../images/Emo124.gif ../images/Emo41.gif ברוכים הבאים ../images/Emo41.gif
ברוכים הבאים לפורום תקשורת מקרבת אני שמחה ומתרגשת לפתוח את קהילת "תקשורת מקרבת" בתפוז. פורום תקשורת מקרבת נולד מתוך רצון להקים בית חם ותומך לאלו אשר מחפשים לחולל שינוי עמוק ומהותי בתחום היחסים עם עצמם ועם הסובבים אותם - הורים, ילדים, משפחה, חברים, עמיתים ואפילו אנשים זרים. תקשורת מקרבת היא בראש ובראשונה דרך חיים, ומי שמסכים לאמץ אותה לחייו, מקבל לידיו מפתח רב עוצמה שיש בכוחו לפתוח את הלב, למוסס קונפליקטים וקצרים בתקשורת ולהביא להעמקת הקשר עם עצמו ועם אנשים אחרים בחייו. דרך החיים המופלאה הזאת, מדברת בין-היתר על:
חיים מתוך מודעות ובחירה.
לקיחת אחריות לרגשות ולאופן שבו אנחנו מבטאים אותם.
חיבור לעצמנו ולצרכים העמוקים ביותר שלנו כדרך למציאת שלום פנימי.
אמפתיה ככלי עוצמתי ליצירת קירבה והבנה עם אנשים אחרים.
הנעת אנשים וילדים לעשייה מתוך רצון ובחירה.
חופש אמיתי, רווחה והקלה שנובעות מתוך הקשבה חדשה לעצמנו, במקום דיבור פנימי שאנחנו מורגלים אליו של האשמות ודרישות עצמיות.
יצירת מערכות יחסים עמוקות ומשמעותיות, בהן יש מקום לביטוי עצמי מלא, שותפות אמיתית, הדדיות ודיאלוג
ניהול חיינו תוך שימוש בכנות ואסרטיביות, לצד הקשבה אמיתית לעולם הסובב אותנו.
ועוד... תקשורת מקרבת היא גם המודל - שפותח ע"י מרשאל רוזנברג, ככלי יישומי לניהול יחסים. כאן בפורום נעסוק בהרחבה במודל ובדרכים הרבות האפשריות לשימוש בו בחיי היום-יום של כולנו. המודל מדבר על ניהול יחסים באמצעות שימוש בארבעה מרכיבים עיקריים:
תצפית (במקום פרשנות)
רגש (במקום מחשבה)
צורך (במקום אסטרטגיה)
בקשה ברורה וספציפית (במקום רצון מעורפל או דרישה) ובבחירה מודעת בין ביטוי עצמי ואמפתיה בהתאם למצב בו אנחנו ניצבים. אני רוצה להזמין אתכם להצטרף לקהילה צומחת ומתפתחת של אנשים אשר אימצו לעצמם את תקשורת מקרבת כדרך חיים, ומחפשים להמשיך להעמיק את הלמידה ולהתפתח בתחום המופלא הזה. מזמינה אתכם לקחת חלק בקהילה ולהיעזר במקום החדש הזה, להעלאת שאלות, מחשבות, רגשות, צרכים, והתלבטויות בכל הנושא הענק הזה. מאחלת לכולנו צמיחה משותפת, חיבור וקירבה לעצמנו ולאחרים.
ברוכים הבאים לפורום תקשורת מקרבת אני שמחה ומתרגשת לפתוח את קהילת "תקשורת מקרבת" בתפוז. פורום תקשורת מקרבת נולד מתוך רצון להקים בית חם ותומך לאלו אשר מחפשים לחולל שינוי עמוק ומהותי בתחום היחסים עם עצמם ועם הסובבים אותם - הורים, ילדים, משפחה, חברים, עמיתים ואפילו אנשים זרים. תקשורת מקרבת היא בראש ובראשונה דרך חיים, ומי שמסכים לאמץ אותה לחייו, מקבל לידיו מפתח רב עוצמה שיש בכוחו לפתוח את הלב, למוסס קונפליקטים וקצרים בתקשורת ולהביא להעמקת הקשר עם עצמו ועם אנשים אחרים בחייו. דרך החיים המופלאה הזאת, מדברת בין-היתר על: