ברוכים הבאים

../images/Emo124.gif ../images/Emo41.gif ברוכים הבאים ../images/Emo41.gif

ברוכים הבאים לפורום תקשורת מקרבת אני שמחה ומתרגשת לפתוח את קהילת "תקשורת מקרבת" בתפוז. פורום תקשורת מקרבת נולד מתוך רצון להקים בית חם ותומך לאלו אשר מחפשים לחולל שינוי עמוק ומהותי בתחום היחסים עם עצמם ועם הסובבים אותם - הורים, ילדים, משפחה, חברים, עמיתים ואפילו אנשים זרים. תקשורת מקרבת היא בראש ובראשונה דרך חיים, ומי שמסכים לאמץ אותה לחייו, מקבל לידיו מפתח רב עוצמה שיש בכוחו לפתוח את הלב, למוסס קונפליקטים וקצרים בתקשורת ולהביא להעמקת הקשר עם עצמו ועם אנשים אחרים בחייו. דרך החיים המופלאה הזאת, מדברת בין-היתר על:
חיים מתוך מודעות ובחירה.
לקיחת אחריות לרגשות ולאופן שבו אנחנו מבטאים אותם.
חיבור לעצמנו ולצרכים העמוקים ביותר שלנו כדרך למציאת שלום פנימי.
אמפתיה ככלי עוצמתי ליצירת קירבה והבנה עם אנשים אחרים.
הנעת אנשים וילדים לעשייה מתוך רצון ובחירה.
חופש אמיתי, רווחה והקלה שנובעות מתוך הקשבה חדשה לעצמנו, במקום דיבור פנימי שאנחנו מורגלים אליו של האשמות ודרישות עצמיות.
יצירת מערכות יחסים עמוקות ומשמעותיות, בהן יש מקום לביטוי עצמי מלא, שותפות אמיתית, הדדיות ודיאלוג
ניהול חיינו תוך שימוש בכנות ואסרטיביות, לצד הקשבה אמיתית לעולם הסובב אותנו.
ועוד... תקשורת מקרבת היא גם המודל - שפותח ע"י מרשאל רוזנברג, ככלי יישומי לניהול יחסים. כאן בפורום נעסוק בהרחבה במודל ובדרכים הרבות האפשריות לשימוש בו בחיי היום-יום של כולנו. המודל מדבר על ניהול יחסים באמצעות שימוש בארבעה מרכיבים עיקריים:
תצפית (במקום פרשנות)
רגש (במקום מחשבה)
צורך (במקום אסטרטגיה)
בקשה ברורה וספציפית (במקום רצון מעורפל או דרישה) ובבחירה מודעת בין ביטוי עצמי ואמפתיה בהתאם למצב בו אנחנו ניצבים. אני רוצה להזמין אתכם להצטרף לקהילה צומחת ומתפתחת של אנשים אשר אימצו לעצמם את תקשורת מקרבת כדרך חיים, ומחפשים להמשיך להעמיק את הלמידה ולהתפתח בתחום המופלא הזה. מזמינה אתכם לקחת חלק בקהילה ולהיעזר במקום החדש הזה, להעלאת שאלות, מחשבות, רגשות, צרכים, והתלבטויות בכל הנושא הענק הזה. מאחלת לכולנו צמיחה משותפת, חיבור וקירבה לעצמנו ולאחרים.

אופ 1

New member
יעלי המדהימה ../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

קודם כול אני רוצה לאחל לך מכול הלב הצלחה.שהפורום הזה יצליח ויפרח כמו הפורום השנה שלי שהקמת,הצמחת ועשית אותו בית חם לכולנו.אז כול הכבוד על היוזמה שלך.אני בטוחה שהפורום הזה יעזור לכולנו.הפורום הזה נפתח בדיוק בזמן עבורי.אני נמצאת בנקודה בחיי שהגיע הזמן לטפח את התקשורת עם הסובבים עימי. מאחלת לכולנו הצלחה,שיגשוג ושיהיה כייף. אוהבת המון

../images/Emo50.gif יעל.. ../images/Emo140.gif

מתארת לי שיהיה מעניין ואף חשוב להיות נוכחת כאן. תודה על הרעיון לפתיחת פורום בנושא.

../images/Emo13.gif היי יקירתי המקסימית

איכשהו הלכת לי לאיבוד בשרשור. תודה על האיחולים החמים שלך, שמחה לראות אותך גם כאן.

1סולי

New member
שלום, הגעתי!!

יעלי יקרה: אני מצטרפת ליוזמה החדשה, מברכת אותך מכל הלב. אני בטוחה שאמשיך ללמוד ממך ומהחברים החדשים שאכיר. אשמח ללמוד ולתת מעצמי גם כאן. ספרי לנו עוד ונתחיל. אני ממש רוצה שכל חלומותיך יתגשמו.

סולי יקירית

כל-כך תודה על הפירגון הטהור לחלומותיי ההולכים ומתגשמים לאיטם. אני יודעת שגם את בדרכך מגשימה חלומות ומקווה להמשיך וללוות אותך בדרך השינוי המדהימה שאת עושה. ואולי אחרי כל-כך הרבה זמן, הגיע הזמן להיפגש...
מגיע לנו, מה?

1סולי

New member
את צודקת

בא לי כל כך לשבת איתך בבית קפה ולפטפט ולשפוך את הלב. אשלח לך מסר ואם מתאים לך נפגש במרכז באחד הימים. מגיע לנו באמת

shirleyrozental

New member
../images/Emo50.gif

אחד היעדים שלי לשינוי בעצמי זה יכולת תיקשורת טובה יותר, ככה שאולי הפורום הזה יכול להיות לי לעזר
בהצלחה ומזל טוב,
שירלי

היי שירלי, כיף לראות אותך גם כאן

מקווה שתמצאי ברך הנולד אפשרות לתקשורת שונה עם אחרים. ושכולנו נהיה לעזר אחד לשני... תודה על הברכות,

bamik

New member
כאשר ננגעים בתקשורת מקרבת

יעל חביבתי ברכות חמות! נהניתי לקרוא את שכתבת,אהבתי איך שהצגת תקשורת מקרבת, מתוך כל המייטב שכתבת ,שלקוראים לראשונה אני מניחה שזה המון.. [במחשבה שיתכן והחוויה שאני עברתי בפגישה ראשונה עם הצגת NVC יחוו גם אחרים] רציתי להאיר את שבלט לי מכל המילים כולן- הקשבה לעצמנו,והקשבה אמיתית לעולם,תוך שימוד בכנות ואסרטיביות, ומעל לכל , התיחסות לתקשורת מקרבת כדרך חיים. אני תופסת תקשורת מקרבת כנקודת זהב,שכאשר ננגעים בה אי אפשר אלא לאמץ אותה ולחיות אותה,ואז מילא היא הופכת לדרך חיים, וההקשבה עבורי כמוה כמסע כולו,כי אם ארבעת השלבים שמנית הם אבני הדרך אליהן חוזרים עוד ועוד,בהם נעזרים נתמכים ומכוונים ,הרי ההקשבה פנימה והחוצה היא הדרך,שם בעצם מתחולל המסע. מעולם לא כתבתי בפורום בו דברי נקראים עי אנשים שלא פגשתי מעולם, ואני מרגישה כמו שולחת את דברי לעננים ולרוח, ובכל זאת הייתי שמחה לשמוע,כמי שכבר יצאה לדרך ובעיצומו של המסע, מה מכל מה שכתבת מזמין אנשים[ ונשים] להגיב ולהתיחס, מה מכל העושר שהעלית "מפעיל" שם בפנים,שאלה ,תגובה ,אמירה,תהייה. כי שם נראה לי טמונים החוטים שירקמו את הפורום. אשמח מאד לשמוע - בתיה

ברוכה הבאה בתיה

אהבתי את תאור נקודת הזהב שלך, ומקווה שהנקודה תהפוך לחוט ארוך, וחוטים נוספים שיטוו לכדי רקמה אנושית אחת שכולנו המרכיבים שלה ותקשורת מקרבת היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו. אני מברכת אותך על מתיחת אזור הנוחות שלך, ע"י עשייה של משהו שעשוי לעורר חשש ואי-נוחות. (כתיבה בפורום לאנשים שלא פגשת מעולם). נדמה לי כי אחרי שמתרגלים, מבינים שסוד קיסמו של פורום מהסוג הזה הוא לפגוש הרבה אנשים שמתעניינים באותו תחום והיכולת לדבר איתם באופן חופשי על נושאים שקרובים לליבנו. אני מוצאת הרבה יופי בקשר הוירטואלי החצי אנונימי הזה (בכל זאת חלק מהאנשים מוכרים לנו, וחלקם יהיו מוכרים בעתיד) - ומאחלת לך שגם את תראי את היופי הזה בקרוב. באשר להזמנה לתגובות והתייחסות, נדמה לי שיש כמה דברים שמאפשרים זאת - קודם כל עצם יצירת המקום שמאפשר ביטוי חופשי בנושא. הנושאים לדיון שיעלו. נכונות האנשים לכתוב בחופשיות על מחשבות, תהיות, הרהורים, אמירות. ובעיקר חמימותה של הקהילה שתיווצר כאן ותיצור מקום שנעים לחזור ולהגיע אליו ולמצוא בו בית חם. הכל יתבהר יותר בימים ובשבועות הקרובים, ועד אז מזמינה אותך לקחת חלק פעיל כאן ולהנות מהחברה הנעימה.

יעל, את באמת מדהימה. ../images/Emo13.gif../images/Emo203.gif

כל פעם שאת עושה משהו חדש, בין אם זה פרויקט, עלון בשנה שלי, אפילו הודעה או סתם מאמר, זה נדמה כאילו קראת את מחשבותיי ואת הצרכים שלי וענית עליהם בצורה נפלאה ומועילה
המון המון בהצלחה, אני בטוחה במאה אחוז שזה יהיה פורום מדהים

למעלה