תחרות מתכונים נוסטלגיים נמשכת

bigjack

New member
../images/Emo106.gif תחרות טעמים נוסטלגיים ב-../images/Emo43.gif../images/Emo77.gif

לרגל יום המשפחה, ערוץ האוכל והפורומים מזמינים אתכם לתחרות מתכונים וסיפורים נוסטלגיים . שרשרו לשרשור זה מתכונים מקוריים של משפחתכם או הזכורים לכם מימי הילדות, בצירוף הסבר קצר על המאכל במשפחתכם, כמו מתי היה נהוג לאכול אותו, באיזה נסיבות הומצא ועוד ואולי תזכו בפרסים. מהלך התחרות- שרשרו להודעה זו מתכונים מקוריים שלכם הנהוגים במשפחתכם, או מתכונים שאיפיינו את הילדות שלכם (כן, מרק חוביזות מימי המצור, בדיוק מתאים פה), כולל כמה שורות שיספרו על המתכון, מתי היה נהוג לאכול אותו, באיזה נסיבות הומצא, או כיצד הפך למאכל המשפחתי הרשמי שלכם, או מה האוכל הזה מזכיר לכם, ולמה דווקא הוא מהווה עבורכם אוכל נוסטלגי.על הקטע להיות תיאורי, או מעין סיפור קצרצר שיגרום לנו ל"טעום" את הנוסטלגיה. חשוב להקפיד על מתן כמויות מדויקות במתכונים ("בערך" זו לא יחידת מידה לגיטימית). רצוי לצרף תמונה מקורית להמחשת המתכון (לא חובה). -ניתן שלוח יותר ממתכון אחד לתחרות, אך כל גולש יכול לזכות רק פעם אחת! גולש שלא רוצה שה"קולות" יתפזרו, מוזמן לבקש מאיתנו להעלות לגמר רק מתכון אחד. -את המתכונים יש לשרשר רק תחת הודעה זו בלבד. מתכונים שלא ישרשרו תחת ההודעות הנעוצות, לא יכללו בתחרות. -יש לקרוא את תקנון התחרות: http://www.tapuz.co.il/food/ArtInfo.asp?CID=212&SID=104&InfoID=2317 הפרסים -פרס ראשון: שובר ע"ס 200 ש"ח למסעדת קיוטו (קיוטו רח' שנקר הרצליה פיתוח / רח' מונטיפיורי 31 ת"א) + שמיכת טלוויזיה ונעלי בית של תפוז -פרס שני: שובר למסעדה ע"ס 200 ש"ח למסעדת OCEAN מסעדת דגים ופירות ים (משכית 30 הרצליה) -פרס שלישי: שובר ע"ס 100 ש"ח למסעדת ספגטים ת"א ( רח' ריבל 7 / קינג ג'ורג' ת"א. כולל משלוחים) -פרס רביעי: שובר ע"ס 100 ש"ח למסעדת אל גאוצ'ו (רח' רוטישלד 20 ת"א) השיפוט: את המתכונים והטקסטים יש לשלוח לפורומים עד ה 6/2/08 בשעה 18:00. ב 10/2 יפורסמו כל המתכונים מכל הפורומים בערוץ האכול. אתם מוזמנים להצביע למתכון הזוכה לטעמכם, ניתן להצביע למתכון אחד בלבד! על ידי שליחת מסר לעורכת ערוץ האוכל. (באופן זה ההצבעה אנונימית). ההצבעה תערך עד ה 16/2/08 בחצות. 50% משכלול הזוכים הוא מתוצאות ההצבעה ו 50% בחירת המערכת. שמות הזוכים והמתכונים הזוכים יפורסמו בערוץ האוכל. בהצלחה!
 

eliya-l

New member
הנה המתכון שלי הוא חלבי ובולגרי ../images/Emo3.gif

"מינה דה לצ'ה" מינה דה לצ'ה זה פאי חלב בולגרי שאותו סבתי ז"ל הייתה נוהגת להכין ואצלנו במשפחה הוא נקרא "בומבה". במשפחה המצומצת אבי היה מכין את זה בימי שישי בערב ולארוחות הבוקר של השבת. . כשאחותי הייתה קטנה, היא ביקשה כל הזמן לאכול "בומבה" ואף אחד לא הבין על מה היא מדברת, עד שהגיע היום שבו אבי הכין "בומבה" והיא אמרה: "הינה בומבה" עם חיוך מרוח על פניה. כשאופים את הפאי, הבצק שמכסה על הפאי מתנפח והרי "בומבה" ומאז ועד היום מינה דה לצ'ה במשפחתי היא בומבה. מבני המשפחה המצומצמת והמורחבת נותרתי אני היחידה שעדיין מכינה את ה"בומבה" והרי המתכון המדויק – והוא מיועד לתבנית גדולה (28). לבצק: 1/4 6 כוסות קמח (זה כמעט קילו), 1/3 1 כוסות מים, 2 כפות סוכר, 2 ביצים שלמות (גודל 1), 1 שקית אבקת אפיה, 1 חבילה מרגרינה (בלי מלח) לערבב את הכול ביחד לבצק חלק ולחכות כחצי שעה. המילוי: מרתיחים 2 ליטר חלב. לאחר שהחלב מתקרר מוסיפים אליו 10 ביצים. חשוב לחכות עד שהחלב מתקרר כי אחרת הביצים תהפוכנה לחביתה (לטרוף היטב קודם את הביצים) ומוסיפים 1/2 1 כוסות סוכר. את הבצק מחלקים לשני חלקים 1/3 ו-2/3. מרדדים את החלק הגדול לגודל שיספיק להיכנס היטב לתבנית גדולה ושעוד ייפול היטב לשולים ארוכים. יש לשים לב שהבצק לא יהיה דק מידי שאחרת הוא יקרע. לאחר שהנחנו את הבצק יפה בתבנית ודאגנו שהוא ייפול אל מעבר לשולי התבנית, יוצקים בזהירות את החלב לתבנית. מרדדים את חלקו השני של הבצק לגודל שיהיה מספיק לכסות את התבנית ולפול מעבר לשולים. מכסים בזהירות!!! עם הבצק את התבנית, הבצק לא אמור לגעת בחלב! לוודא שהבצק מהודק לשולי התבנית, אך לא לחתוך את עודפי הבצק כדי לא לגרום לבצק לשקוע לתוך החלב. מכניסים בזהירות לתנור שחומם מראש חום בינוני 180 מעלות לשעה, שעה וחצי, להשגיח שהחלק העליון לא יישרף. אוכלים קר או חם – אנחנו מעדיפים קר. ישנם שמכינים את המאפה הזה ללא החלק העליון אבל אז שכבת החלב העליונה הופכת להיות זהובה ויבשה.
 

ספטון1

New member
לתחרות ,המתכון שלי אלונה - בשרי+ מרק חם

אלבונדיגז קציצות בשר תורכי מימי הילדות הסבתא שלי היתה אומרת בלדינו דמה אונה אלבונדיגס ולא ידעתי מה זה. בכל אופן בימי החורף הקרים כל המשפחה היינו מכינים אלבונדיגס הבאתי את המתכון כי זה מזכיר לי את הילדות הרחוקה והחמימות המשפחתית . אמא שלי היתה מספרת לנו אגדות ומשלים בצרפתית.ואומרת לנו בואו תעזרו בהכנת הארוחה בחורף הזה יהיה לכם ארוחה חמה וטעימה מעשה ידיכם!!!! אלובנדיגס החומרים הדרושים: חצי ק"ג בשר כבס טחון פרורי לחם לפי הטעם אם אתם אוהבים קציצות יבשות 1 ביצה 1 בצל קצוץ דק שני שיני שום פטרוזיליה,שמיר תבלינים אני הוספתח לפי טעמי- מלח פפריקה,םלםל שחור,כמון, אופן ההכנה לשים את כל החומרים ביחד ולשים מהם את הקציצות הערה : כדי שהקציצות לא ידבקו לידיים מרטיבים את הידיים ויוצרים את כדורי הקציצות מבשלים במרק חצי שעה על אש קטנה חומרים של המרק אפונה,גזר,תירס,עם אותם התבלינים הנ"ל וכן בצל ושום ,םםטרוזיליה,ושמיר\ לאחר חצי שעה מוסיפים את כל החומרים האלה ואת התבלינים בתיאבון אגב יש לי בלוג בתפוז ספטון1 סיפורים על מאכלים וכל השאר גם על קוסקוס מקורי בייי
 

bigjack

New member
התחרות עדיין בעיצומה ../images/Emo106.gif

ומחכים לסיפורים והמתכונים הנוסטלגיים שלכם..... אז קדימה לצאת מהפוך ולשבת להקליד.
 

bigjack

New member
../images/Emo124.gifתחרות מתכונים נוסטלגיים נמשכת ../images/Emo106.gif

מחכים רק למתכון והסיפור שלכם
 
למעלה