שמעתי על מאכל בשם "חפוש" של

ליןןןןן

New member
../images/Emo124.gifשמעתי על מאכל בשם "חפוש" של

מרוקאים/פרסים (?) אמרו לי שזה מין בצק טעים... מצלצל מוכר
אם מישהי שמעה על זה אני אשמח לקבל מתכון
 

רותי410

New member
לין, תגידי לי, מה יש לך עם העדנים?????

בסוף יסתבר שאת עדנית במסווה. זה מאפה של עדנים, ובמקרה הזה דווקא הכנתי אותו כמה פעמים. מן הסתם יש הרבה גרסאות למאכל הזה. אז הנה אחת: (דרך אגב, הוא מזכיר מאוד את הקובנה של התימנים). מתכון לח'פוש (מקור: אמא שלי) החומרים: 3.5 כוסות קמח גדושות 1 כפית שטוחה מלח 1.5 כפיות שמרים יבשים 1 כפית שטוחה קצח 2 כוסות מים כ-2 כפות שמן 1בצל בינוני אופן ההכנה: לשים את הקמח, השמרים, המלח, הקצח והמים עד שיש בצק רך - אבל לא רך מדי. מניחים לנוח כעשרים דקות ולשים שוב. חוזרים על התהליך הזה שלוש-ארבע פעמים. יוצקים שמן בסיר פלא - יש למרוח גם את הדפנות. יוצקים את הבלילה ומניחים לה לתפוח עד שהיא מכפילה את נפחה. לאחר שהבצק תפח, חותכים את הבצל לטבעות ומפזרים על הבצק. מבשלים על להבה בינונית כ-35-45 דקות. עד שהמאפה שחום מלמעלה. הערה: יש שמטגנים את הח'פוש במחבת בעלת דפנות גבוהות. התהליך הוא אותו תהליך, רך שצריך להפוך את המאפה לאחר שהיטגן מלמטה, ולטגן גם את החלק שפוזר עליו בצל. הרבה יותר פשוט בסיר פלא. בתיאבון!!!
 

ליןןןןן

New member
מה?? את רצינית??../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

אבל אכלתי את זה פעם אצל חברה מרוקאית..או פרסית לא הייתי בטוחה..
איזה קטע!! אולי בגלגול הקודם הייתי עדנית מי יודע
אז יש לי מתכון ממקור מוסמך ואותנטי.. איזה כיף! מוי כיף! תודה רבה!!!
 

רותי410

New member
אני מקווה שזה באמת מוי כיף, כי

אם אכלת את זה אצל חברה פרסית או מרוקאית יכול להיות שזה משהו אחר. בכל אופן, כך אנחנו מכינים את זה, ולא שמעתי על זה מעדה אחרת. מקווה שיהיה לך טעים. אם תכיני, מחכה לשמוע דיווחים מהשטח. שבת שלום לך ולכולם
 

ליןןןןן

New member
לא נראה לי..

מה הסיכויים שיהיה אותו שם וגם עשוי מבצק...? מבינה למה רציתי אותך לראשות הפורום..
תודה בכל אופן
 

cial 1

New member
שבוע טוב לך ליןןןןן ולרותי410../images/Emo24.gif

מה חדש מה קורה למה כך כולם יושנים? אני גולשת באמריקה אבל זה קצת גדול עלי ומה שאני רוצה להגיד בזה יש לך אנשים בעולם מיוחדים בענף האוכל רק מתוך נימוס ביקשתי לא מתכון אלה בצק והדגשתי שאני מכירה את הבצק זה כמו לשבקיה שלנו המרוקואים? אבל במילוי גבינה וקערה של פונודו? ליד ומה קבלתי מאחת הגדולות את המתכון עד הבית במייל ומה עוד עם אלף לינקים של בלוגים עם כול המתכונים של העולם ומה עוד היא יהודיה עדיןן לא השבתי לה מזה שפחת ענקית עם אתר גם משלה ואני משתגעת שם יש עוד אתר ענק ורשומה אני שם והצלחתי לתת כמה מתכונים שלי ואני שם וגם בגול יותר מקבלת חופשי מתכונים אין כוח אבל העולם מדהים בכול מה שקשור באוכל אין דגש ממך ליןןןןן אני מבקשת בקשה קטנה אני לא חזקה באנגלית וקשה לתת מתכון והמילה את ? את הדברים את המרכיבים רק המילה את לא נכנסת אצלי ? t אז כך אני מצרפת את המילה הזאת? the ה דהיינו הדברים? ועוד מלילה info אנה תקני אותי בבקשה יש לי מה להציע הרבה כאן מכול החגיגות שם גם הכנתי נשבעת לכם יש אחת מיפן מזה אלופה כמובן והיא נתנה שם עוגות בענק גם אוכל ומה מצתי את העוגה שלי בטעם אחר וכמובן שונה אבל הכול זה הדימיון לפעמים הכלים שאין לי אני כול פעם קונה לי משהו? ושלא נדבר על צלחות הגשה אני מוסרת ולא מקבלת בחזרה מהבן לא חשוב אבל הזרים מתה אני מבושה לבקש אני כן מעירה אבל לא הולך לי היה הרבה כלים גם מחול מהאחיות שלי. טוב אז חסר כלי הדמיון עובד יותר? אכן כך ושבוע טוב לך לכולם חני
 

רותי410

New member
חן-חן לך לין על המחמאות. אני אכין בקרוב

ח'פוש ואצלם אותו, ונראה אם אנחנו מתכוונות לאותו מאפה. שיהיה לך שבוע טוב ומבורך
 

cial 1

New member
רותילה מ אני כאן שבוע טוב לך עדנית מעודנת|שקד

אני רוצה ממך את המתכון של הג'חנון בשמן זה בקשה עבור הבן מודה מאוד ולא מחייב הערב מתי שאת יכולה ואני אוהבת את העדנים הם עדינים גם ובגדול שבוע מברוך לך וכול הדנים בכול מקום וכמובן לחברות וחברים
של הפורום.
 

רותי410

New member
שבוע טוב ומבורך לך חני, ולכל אנשי הפורום

החמודים והנעלמים, שבזמן האחרון שוב מדירים את רגליהם מהפורום. אבל לכל אחד יש עניינים משלו, כך שאני מקווה שיחזרו במרץ. קודם כול לעניין אמריקה, מפליא מה שהאינטרנט הזה עושה. אנשים בכל פינות תבל, שבחיים לא היו מגיעים זה לזה, מצליחים לתקשר ולהיקשר, וזה ממש יפה. ואוכל זה דבר אוניברסלי - כולם אוכלים וכולם מבשלים, אז זה מכנה משותף בהחלט רחב שמצליח לחבר בין אנשים. אני זוכרת שלפני כמה שנים נהגתי לצפות בתכנית בבי-בי-סי של תחרות בישול בין שפים ומתחרים, שבחצי שעה היו צריכים להכין מטעמים מכמה מרכיבים, והם היו מוציאים מתחת ידיהם מטעמים נפלאים. ומה שהכי הפליא אותי זה שהם השתמשו בהמון תבלינים - ואני חשבתי תמיד שהאוכל האנגלי תפל. בקיצור, למדתי מהם המון. ולעניין המתכון לגחנון, בשמחה אתן לך. מתכון לגחנון (מקור: אמא שלי) (לא כל כך דומה לג'חנון הרגיל) החומרים 4.5 כוסות קמח 6 כפות סוכר מחוקות חצי כפית מלח 3/4 1- 2 כוסות מים (הבצק צריך להיות רך אבל לא רך מדי) 10 כפות שמן (לבצק) שמן לקיפול הבצק ולסיר אופן ההכנה לשים את הקמח, הסוכר, השמן והמלח עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד שנוצר בצק רך. נותנים לבצק לנוח כרבע שעה-עשרים דקות ולשים את הבצק שוב. חוזרים על התהליך 4-3 פעמים. מחלקים לכדורים בגודל בינוני (מהכמות הזאת אפשר ליצור 5 כדורים גדולים או 6 כדורים בינוניים) נותנים לכדורים לנוח כעשר דקות. מורחים משטח עבודה בשמן, פותחים כל כדור לעלה דק דק ומורחים גם אותו בשמן. מקפלים כל עלה לאורך פעם מצד אחד ופעם מהצד האחר (כמו שמכינים בצק עלים), ובסוף מקפלים את שני החלקים המקופלים זה על זה - נוצר צינור רחב וארוך. מורחים אותו בשמן, מותחים מעט לרוחב ומגלגלים, םותחים ומגלגלים ומורחים כל הזמן בשמן. עד שנוצרת מין כיכר מגולגלת. עוטפים פיתה - ואפילו שתיים - בנייר כסף ומניחים בתחתית הסיר. יוצקים מעט שמן בסיר ומניחים את כיכרות הגחנון זו ליד זו. מניחים על הפלטה או בתנור לכל הלילה. בתיאבון הערה: מתקבל גחנון שאינו נפתח לעלים, כי אין בו מרגרינה. אבל הוא רך מאוד וטעים.
 

cial 1

New member
אני לא נתשתי את המחנה? ותודה מתוקה

אני רושמת היה לי רק מה לעות בבית של אחי יש שני תנורים אחד ליפוי ואחד לשמוש אני הגעתי והם התחפנו כי הכנתי בחדש של היופי מאטליה זה הגיע טוב רק למען הטוב הם נתנו לי לאפות לחגוג אבל הכול בשבילם אני צילמתי הכול מחר בעז"ה אתן מה הכנו שם לכולם פה כי אני גם רוצה לראות מה חדש פה ועםהזרם אני אלך ואתן? וגם יש לי בעיה עם המצלמה כמה שהיא מוטענת? לא הולך אבל ממשיכה להטעין אותה ויש עוד אחת לא רוצים בשלב זה להחזיר? נודה לך על המתכון וא אסור לי ולבן לאכול הרבה מרגרינה אעדיף היה בלי וגם במאכלים שלי אני מפחיתה תמיד ובכל אם צריך וזה המתכון הוא הדבר הנכון לג'חנון עדין וכך צריך כמוך רותי טוב חומד לגבי התוכניות בלויזיה הם של הטלויזיה של האינטרנט הם שלך בזמן זה אני כותבת מייל שולחת נכון? לאחת שפית ענקית אם יוכילה רוצה אני אתן לה את הפרטים כי את לא רוצה. הבנת רותי כאשר אנחנו רואים סרט זה כמו שאנחנו המביימים זו הגדולה הרי לשם זה גם אנחנו פה לא תחרות? אלה לתת גם מהלב כי המטבח משם הוא בא? חני לך מאחלת שבוע הכי טוב מחר גם מתכונים משם וגם מה שהחנתי הכול בעז"ה אוהבת אתך ואת כול המתוקות
פה חני
 
למעלה