תנו לנו לתרום דם בכבוד

שפנפן

New member
../images/Emo124.gif תנו לנו לתרום דם בכבוד ../images/Emo70.gif

לפני כשנה , קבוצה של כמה פעילים גאים שאכפת להם התחילו מאבק נגד מסמך שפגע בזכויותיהם. הקבוצה הזאת היא "הצבעים שלנו" והמסמך הזה הוא הסעיף של מד"א המונה מהומו מוצהר לתרום את דמו.
מהיום בו חוק איסור משכב זכר בוטל החלו מאבקים של כל ארגוני הקהילה הקיימים נגד הסעיף הזה, אף אחד לא הצליח לבצע שינוי ולא הקטן ביותר. "הצבעים שלנו" הצליחו תוך שנה של הפגנות, לחץ ציבורי והתמדה במטרה לשנות את אותו סעיף.
הסעיף האומנם שונה אך גרסתו החדשה עדיין פוגעת ומפלה הומוסקסואלים. השנה הצבעים שלנו ממשיכים במאבק האקטיביסטי שבסופו ישונה הסעיף פעם נוספת אך הפעם ישאל "האם קיימתם יחסי מין לא מוגנים" . המאבק יתקיים בכל בי"ס בו מד"א תבוא ותבקש מבני נוער הומוסקסואלים לתרום ותעמיד אותם בשאלה, האם לתרום ולשקר או האם לא לתרום ולצאת מהארון מול חבריו לבי"ס.
"הצבעים שלנו" יבואו לכל בי"ס בארץ בו יתקיימו באותו יום תרומת דם, ויבקשו מכל בני הנוער הלומדים בתיכון, למחוק את הסעיף ההומופובי כדי שגם חבריכם, הגאים , יוכלו לתרום בלי בושה. כדי להגיע לכל בי"ס , הצבעים שלנו צריכה את עזרתכם, נודע לכם על התרמה בבית ספריכם? ספרו לנו ואנחנו נבוא עם גדלים, שלטים והכי חשוב חומרי הסברה נגד הסעיף ההומופובי. [email protected]
הצבעים שלנו - הכוח שלכם.

אורי 0

New member
אבל תערכו!

רבכ, לפני שמפרסמים הודעה כזאת עוברים עליה ומעיפים את כל הטעויות (וגם: מבקשים ממישהוי אוהד/ת לערוך לכנם את הסגנון, "תעמיד אותם בשאלה", זה סגנון מחורבן, לעניות העברית שלי). כלומר, כל הכבוד, סתם הצעת ייעול.

transman

New member
ועוד ענין קטן חצי קשור

בשאלון של "עזר מציון" לגבי תרומת מח עצם (סוג שונה לגמרי של תרומה בין היתר מבחינת משך הזמן מאיתור התורם להשתלה בגוף אחר, ובכל זאת) שואלים האם אני נשא או חולה באיידס (וכמובן עוד שאלות). נכון שאין לנשא שלא נבדק מושג, אבל אני חושב שזה אפקטיבי יותר משאלה חסרת ערך על הרגלי המיניים.

transman

New member
מסכים ב-99%

צריך להגיד במשפט הזה משהו על מחלות מין בכלל או איידס בפרט, אחרת יהיה מי שיחשוב שגלולות זה מספיק.

transman

New member
טרנסים בבנק הדם

אני לא זוכר אם סיפרתי: סיפרתי לאחות/חובשת/מתרימה הראשית שאני טרנס (בגלל השאלות על ניתוחים). האחות/חובשת/מתרימה התקשרה ל(סגנית?) המנהלת הרפואית של בנק הדם, רופאה בישראל, ושוחחתי איתה. אז היא התבלבלה קצת עד שהיה ברור שאני FTM, ואח"כ הודיעה לי שהם בוחנים את כל הנושא של תרומות של טרנסים, ושבינתיים אני יכול שלא לתרום או שיקחו ממני תרומה ואח"כ הם יחליטו מה לעשות איתה. בחרתי באפשרות השניה, וסיכמנו שאתקשר אליה במועד אחר (כל השיחה התנהלה כשאני מחפש פינה פרטית בבנין ששיך לעבודה שלי). לא התקשרתי, מכל מיני סיבות אישיותיות שלי. היא אמרה בין היתר שהם בוחנים את הנושא מול בנקי דם אחרים בעולם. אני אמרתי בין היתר שהיא לא מבינה כלום בנושא שלנו (טרנסג'נדריות). (כועס זה אנדרסטייטמנט לעומת מה שאני ביחס אליהם. כבר התנגשתי איתם במש"ד עצמו על סעיף ה-MSM. הפעם סתם לא התיחסתי לזה, בין היתר כי מזמן לא תרמתי דם, וכי איתי בתור היו אנשים שהתבדחו בהומופוביות קלה עד מתונה על הסעיף הזה).

palsox

New member
אני יכול לנסות לברר לך את התשובה...

אם זה עדיין מעסיק אותך...

ליטל ו

New member
גררררר...

מותר לשאול למה בחרת באופציה השניה? אני סתם הלכתי לתרום דם, גיליתי שאני לא יכולה מאיזה חמש סיבות שונות (כל מני דברים כמו "קיימתי יחסי מין עם גייז" ו"עם אנשים שיש להם קעקועים", משהו כזה), עשיתי להם נו-נו-נו והלכתי משם /: הם אפילו לא שאלו אם, נגיד, אני יודעת איך לקיים יחסי מין בטוחים (יותר) ואם אני משתמשת בידע הזה, אם נבדקתי ומה היו התוצאות, וכו'.

transman

New member
כמה סיבות

ראשית יש את הענין של ביטוח דם. ככל הידוע לי זה ענין מדומה, כיון שלא יהיה מצב שאדם לא יקבל דם בזמן אמת. אבל באמת שאינני יודע. שנית, יש את הענין שבנק הדם, גזען ככל שיהיה, הוא לא אף אחד מהפצועים והחולים. אז אני מעדיף לעשות הרבה רעש וצילצולים ואחר כך לתרום, אם רק מאפשרים לי. שלישית, אני מעדיף שתהיה להם סטטיסטיקה אמינה עלי. אז יש להם את הדם שלי, הם מוזמנים לבדוק אותו ולהכניס לסטטיסטיקה, אם רק ירצו. אני מעדיף שהומואים וטרנסים שמבקשים לתרום דם יהיו דבר שגור, שלא תהיה להם ברירה אלא להתיחס אליו, שנהיה להם כל הזמן בתודעה. אם הרופאה הנ"ל תקבל טלפון יומי ממרכז התרמה כלשהו על טרנס/ית שמבקש/ת לתרום, זה יהיה עוד צעד קטנטנונצ'יק לנראות שלנו. לא כולם יכולים לעשות את זה, זה נחמד שאני יכול. רביעית, זו כמעט ההזדמנות היחידה שאני יכול לתרום משהו לחברה בנוחות. באים אלי, אני מפשיל שרוול, ואחרי רבע שעה בערך המצפון נקי. חמישית, יש לי איזושהי תחושה טובה בענין הקזת הדם הזאת. זה כנראה נשען על משהו תרבותי, או על הקזת הדם החודשית לשעבר (אם כי לא סבלתי אותה והיו לה מאפינים שונים לגמרי מבחינת המיקום והכאב) לא יודע.

ליאתו

New member
נשמע לי הגיוני

ובעיקר סיבות שתיים ושלוש. אני באופן אישי לא תורמת דם כי זה עושה לי רע (גופנית: לחץ דם יורד ואני מחווירה עד שזה מדאיג אותם). אבל כן, לתרום דם כדי ליצור נוכחות, כדי למקם (כמעט כתבתי אותנו, אבל זה לא אני ממש) על הרדאר שלהם - חשוב נורא. שיצטרכו להתמודד עם זה, שיגבשו תשובות. עצלני מחשבה.

ליטל ו

New member
אולי לעשות ביקור כזה עם כתב/ת?

זה כבר נעשה בחזית של ההומואים? כי אולי אני אוכל למצוא כתב/ת קשובים, אם מישהו/י יסכימו שנסיונם לתרום דם יסוקר (ולו באיזה מקומון. יש מצב ש"העיר" עדיין לא עשו את הכתבה הזו, רק עם הומואים?!). בכנות, ואשמח לשמוע מה אתם חושבים - יכול להיות שהייתי עושה את זה בעצמי (אני צריכה לעשות חושבים עם עצמי אם אני מוכנה *שוב* להיות בזרקורים), אבל נראה לי שעד שיובן איך למה אני טרנסית, פואנטת הכתבה כבר תתפספס והמסר יצא מבולבל. נראה לי הגיוני לא לבלבל כתבים עם טרנסים לא "נורמאליים" אם לא זו פואנטת הכתבה, וכשהם אפילו עוד לא מבינים לגמרי את קונספט הטרנסים ה"רגילים". מצד שני, זו נראות, ונראות לא חייבים להכניס רק תחת כורת "הנה נראות לנושא מסויים" - אפילו עדיף להכניס אותה בשילוב עם נושאים אחרים, כבדרך אגב, לדעתי. אבל אולי לא במסר שממילא דרושה כל תשומת הלב להפנימו.

DrSnoop

New member
אני אומנם לא עיתונאית, אבל

יש לי מצלמת וידיאו, ואני אשמח לקחת חלק במשהו כזה. אפילו יש ניידת תרומות דם קבועה ליד האוניברסיטה שלי. מה דעתכם? המצלמה יכולה לייצר סרט באיכות טובה, ואולי אם נעשה משהו כזה נוכל לנסות לעניין עיתונאים כלשהם בסיפור. מה אומרות ואומרים?

אורי 0

New member
ובאוניברסיטה שלך

אם אני צודק, יש גם תא סטודנטים הומו-לסבי, שאפשר לעניין אותו? או שרוצים לעשות את הפעולה לבד?

ליטל ו

New member
*מהנהן*

הבנתי. תודה רבה (ותודה על כל הסיבות השונות, אני באמת מעריכה את הפתיחות. זה מעניין, וגורם לי לחשוב ולשקול שנית :) ). עד כמה שידוע לי בעניין ביטוח הדם - דורשים תשלום די גבוה ממי שלא תרם דם ונזקק לו. אבל אני לא יודעת אם זה אמין או הפחדה נוסח "אם לא תקבלי ציונים טובים בגאוגרפיה בכיתה ה', אף אוניברסיטה לא תיקח אותך". אילו הייתי מאמינה שהדם יגיע לאנשים שזקוקים לו, בהחלט ייתכן שהייתי תורמת, אבל אני מאמינה שאם אני לא אשקר במילוי התופס, הדם שלי לא יגיע אל אף אחד. אני מקווה שאני טועה. אם יודיעו לך מה קרה בסוף, אני אשמח מאד לשמוע, לכאן או לכאן (או באמצע :) ).

למעלה