אני חושבת שזה מאוד תלוי במינונים
ובעלות לארגון (מעבר לשעות העבודה עצמן).
אם אדם יושב שעות וגולש באינטרנט/מדבר בטלפון או עושה כל פעילות פרטית אחרת זה נראה לי מאוד בעייתי. לדוג' הכנת מצגת ליום-הולדת של מישהו - זה דבר שגוזל לא מעט זמן (מצד שני עבדתי בארגון גדול שבו מזכירה ועוזרת אישית של מנהל אגף היתה מקדישה שעות על גבי שעות להכנת מצגות ימי הולדת לימי ההולדת של עובדי האגף. כמעט כל שאלה במחשבים שהיא אי פעם שאלה אותי התגלתה בסוף כקשורה לאיזה פרוייקט יום הולדת שהיא עבדה עליו באותו הרגע).
אם אדם מצלם/מניילן/כורך וכד' בכמויות - שיוצרות עלות נכבדת למקום העבודה - זה נראה לי בעייתי ביותר (אני מכירה בי"ס שבו בטח שליש מהלמיניציה - אם לא יותר - הינה לצרכים אישיים של המורות. רק כל פעם למביאים כמה דפים, אז זה לא נתפס כהרבה).
ביצוע שיחות טלפון אישיות רבות על חשבון הארגון, ועל חשבון זמן עבודה נראה לי גם בעייתי. בעיקר חשוב המינונים, תום הלב, כמה האדם עובד מתוך שעות העבודה שלו וכמה מוקדש לעניינים אחרים - והאם זו נורמה של שכבה מסוימת בארגון שאינה ידוע למנהליו או לא. אם המנהל מאשר שימוש במתקני הארגון זה אחרת, אבל בד"כ הגורמים שהדבר היה מעניין אותם, אינם יודעים שנעשה שימוש כה נרחב למטרות פרטיות בדואר הארגון (לא מייל), צילומים בארגון, שליחת וקבלת פקסים, ניילון, הדפסות צבעוניות ועוד...