ניתוח שעשיתי עכשיו לפרפר ../images/Emo80.gif
השיר מספר על מערכת יחסים בין שני אקסים, שהם עכשיו ידידים. בבית הראשון- "הנה את איתי, יושבת בחד, קוראת מכתב שאת שלחת, אנחנו ידידים והכל בסדר, עוד מעט הוא יאסוף אותך, אולי הוא יעלה , נשתה קפה ביחד, ויין וסיגריה ונדבר, בשעון שלו, יציץ הוא פעמיים, יגיד שכבר מתחיל להתאחר" אפשר להבין שהם ידידים "אנחנו ידידים והכל בסדר" זה שהוא אומר ש"הכל בסדר" אומר שהיו להם בעיות בעבר, עדיין לא ברור אם בזמן שהם היו בקשר רומנטי או לא. לאחר מכן אפשר להבין שהבת במערכת יחסים "עוד מעט הוא יאסוף אותך" ושהבן זוג שלה ביחסים סבירים עם הגבר (האקס והידיד של הבת) אבל עדיין מרגיש מאויים על ידו "בשעון שלו יציץ הוא פעמיים יגיד שכבר מתחיל להתאחר", השורה הזאת אומרת שבעצם... הוא כבר רוצה ללכת מהדירה של הגבר, לא נוח לו ולא נעים לו שם, אולי בגלל שהגבר הוא האקס של חברתו. הפזמון - "אני חולמת שאני נופלת את זוכרת, אז זוכרת שכתבת, אתה למטה מתרוצץ ומנסה לתפוס אותי, את זוכרת שאהבת לשקר, העדפת להשתכר, במקום לדבר" אומר על הבת, שכשהיא הייתה עם האקס שלה (אני משוכנעת שהייתה בינהם מערכת יחסים רומנטית) היא הייתה במצב נפשי קשה, והיא הרגשה שהבן כל הזמן מנסה איכשהו להציל אותה, והיא רצתה להמלט מהבעיות שהיו לה ע"י שקרים וע"י שתייה במקום דיבורים. הבית השני - "קשה לי להסביר, מה אני בעצם, מה אני חושב על אהבה, אבל אני מוכן, לנסות ולהראות לך, כמה זה שביר ומסוכן, בכף היד שלי, אני מחזיק פרפר, הוא מוסתר בתוך אגרוף סגור, האם הוא חי או מת , אני שואל אותך, את יודעת, זה תלוי גם בך..." פה הבן מנסה להסביר מה הוא חושב על אהבה, והוא עושה זאת באמצעות סיפור, שאני משערת שנלקח מסיפור עתיק, בסיפור העתיק מספרים על זקן חכם שידע לענות על כל שאלה, באו אלי כמה ילדים ואמרו לו שאחד מהם מחזיק פרפר בידו מאחורי הגב והזקן צריך להגיד אם הוא חי או מת , והזקן ענה להם שאם הוא יגיד שהוא מת הם יפתחו את היד והפרפר יעוף, אך אם הוא יגיד שהוא חי הילד ימעך אותו בידו והפרפר ימות, בין כה וכה הוא לא יכול להיות צודק. בדומה לזה בשיר, הבת יכולה לקבוע אם האהבה שיש לו תתקיים או לא, אם היא תגיד שהפרפר חי, אז בעצם האהבה חיה וקיימת גם בליבה, ואם היא תגיד שהוא מת, זה אומר שאין לו עוד תקווה. פזמון חוזר- בשינוי קל בשורה האחרונה "העדפת להשתכר.. במקום לדבר... אלי" שהפעם הוא מסביר, שאולי לא היה לה בעיה לדבר, אולי הוא היה הבעיה והיה לה קשה לדבר אליו הסוףףף וחסר לכם שאתם לא מגיבים למה כואבות לי הידיים רצחחחח