שבוע טוב ומבורך לך חני, ולכל אנשי הפורום
החמודים והנעלמים, שבזמן האחרון שוב מדירים את רגליהם מהפורום. אבל לכל אחד יש עניינים משלו, כך שאני מקווה שיחזרו במרץ. קודם כול לעניין אמריקה, מפליא מה שהאינטרנט הזה עושה. אנשים בכל פינות תבל, שבחיים לא היו מגיעים זה לזה, מצליחים לתקשר ולהיקשר, וזה ממש יפה. ואוכל זה דבר אוניברסלי - כולם אוכלים וכולם מבשלים, אז זה מכנה משותף בהחלט רחב שמצליח לחבר בין אנשים. אני זוכרת שלפני כמה שנים נהגתי לצפות בתכנית בבי-בי-סי של תחרות בישול בין שפים ומתחרים, שבחצי שעה היו צריכים להכין מטעמים מכמה מרכיבים, והם היו מוציאים מתחת ידיהם מטעמים נפלאים. ומה שהכי הפליא אותי זה שהם השתמשו בהמון תבלינים - ואני חשבתי תמיד שהאוכל האנגלי תפל. בקיצור, למדתי מהם המון. ולעניין המתכון לגחנון, בשמחה אתן לך. מתכון לגחנון (מקור: אמא שלי) (לא כל כך דומה לג'חנון הרגיל) החומרים 4.5 כוסות קמח 6 כפות סוכר מחוקות חצי כפית מלח 3/4 1- 2 כוסות מים (הבצק צריך להיות רך אבל לא רך מדי) 10 כפות שמן (לבצק) שמן לקיפול הבצק ולסיר אופן ההכנה לשים את הקמח, הסוכר, השמן והמלח עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד שנוצר בצק רך. נותנים לבצק לנוח כרבע שעה-עשרים דקות ולשים את הבצק שוב. חוזרים על התהליך 4-3 פעמים. מחלקים לכדורים בגודל בינוני (מהכמות הזאת אפשר ליצור 5 כדורים גדולים או 6 כדורים בינוניים) נותנים לכדורים לנוח כעשר דקות. מורחים משטח עבודה בשמן, פותחים כל כדור לעלה דק דק ומורחים גם אותו בשמן. מקפלים כל עלה לאורך פעם מצד אחד ופעם מהצד האחר (כמו שמכינים בצק עלים), ובסוף מקפלים את שני החלקים המקופלים זה על זה - נוצר צינור רחב וארוך. מורחים אותו בשמן, מותחים מעט לרוחב ומגלגלים, םותחים ומגלגלים ומורחים כל הזמן בשמן. עד שנוצרת מין כיכר מגולגלת. עוטפים פיתה - ואפילו שתיים - בנייר כסף ומניחים בתחתית הסיר. יוצקים מעט שמן בסיר ומניחים את כיכרות הגחנון זו ליד זו. מניחים על הפלטה או בתנור לכל הלילה. בתיאבון הערה: מתקבל גחנון שאינו נפתח לעלים, כי אין בו מרגרינה. אבל הוא רך מאוד וטעים.