תזונת תינוקות ופעוטות-תשובות לשאלות

פרלמנים

New member
../images/Emo124.gifתזונת תינוקות ופעוטות-תשובות לשאלות

הי כולם, הקניית הרגלי אכילה, סוגי מזון והתאמתם לגיל,הנקה, עודף תזונה,השמנה, מיעוט תזונה הגורם לחוסר עליה במשקל; הרגלי אכילה שהיינו רוצים לשנות - אלו הן רק חלק קטן מהבעיות בהן אנחנו נתקלות... תחום התזונה מתעדכן כל הזמן, ועמו סוגי מזונות חדשים שלהם השפעות חיוביות יותר או פחות על תזונת ילדנו. ניתן לשרשר כאן שאלות בנושא תזונת תינוקות ופעוטות. אני אעביר את השאלות באופן מרוכז לדיאטנית ילדים (לא יכולה להתארח אצלנו "רשמית" בשל לו"ז צפוף) ואחזיר לכם תשובות בהקדם. אעביר לה את השאלות עוד יומיים אז יש לכן זמן. יום מקסים, ג'סיקה

אנגלה3

New member
שאלתי היא....

הקדמה קצרה : שמי אנג'לה, אמא לאלמוג בן 10.5 ושחר בן 5 חודשים. שחר אוכל סימילאק בתוספת של 2 כפיות דייסת קורנפלור בכל ארוחה מגיל 3.5 חודשים, בגלל שהוא פיתח רגישות משנית לחלב והחלפנו את התחליב לצימחי בהמלצת הרופאה, התחליב הצמחי לא השביע אותו ולכן שוב בהתייעצות עם הרופאה הוספנו קורנפלור, אחרי חודש עם תחליב צימחי החלפנו בהדרגה לחלבי אבל נשארנו עם הקורנפלור. שאלתי היא - באיזה גיל להתחיל עם מזונות נוספים כמו מרק ופירות וכיצד להתחיל? האם בהדרגה, כל פעם ירק נוסף למרק או להכין מרק ממספר ירקות ואיזה? ומתי ניתן להוסיף עוף למרק? ולגבי הפירות - מכמה פירות להתחיל ואיזה? ומה לגבי תבלינים כמו מלח - באיזה גיל מוסיפים מלח למזון? תודה מראש אנג'לה

פרלמנים

New member
אנג'לה, תשובה טיפה קצרה לצערי

גיל תחילת המוצקים הוא 6 חודשים את ההמלצות איך להתחיל במפורט ואיך להתקדם כדאי לקבל מאחות טיפת חלב. לא כדאי להוסיף מלח למזון. בגיל שנה שהתפריט הופך להיות דומה או זהה לשאר בני הבית באופן טבעי תהיה חשיפה למלח. יפה שיף דיאטנית ילדים היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי ת"א 03-6973533

זהבה29

New member
../images/Emo23.gifתודה על היוזמה.

מעיין אלרגית לדיברי חלב, היא בת שנה, יונקת, ואוכלת מוצקים. שאלתי היא כיצד אפשר להשלים לה את החוסרים עקב כך שאינה אוכלת גבינות ומעדנים. גם החלב שלי הוא לא כל יום בכמות מירבית בשבילה.תודה זהבה.

פרלמנים

New member
תשובה לזהבה

חשוב שתאכל כל יום בשר מכל הסוגים, עוף, הודו ובקר. כדי לקבל מספיק חלבון וכן ביצים להוסיף לתפריט קטניות, טחינה, ירקות ירוקים כדי להעשיר בסידן. אם האלרגיה נמשכת כדאי לשקול להעזר במוצרים על בסיס סויה. יפה שיף, דיאטנית

תודה רבה, ושאלה עבור אחותי

בני בן 10 וחצי חדשים ניזון מהנקה , פירות וירקות. הבעיה מתחילה שמנסים לתת לו תחליפים להנקה – הקטן מתנגד בתוקף לכל משפחת הסימילקים והמטרנות למיניהן. אני אשמח למצוא דרך לתת דייסה בערב ובגלל שכל נושא השאיבה לא מצליח במיוחד אין לי דרך להכין לו . האם יש תחלופה אחרת שאפשר לנסות ? והאם כדי להתחיל לתת חלב עם הדייסה אחרי גיל שנה או שלא מומלץ?

פרלמנים

New member
עידית, יפה עדיין לא ענתה לי...נמתין../images/Emo13.gif

בכל מקרה נסי לשאול גם בפורום הנקה
התשובות של הדיאטנית נ-ו-ר-א איטיות... יום מקסים, ג'סיקה

פרלמנים

New member
תשובה לאחותך

אפשר בהחלט להכין דיסה סמיכה על בסיס תמ"ל ולתת בכפית מגיל שנה אין בעיה לבשל דיסות על חלב או להשתמש בדיסות אינסטנט שאינן דורשות בישול.

למעלה