שואל, "האם אתה כמוני מבולבל?", הדובר פונה בפנייה ישירה ושואל האם אתה מבולבל?, כלומר,האם אתה לא מבין למה כולם ביחד, כולם חבורה, ורק אתה לבד?- מכאן אפשר להבין שהדובר נמצא לבד בבעיות שלו, בזמן שכולם, כלומר אנשים שהדובר מכיר, נמצאים ביחד.
הצלילים של השקט לעתים קרובות מרגיעים צורות וצבעים מתחלפים עם מצב הרוח תלמידים מרחיבים ומשנים את הגוונים שלהם חום מהיר מתחמק מכחול צלול-
כאן נאמר, שהצלילים של השקט מרגיעים לעתים קרובות, הצורות והצבעים בחיים משתנים עם מצב הרוח. תלמידים מרחיבים ומשנים את הגוונים שלהם, כלומר התלמידים מרחיבים את עולם הגוונים (צבעים) שלהם ומשנים אותו בעצמם- מכאן אפשר לומר שהם קובעים את מצב הרוח שלהם ומשפיעים על הצבעים בחיים שלהם. בשורה האחרונה נאמר "חום מהיר מתחמק מכחול צלול", כלומר הצבע החום מתואר כמהיר וקליל, והוא מתחמק מהצבע הכחול הצלול, הרגוע.
למה זה חייב להיות בדרך הזאת להיות בדרך הזאת.... -
זוהי שאלת השאלות, וכל אחד יכול לפרש את השורה הזאת לפי התפיסה והמחשבה שלו. למה זה חייב לקרות בדרך הזאת? למה דווקא בדרך הזאת?- אפשר לפרש את השאלה הזאת כשאלה על החיים, או על משהו שלא יוצא כמו שציפינו, ואנחנו לא מבינים למה זה קורה דווקא בדרך הזאת, בדרך כל כך כואבת וקשה, כפי שאפשר להבין מהדובר.
פרחים השגיחו על שטח נרחב עיניים חומות ילד מזמזם מנגינה שאין לה שומעים תמימות מייבשת מעטפת קרה גדל לראות את הכאב מוקדם מדיי-
בבית הזה מתוארת תמונת מצב, כלומר מתוארת סיטואציה. פרחים השגיחו על שטח נרחב, כלומר ישנו שטח רחב שהפרחים שעליו, משגיחים-שומרים עליו, לא ברור מפני מה. שוב מוזכרות המילים עיניים חומות,לא ברור באיזה הקשר. בשורה הבאה אחר כך מוזכר ילד, הוא מזמזם-שר מנגינה שאף אחד לא מקשיב לה, התמימות שלו מייבשת מעטפת קרה- אפשר לפרש בהקשר זה את המילה מעטפת כמסגרת, מסגרת קרה כלומר מסגרת לא חמה לא נעימה, שהתמימות שלו "מייבשת" אותה, כלומר התמימות שלו מפשירה את המעטפת- המסגרת הזאת, היא גורמת לה להיות חמה יותר. בשורה האחרונה נאמר שהילד גדל לראות את הכאב מוקדם מדיי, הוא חווה את הכאב בגיל צעיר מדיי, הוא גדל אליו. אפשר גם לומר שהילד שעליו מדובר, הוא ילד שמקביל לדובר עצמו.

G1988

New member
סתם תיקון קטן

או לפחות איך שאני הייתי מפרש פה כמה מילים: A word so wrongfully abused = הכוונה לדעתי היא ש"חבר" זו מילה שמתעללים בה יותר מדי, או מילה שלפחות עיוותו את המשמעות שלה (abused, ה-ed מסמל שזה שם עצם שהפעולה נעשית עליו, כלומר ההתעללות היא בש"ע "חבר"). כלומר, לתואר "חבר" אין כבר משמעות נשגבת או משמעות בכלל...זה תואר שאיבד מהמשמעות שלו (אולי ליין מתכוון לחברים שבגדו בו, רימו ואותו וכן הלאה). חוץ מזה פירוש ממש יפה, גרמת לי לחשוב מחדש על השיר. וחוץ מזה מדובר בשיר אדיר, ואני אישית עדיין דוגל בתיאוריה שלי לפיה ליין היה מסטול טילים כשהוא כתב/שר את השיר (החצי-נאום שלו בסוף השיר מבטא את זה די טוב לדעתי). המשיכי כך!

everynormal

New member
תודה על התיקון

ניתחתי את השיר מזמן, עוד בימי הקומונה וכנראה לא שמתי לב לטעות. ללא ספק זה שיר יפיפה, ובתקופה הזאת ליין אכן היה עמוק בסמים, כך שסביר להניח שהוא כתב את השיר הזה בשעת מיסטול... ותודה רבה

everynormal

New member
ללא ספק.

ליין היה גאון אמיתי. הייתה לו כתיבה יפה, הכתיבה שלו היא גלוייה, אישית ואמיתית. דווקא בגלל זה כל כך קל להתחבר אליו

hitchhiker218

New member
בדיוק.. הוא אחת האבדות

הכי גדולות של עולם המוזיקה אם לא הכי גדולה...

Alice108

New member
יא זה אחד משני השירים

האהובים עליי של אליס. אבל יש אחר כך עוד בית. מה איתו? ניתוח מאוד יפה
תודה רבה

MiMiMor

New member
ניתוח יפייפה,

השיר הזה מביא איתו כל כך הרבה צבעים וצורות. אני באמת חושבת שהוא השיר הכי יפה שלהם.

למעלה