שרשור הטופו הגדול!

Neta558

New member
../images/Emo124.gif שרשור הטופו הגדול! ../images/Emo124.gif

הטופו מזוהה עם התזונה הטבעונית והבריאותית. אמנם תזונה זו לא על הטופו לבדה עומדת, אך בהחלט יש לגוש הלבנבן מקום של כבוד בתוכה. אי לכך ובהתאם לזאת, אני גאה להציג:
שרשור הטופו הגדול!
מה טופו בו? הכל! שרשרו כל מה שקשור לטופו: היסטוריה, ערך תזונתי,מוצרים, מחירים, אופן גידול הסויה, שאלות ותשובות, מתכונים... מה גדול בו? אתם! (והתקוה ליצור שרשור גדול ומקיף על הטופו). כל מה שרציתם (וגם קצת ממה שלא רציתם) לדעת על הטופו! שרשרו עכשיו!
 
שמעתי שיש בו קצת פחמימות!

(הודעה זו נרשמה כדי שהשירשור הכל כך מעולה שמלכתנו הנערצת נטע יבורך שמה ויופץ ברחבי העולם לא ידרדר לו למטה...)
 

arcsinus

New member
קיצוניות היא אינה דבר בריא.

מקריאת הודעותי ניתן להסיק שעבור אדם שאינו רוצה לרזות, כמות יומית של 100-150 גרם פחמימות ליום הנה מספקת ביותר. כמות הפחמימות שבטופו אינה ממלאת את מכסת כלל הפחמימות המוקצבות ליום, ולכן היא מותרת ואף מומלצת.
 

rastotman

New member
טופו טופו טופו

לי יש שאלה! איך מוסיפים סידן לטופויים המעושרים? זה לא דומה בצורה מסויימת לתוספים של סידן?
.
 

vegan

New member
גיבון הטופו, ניגארי ותחליפיו וסידן

הטופו מיוצר על ידי גיבון של חלב הסויה, בתהליך דומה לגיבון של חלב מהחי. תהליך הגיבון מפריד את החלבון מהחלב ולאחר הסינון מתקבלת גבינה במקרה של חלב מהחי, או טופו מחלב סויה. הגיבון נעשה על ידי הוספת חומר המתקשר לחלבון ומפריד אותו מהנוזל. בגבינות מהחי משתמשים באנזימים. במקרה של חלב סויה, משתמשים לרוב בניגארי. הניגארי הוא המלח האפור שנשאר ממלח הים, לאחר שמזקקים ממנו את מלח הבישול. הוא מכיל בעיקר מגנזיום כלוריד ומגנזיום סולפט. יוני המגנזיום מתקשרים לחלבון וגורמים לתהליך הגיבון. תחליף נפוץ הוא קלציום סולפט שזה למעשה גבס טבעי. לאלה שמנסים לייצר טופו לבד, חשוב לציין שגבס תעשייתי עלול להכיל רכיבים רעילים ולכן חשוב להיות בטוחים שמדובר בגבס נקי המתאים למאכל. שימוש בקלציום סולפט (סידן גפריתי) נותן טופו עשיר מאד בסידן. שימוש בניגארי עדיף מבחינת הטעם. טופו מניגארי מקובל יותר ביפן ונותן טופו קשה יותר. טופו מקלציום סולפט מקובל יותר בסין והוא רך יותר. תחליפי ניגארי נוספים המשמשים בתעשייה: קלציום כלוריד או E-509 (נמצא בטופו המיובא MORI NU). גם הוא מקור לסידן. glucono-delta-lactone ,GDL משמש לטופו משי, מיוצר מסירופ תירס. נמצא באופן טבעי בדבש דבורים (אבל לא משם לוקחים אותו לשימוש תעשייתי). להכנה ביתית ניתן להשתמש בחומץ או בלימון, אך יש לזכור שטופו חמוץ לא מתאים לכל שימוש. גם הכמות המתקבלת קטנה יותר. כמובן שכדי לדעת אם הטופו עשיר בסידן, מספיק להסתכל בהרכב התזונתי בתווית.
 

vegan

New member
הכנת טופו

אני משתמש בניגארי שהביאו לי מחו"ל. אמרו לי שניתן להשיג בבתי מרקחת מסויימים, אבל לא בדקתי. אפשר להשתמש בלימון - ראו במתכון לחלב סויה במתכוני הפורום ("מאמרים" למעלה). הוראות להכנת טופו כאן. ההוראות מתייחסות לחלב סויה שהוכן במכונה, אבל אפשר להשתמש בהן גם עבור חלב סויה שהוכן ידנית.
 

דורון ק

New member
לינק נחמד...

על טופו. אני אצרף עוד לינקים מעניינים(אם תרצו) אחר כך.
 

דורון ק

New member
ועוד לינקים

הנה לינק על סרנדה של מישהו(שכנראה באמת אבל באמת משעמם לו) על טופו. לינק שני בעברית קצת על סויה וטופו.
 

Gal-Mo0D

New member
זקוק להמלצה על מתכון בדחיפות!

הטופו הגולמי שלי (שיהפוך לשניצל בקרוב...) יושב לו במקרר ויש לי יותר מדי ממנו. מה אני יכול להכין (חוץ משניצלים!) שיהיה טעים וקל ? ואני מדבר על ממש טעים וממש קל
 

Neta558

New member
לדחוף חתיכות שלו למאכלים! ../images/Emo13.gif

הכי קל והכי םשוט שיש, פשוט להוסיף חתיכות למאכלים שונים. אפשר להוסיף קוביות לרוטב פסטה, אפשר לבשל עם ירקות, אפשר להוסיף לסלט. יותר קל מזה, אין לי :)
 

rastotman

New member
קציצות

-טעם של לביבות גבינה חצי בצל קצוץ מאוד שתי שיני שום בערך רבע כוס פירורי לחם רבע כוס קמח גוש טופו מפורר במזלג מלח, פלפל, ועשבים ירוקים לפי טעמך -- לערבב ולמעוך ל12 לביבות כדורים, לשמן תבנית ולשים 20 דקות ב180 מעלות זה גירסאת מה שיש לי בבית של מתכון מהספר על הטופו, יוצא מוצלח למדי, הכנתי לעצמי אתמול
.
 
למעלה