תשובות לשאלות לעו"ד

שלום..... יש לי שאלה...

דבר שמציק לי כבר כמה זמן... לא יודעת למה.... לפני 5 שנים הותקפתי מינית מעובד מתנ"ס לפני שנה בערך התלוננתי והתיק הוקפא בגלל זה ש"הוא לא זוכר" ונסגר, לפי מה שהבמנתי חוק ההתיישנות הוא עד 5 שנים לאחר המקרה , האם אם אני יפתח את התיק שוב זה יהיה אפשרי? הרי בכל זאת עברו כבר 5 שנים..... טיפה מבולבלת..
ליטל

ori p

New member
התישנות

האם יש התישנות לעברות מין על ילדה? ממתי סופרים ? מאז שזה התחיל או מאז שזה נגמר? ואם אפשר לתבוע האם יש אפשרות לא לראות אותו?

שלום לך

ראשית, אני מפנה את השאלה שלך לעו"ד ואעדכן אותך באשר לתשובה כאן בהמשך. שנית, עד כמה שידוע לי (איני עו"ד) ההתיישנות היא 7 שנים... כך שיש זמן וכן, את יכולה להיעזר במקרה הזה במרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית, שמספקים ליווי בהליך הפלילי ויכולים לבדוק מה קורה עם התיק שלך. התקשרי 1202 ושאלי אותן מה אפשר לעשות למענך. ולי לפחות די ברור למה זה מציק לך.

תשובה חלקית

הי אורי, אין די פרטים כדי לענות על השאלה שלך, אך על פניו אני יכולה להגיד לך שהתיישנות סופרים החל ממלות 18 לאדם שנפגע והיא עומדת כיום על 20 שנה, עד גיל 38. עם זאת, התיישנות חלה על התעללות במשפחה, לכן חשובה הקירבה של הפוגע לנפגעת. ניתן לשלוח שאלה מפורטת יותר, שתועבר לעורך דין באופן אנונימי והוא יענה לך. את התשובות אנחנו מפרסמים באגף המשפטי שלנו. גם הטופס למשלוח השאלות נמצא בתחתית דף זה.

מהעושים

New member
אותה שאלה - הפרטים:

ילדה בת 12, קרבה משפחתית: דוד - בעלה של האחות של האבא. היום בת 29, מה אומר החוק לגבי התישנות?

../images/Emo88.gif תשובת העו"ד לשאלה:

החוק הנוכחי קובע כי ההתיישנות על עבירות מין במשפחה תהיה עשר שנים מיום הגיעה לגיל 18 כלומר עד להיותה בת 28. אם לא הגישה תלונה למשטרה עד שהייתה בת 28 – העבירה התיישנה. יש כרגע מאמצים בכנסת לשנות את תקופת ההתיישנות ביחס לעבירות מין במשפחה אבל למיטב הבנתי התיקון החדש לא יחול על עבירות שכבר התיישנו.

גיליתי ......

שהתיק שלי הוקפא בעקבות התערבותם של הורי.... אמי ביטלה לי מס´ פגישות עם הפרקליטות כי היא פחדה מלחץ שיופעל עליי... ומצאתי מכתב מאבי אל החוקרת שבוהוא מבקש לא לחקור אנשים יותר כי "זה יכול להרחיק אותי מחבריי" התיק שלי הוקפא לאחר משך זמן עקב חוסר בראיות ובגלל שזה אני נגדו והוא לא זוכר.... ביקשתי מהורי היום לדבר עם המשטרה ולנסות לברר האם אפשר לפתוח אותו מחדש...

יש לי עוד שאלה...

אני מדריכה בתנועת נוער מקומית בישוב כיתות ו´ וגיליתי שחניכה שלי הותקפה מאותו אדם שתקף אותי, היא מדברת איתי על זה ואני מראה לה דמת חזקה לא אומרת כלום ואחר כך מתמוטטת... לא רציתי להפנות אותה למשטרה כי אני יודעת כמה זה קשה ושהיא תגלה עליי ואולי בעקבות השתלשלות העיניינם אצלי בתיק היא תיקח דוגמא ותישבר.... מה לעשות? האם להעביר את זה הלאה בניגוד לרצונה? האם מותר לי להשבר מולה?....
ליטל

את שואלת שתי שאלות בעצם

כמדריכה, את לא אמורה להישבר על ידה, אז אם אינך רוצה לספר לה שגם בך הוא פגע, כי תאבדי את השליטה בעצמך - אל תספרי לה. אינך חייבת לספר לה, כדי לעזור לה. באשר להעברת הדברים הלאה - במקרה זה לדעתי יש חובת דיווח, שכן זה אדם שעובד עם נוער וכפי שאת רואה, ממשיך לפגוע. אני משוכנעת שאת והיא לא היחידות שבהן הוא פגע. מה המשטרה תבחר לעשות עם זה ואם החניכה שלך תסכים לתת עדות - אלו כבר סוגיות נפרדות.

../images/Emo88.gif תשובת העו"ד לשאלה:

ברגע שהתלוננת נעצר מרוץ ההתיישנות, מתאפס ומתחיל מחדש כלומר אם התלוננת לפני שנה, הרי שהתיק לא התיישן גם אם עברו חמש שנים מיום ביצוע העבירה.

למעלה