רחלמוווווווווווווו אַייֵכּי

פרויז1

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifרחלמוווווווווווווו אַייֵכּי../images/Emo35.gif

שאלה : האם היהודים באספהן היה להם שפה שרק הם דיברו אותה. ושהגויים לא ידעו אותה ולא הבינו אותה? אני לא מדבר על ביטויים בודדים כמו לָשׁוּן, בֵּניצ'י אלא על שפה. שבוע טוב !

רחלמו

New member
כן

באספהאן היהודים היה להם שפה מיוחדת שדיברו ביניהם והמוסלמים לא היו מבינים אף מילה ככה יכלו לדבר חופשי לידם

faridi

New member
זה לא הרגיז את הגוים שמוכרים אותם?

אם כבר, שהיהודים ידברו עברית.

פרויז1

New member
לא דיברו בנוכחותם בהתרסה !!!

היו עידוני צלילים, הנמכת קול, הסבת הראש, הנגנה, הבעות פנים ושפת גוף ועוד אקטים שהניחו את תשומת לב הגויים. "אם כבר, שהיהודים ידברו עברית. " לא ידוע לי על קבוצת יהודים שהשפה האידית שלהם היתה עברית. השפות האידיות הפרסיות - כמו היתר - הושפעו מהניב המקומי. רק שירזית אני לא מצליח להבין. סינית - מבין
. שירזית - לא !

niya

New member
ועדיין

הגויים לא היו טפשים, וסביר להניח שהם התעצבנו כהוגן על היהודים ש"מוכרים" אותם בשפה שהם לא מכירים.

פרויז1

New member
../images/Emo124.gifרחלמוווווווווווווווווווווווווו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

פה אומרים שהיהודים דיברו בנוכחות הגויים בשפה האספהאנית היהודית שלהם. זה נכון? אם כן, איך הגיבו? איך התייחסו?

פרויז1

New member
האספהאנים אומרים :

גֵה צ'שָׁשֹוּן בָּבָּה ע'וּרי בֵּבָּד ! אבקש תרגום מ- אצ'נכי רחלמו.

niya

New member
עצוב../images/Emo201.gif

מטר מהבית של משפחתי באופקים נפל טיל.
המסכנים בטראומה. נקווה לטוב עם המלחמה הזו

דוטקצי

New member
הימים הטובים עוד ישובו../images/Emo24.gif

אני מכירה את חוסר האונים כשנוחתים טילים, במלחמת לבנון האחרונה,לפני שנתיים, ספגנו
כאן טילים ,זה היה ממש מפחיד,
,אני מבינה לליבך
ולליבם,מאחלת לכם שתעברו את הסיוטהזה בקלות האפשרית,
,,,מוכנה לארח אותם,למה שיסבלו,?,שיצאו משם עד יעבור זעם,קצת להתאוורר ,לשנות אווירה, בכנות מיתית,,בלי ת ע ר ו ף

niya

New member
../images/Emo24.gifאת מקסימה. תודה../images/Emo140.gif

הם יכולים לבוא גם אלינו... יש מספיק מקום. הם לא ממש יודעים מה הם רוצים ולא לגמרי מעכלים את מה שקרה. אם יחליטו להגיע - הם יודעים שתמיד יש להם מקום. תודה שוב.

דוטקצי

New member
ההזמנה מכל הלב

בלי הכללות גם זו תכונה פרסית,לא להתארח/להעיק/חליללה להיות עול על האחר, במלחמת לבנון ה ת ח נ נ ו להורי לצאת מהתופת-ולא עזר כל ה ת ע ר וף,,,

niya

New member
אני יודעת

תודה. נראה לי שאם כבר, יהיה להם יותר נוח בבית של משפחה (אצל ההורים שלי...)

דוטקצי

New member
טור מהלוס אנג'לס טיימס שנכתב לפני כ - 40 שנים

טור מהלוס אנג'לס טיימס שנכתב לפני כ - 40 שנים על ישראל ( כשנה אחרי מלחמת ששת הימים

למעלה