סקר: סעודה מפסקת

למוןדבש

New member
../images/Emo124.gif ../images/Emo26.gif סקר: סעודה מפסקת ../images/Emo36.gif

1. מה אתם נוהגים לאכול? 2. מה אתם חושבים שמשביע לפני צום? 3. טיפים לצום (לא לאכול מלוח... וכו')

Rebeccan

New member
הבעיה היא השעתיים שלפני סיום הצום

לסעודה מפסקת - בתור צמחונייה - תפוח אדמה אפוי או מבושל אולי גם סלט פסטה שמנת או יוגורט עשיר סלט ירקות שתיה חמה לסיום עם מאפה טיפ - כדאי לשלב פחמימות מורכבות - אלו מתפרקות לאט ונותנות הרגשת שובע אחרי הצום - זה כבר יותר מענין - אבל אולי בשרשור אחר

יוכי68

New member
עונה לסקר...

1. אנחנו נוהגים לאכול עוף בתנור עם תפו"א ובטטה ומרק ירקות וכמובן כמה סלטים בעיקר טריים (ללא בישול) 2. משביע לפני הצום: פחמימות מרגיעות אותי 3.טיפים: כמובן לא לאכול מלוח כפי שנאמר,מומלץ לשתות תה לאחר סיום הארוחה......הבן אמר לי שכתוב בגמרא שתה בסיום ארוחה - דבר בריא (למרות ששמעתי גרסה הפוכה).

אני מתפנקת השנה- אמא וסבתא מכינות הכל!!

ב11 בבוקר מתוכנן אצל סבתא שלי השם ישמור אותה- הקוסקוס המסורתי מעשיה ידיה (אין עליו!!) -אצל המרוקאים זה המנהג---לפחות אצלנו.. סעודה מפסקת אמא שלי מכינה סלטים- גזר מתובל, סלט חריף- עגבניות ופילפלים מבושלים,סלט חסה ורימונים, סלט תפו"ד עם מיונז, גזר,בייצים ואפונה,סלט כרוב גזר עם מיונז וגם בלי מיונז על טהרת הלימון, ביש-בש (שומר) עם לימון שמן זית ומלח מרק טעים- עוד לא יודעת איזה , עוף, צלי בקר, אורז עם פירות יבשים, לקינוח סלט פירות ועוגה טובה... לשבירת הצום... אין על השולחן עם כל מיני המתיקה המרוקאיים.... אצלנו מאכילים את העיניים יותר ממה שהגוף מסוגל לאכול... אבל זה כייף ובשביל זה יש חגים- ואני ממשיכה להתאהב באוכל וברצון לבשל...

סנאית 12

New member
תשובות../images/Emo27.gif

1. אנחנו נוהגים לאכול מאפה המורכב מתפו"א או פסטה,או מרק תימני. 2. לפי דיאטניות רבות תפו"א ופסטה שהם פחמימות הכי מומלצים לאכול לפני הצום כי הם מתעכלים לאט. 3. טיפים לצום: לא לאכול מלוח ומתובל יותר מידי. לשתות הרבה מים יום לפני הצום וביום הצום.

הסעודה המפסקת שלנו

קודם כל, היא קלה ביותר. אוכל כבד לפני הצום זה ממש לא בריא ולא מומלץ. אני מכינה מרק עוף, עוף "מכובס" (שהתבשל במרק) פירה תפוחי אדמה ובטטות וסלט טרי. מומלץ לשתות כמויות גדולות של מים אבל לא סמוך לצום, אלא כבר מהבוקר - פרוש על פני כל שעות היום. כמו כן מי שמסוגל (אני אף פעם לא עשיתי את זה) לשתות כוס מים + חצי כוס סוכר לפני הצום. אומרים שהסוכרים עוזרים לאגור את הנוזלים בגוף ונותנים אנרגיה לצום.

שחמטית

New member
לא אוכלים דגים?

אף אחת לא כתבה שאוכלים אצלהם דגים ואני לא זוכרת אם אוכלים או לא. 1. המנהג אצלנו- מרק עם קרפלעך . 2. לאכול טוב והרבה ישביע אותך. 3. לשתות ולשתות ולשתות וטוב גם אבטיח קר לפני הצום.

שחמטית בסעודה שניה נוהגים שלא לאכול דגים

כי כתוב שדגים יש להם נטיה להצמיא. לכן אם אוכלים אז רק בסעודה הראשונה בצהריים.

למעלה