הי בוג'י
ובכן, אני חייב לציין שזאת הביקורת הראשונה שקראתי על הסיפור שלי שלא הייתה טובה, אך אני גם שמח לקבל ביקורות כאלו, וכמו שיצחק לבנון אמר, לכל שאלה (והערה) תשובה: זה נכון, הסיפור עצמו הוא לא יצירת מופת שלא ראו כמותה לפני כן, אבל לא צריך להתלהב ממנו. מי שקרא ואף הצביע (הרשו פה להודות לכל המצביעים באשר הם!), כנראה העדיף אותו, מדוע - על טעם ועל ריח... תהליך פסיכולוגי ב-1500 מילה זה לא פשוט ביותר. הסיפור המקורי שעליו התבסס הקיצוץ האכזרי שעליו עשיתי, הוא סיפור שעדיין נמשך ומכיל כעת כבר 50 עמודי וורד. לקחתי את הרעיון המרכזי בו וניסיתי לעשות ממנו משהו. אמנם, אני בטוח שלא ירדתי לסוף דעתו של הגיבור ושאר הנפשות הפועלות, אך ניסיתי כמה שיותר לחתוך ולהוסיף ולעמוד בתנאי התחרות. תנו לי 3000 מילה ותראו מה אני אזרוק לכם! הבסיס לסיפור מופרך, כפי שהרבה סיפורים מופרכים, אך זהו מדע בדיוני. החלפת מינים, זהויות וכדומה, זה היה הנושא העיקרי של התחרות - "מעברים" - מעבר ממצב אחד למשנהו, והבעיה ברוב הסיפורים שההסבר שנראה לאחד הגיוני, לשני לא יראה הגיוני כלל. בעקבות לימודי בחמש יחידות ביולוגיה (אני ממליץ לכל אחד), למדתי קצת על הנושאים האלו, כך שקצת הגיון יש בהם, יש עוד המון הסברים ביולוגיים, אך מפאת קוצר היריעה (ע"ע), נאלצתי לספק הסבר חלבי ופושר זה. גיל המעבר, כמו שם הסיפור, הוא נושא מאוד טעון, אך כך היו סיפורים אחרים שעסקו בנושאים רגישים אחרים. אם לא הצלחתי להעביר את הרגש אז זאת באמת הטעות שלי ואנסה עוד יותר בסיפורים הבאים שאני אפרסם כאן במועד מאוחר יותר. לכל מי שלא אהב את הסיפור, אני לא מתנגד שתקטלו אותו כאן ברבים, הרי לשם כך יש פורום, אני בכל זאת מודה שוב לכל מי שהצביע לי, ואני מודה לך בוג'י על הברכות הראשונות לזכייה. רק בפעם הבאה, אשמח יותר לקבל את הביקורת טרם התיקונים. הסיפור הסתובב פה בפורום כבר מספיק זמן לפני התחרות ולא יעצו לי תיקונים ואמרו שהוא טוב ואני בתוצי השארתי אותו כמו שהוא. אם הביקורת הייתה מוקדמת יותר, אולי הייתה לי הזדמנות לשפר אותו ואף לרקוח תבשיל שיערוב לחיכך.