שלווום כולם

טולָה

New member
../images/Emo124.gifשלווום כולם../images/Emo9.gif ../images/Emo85.gif

נתנו לי לנתח שיר בספרות ואני זוכרת שהיה פה פעם שרשור על זה וגם מישו ממש כתב פה ת'ניתוח והכל-זה יוכל לעזור לי
אני לא מוצאת-אז אם מישו יוכל למצוא לי את זה אני אשמח
תודה ויום טוב

ניתחנו הרבה מאוד שירים.... ../images/Emo168.gif

זה היה במסגרת זה שעשינו כל פעם "דעות שירים", תעייני בארכיון אני בטוח שתמצאי

טולָה

New member
אבל אבל אבל ../images/Emo85.gif

חיפשתי וזה המוני דפים.. אולי מישו עשה את זה וזה שמור לו במחשב והוא יעלה לפה או שאם הוא מוצא ת'שירשור

טולָה

New member
תודה ממי ../images/Emo85.gif

בעיקרון רציתי פרפר אבל כל שיר שמוצאים יתקבל בברכה

6gaia9

New member
היא צודקת

פרפר יותר טוב , אולי תביא את הניתוח של פרפר ? פליז

טולָה

New member
יופי באמת..... ../images/Emo122.gif ../images/Emo85.gif

חפיף.. אם מישו יכול למצוא לי או לעזור בכל דרך שהיא תודה

אובלינה

New member
יי../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif../images/Emo136.gif../images/Emo23.gif../images/Emo184.gif

מוזר, בהגרלות אני לא יוצאת, אבל כשהמוני אנשים כתבו פירושים לשירים מצאו מכולם דווקא את שלי..
אהבתם
ד"א- ראיתי שאתם רוצים את פרפר.. אני יכולה לנסות *מאתגר*

Just Adi

New member
ניתוח שעשיתי עכשיו לפרפר ../images/Emo80.gif

השיר מספר על מערכת יחסים בין שני אקסים, שהם עכשיו ידידים. בבית הראשון- "הנה את איתי, יושבת בחד, קוראת מכתב שאת שלחת, אנחנו ידידים והכל בסדר, עוד מעט הוא יאסוף אותך, אולי הוא יעלה , נשתה קפה ביחד, ויין וסיגריה ונדבר, בשעון שלו, יציץ הוא פעמיים, יגיד שכבר מתחיל להתאחר" אפשר להבין שהם ידידים "אנחנו ידידים והכל בסדר" זה שהוא אומר ש"הכל בסדר" אומר שהיו להם בעיות בעבר, עדיין לא ברור אם בזמן שהם היו בקשר רומנטי או לא. לאחר מכן אפשר להבין שהבת במערכת יחסים "עוד מעט הוא יאסוף אותך" ושהבן זוג שלה ביחסים סבירים עם הגבר (האקס והידיד של הבת) אבל עדיין מרגיש מאויים על ידו "בשעון שלו יציץ הוא פעמיים יגיד שכבר מתחיל להתאחר", השורה הזאת אומרת שבעצם... הוא כבר רוצה ללכת מהדירה של הגבר, לא נוח לו ולא נעים לו שם, אולי בגלל שהגבר הוא האקס של חברתו. הפזמון - "אני חולמת שאני נופלת את זוכרת, אז זוכרת שכתבת, אתה למטה מתרוצץ ומנסה לתפוס אותי, את זוכרת שאהבת לשקר, העדפת להשתכר, במקום לדבר" אומר על הבת, שכשהיא הייתה עם האקס שלה (אני משוכנעת שהייתה בינהם מערכת יחסים רומנטית) היא הייתה במצב נפשי קשה, והיא הרגשה שהבן כל הזמן מנסה איכשהו להציל אותה, והיא רצתה להמלט מהבעיות שהיו לה ע"י שקרים וע"י שתייה במקום דיבורים. הבית השני - "קשה לי להסביר, מה אני בעצם, מה אני חושב על אהבה, אבל אני מוכן, לנסות ולהראות לך, כמה זה שביר ומסוכן, בכף היד שלי, אני מחזיק פרפר, הוא מוסתר בתוך אגרוף סגור, האם הוא חי או מת , אני שואל אותך, את יודעת, זה תלוי גם בך..." פה הבן מנסה להסביר מה הוא חושב על אהבה, והוא עושה זאת באמצעות סיפור, שאני משערת שנלקח מסיפור עתיק, בסיפור העתיק מספרים על זקן חכם שידע לענות על כל שאלה, באו אלי כמה ילדים ואמרו לו שאחד מהם מחזיק פרפר בידו מאחורי הגב והזקן צריך להגיד אם הוא חי או מת , והזקן ענה להם שאם הוא יגיד שהוא מת הם יפתחו את היד והפרפר יעוף, אך אם הוא יגיד שהוא חי הילד ימעך אותו בידו והפרפר ימות, בין כה וכה הוא לא יכול להיות צודק. בדומה לזה בשיר, הבת יכולה לקבוע אם האהבה שיש לו תתקיים או לא, אם היא תגיד שהפרפר חי, אז בעצם האהבה חיה וקיימת גם בליבה, ואם היא תגיד שהוא מת, זה אומר שאין לו עוד תקווה. פזמון חוזר- בשינוי קל בשורה האחרונה "העדפת להשתכר.. במקום לדבר... אלי" שהפעם הוא מסביר, שאולי לא היה לה בעיה לדבר, אולי הוא היה הבעיה והיה לה קשה לדבר אליו הסוףףף וחסר לכם שאתם לא מגיבים למה כואבות לי הידיים רצחחחח

madymad

New member
WOW!

כל זה עשית עכשיו על המקום? יפה מאוד.. :) ובלי קשר ניתוח מצוין.. הייתי שמח אם תנתחי בזמנך החופשי עוד שירים כי לי אין את הכישרון הזה..

Just Adi

New member
חחחח *מסמיקה* ../images/Emo80.gif

כן, עשיתי את זה על הרגע... לא יודעת אם יש לי כישרון אני פשוט נורא נורא אוהבת את השיר הזה ואף פעם לא ניסיתי לנתח אותו ונראה לי אחלה הזדמנות. ו... תני שירים, נראה אם זה באמת כישרון

6gaia9

New member
../images/Emo24.gifדרך אגב...

עשיתי כמה שינוים (ממש קטנים) והגשתי למורה שלי לספרות וקיבלתי 100 !!!!! אז רק רציתי להגיד לך תודה כי בזכותך קיבלתי 100 עגול ויפה!!!!! תודההההההההההההההההההההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה