פרוסות כתף בקר ביין שקדים ופטריות
הבשר דורש מעט עבודה בשלבים אבל אחרי שמכירים את דרך ההכנה מגלים שעם חשיבה מראש זה התעסקות לא רבא והתוצאה..... כתף בקר (לא פרוס) המצרכים למשרה: 3 כוסות יין אדום חצי יבש ראש שום 1 קוביות עגבניה משרים במקרר את גוש הבשר לכמה שעות או ללילה (ניתן להכניס קפוא ושיופשר במשרה) בתוך שקית גדולה ובה חומרי המשרה. אחרי כמה שעות כדאי להפוך את השקית כדי שכל הבשר יקבל טעמים. לשטוף את גוש הבשר, לנגב ולהניח בצד. לשמור את מיצי המשרה. לחמם מעט שמן (4-5 כפות) בסיר רחב שיכיל את הבשר בשלמותו כשהשמן מתחמם להכניס את הבשר ולסגור אותו מכל הכיוונים, אחרי כמה דקות לשפוך מהיין של המשרה בתוספת הירקות עד לחצי מגובה הבשר להרתיח ולבשל על אש קטנה שעתיים עד שלוש. לקרר את הבשר ולאחר שהבשר קר לפרוס לפרוסות יפות ולהניח בצד. לשמור חצי כוס מהרוטב בצד. הכנת הפרוסות: מוצרים: 5 שיני שום, פלפל ירוק פרוס ק פטריות (אפשר משומר) שקדים קלופים 5 גבעולי סלרי אמריקאי. מלח פלפל כף אבקת מרק פטריות 2 כפות קורנפלור הכנה: להזהיב פרוסות שום, להוסיף את רצועות הפלפל ולטגן מעט.להוסיף את גבעולי הסלרי כשהם חתוכים לפרוסות,לסדר מעל יפה את פרוסות הבשר. מעליהם לפזר פטריות ושקדים קלופים. להוסיף את חצי כוס היין שנשארה מהמשרה, להוסיף אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל , להרתיח ולבשל כחצי שעה. לערבב עם חצי כוס מיים קרים את הקורנפלור עד שלא יהיו גושים. לשפוך לאט לתוך סיר הבשר להרתיחח שוב ולכבות אחרי עשר דקות. חגיגי מעולה ותאווה לעינים ולחיך!!