והזוכים בתחרות הם

Rivendell

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo47.gifוהזוכים בתחרות הם../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif

ההצבעה נסגרה בדקות אלה, ושלושת הזוכים שלנו הם: |תופים| במקום השלישי -
"אלאנור" מאת צמרון צף! במקום השני -
"סעיף קטן ג'" מאת Arana! ובמקום הראשון -
"גיל המעבר" מאת strahd!!! כל הכבוד לכולם, למשתתפים ולזוכים. הזוכים מתבקשים ליצור קשר במסרים איתי ועם יולי לגבי הפרסים. עד השנה הבאה - מקוות שנהנתם!!! יולי גמ וריוונדל

Boojie

New member
אז עכשיו אחרי שהתחרות נסגרה,

ואחרי שהקפדתי לא להצביע (כי לא הספקתי לקרוא את רוב הסיפורים), אפשר לדון בסיפור שכן קראתי, והוא במקרה הסיפור הזוכה (טוב, לא במקרה - כשראיתי שהוא מקבל כל כך הרבה קולות, החלטתי לקרוא אותו. זה היה לפני כמה ימים). אני, מה אני אגיד, לא התלהבתי ממנו. הייתה לי הרגשה שמדובר ברעיון שמבחינה מדעית לא מבושל כמו שצריך, בגיבור שלא ממש משכנע, שעובר תהליך פסיכולוגי לחלוטין לא משכנע. הוא מחליט להתמסר למוות בלי שהקורא באמת ישתכנע שהוא עובר את התהליך שיצדיק את השינוי הזה ברגשות שלו. בוא נגיד שבסיפור שהצד המד"בי שלו היה קצת יותר מבושל, זה לא היה מפריע לי עד כדי כך, אבל התחושה שלי הייתה שהבסיס לסיפור הזה היה ממש מופרך. והטיפול שלו בענייני זהות מינית... היה שם בכלל טיפול כזה? עם רעיון כל כך מרחיק לכת במה שנוגע להשפעה שלו על הזהות המינית בחברה, למה לא הייתה שום העמקה לתוך מה שקורה לחברה הזאת? וגיל המעבר הוא דבר שכל כך טעון מבחינה רגשית, גם בחברה שלנו, ובכל זאת לא הרגשתי ממש את המטען הזה בסיפור. אני מצטערת על הקטילה, לא נעים, במיוחד לא ברגעי שמחה ואושר שכאלה לזוכה, אבל בגלל אופי הפורום, אני לא יכולה להמנע מזה, ואני רוצה לבקש מאנשים שהצביעו לסיפור הזה, ושהרגישו שהוא עד כדי כך טוב, להסביר לי את דעתם ובמיוחד להתייחס לנקודות שהעליתי, כי אני מתקשה להבין את זה. (מצד שני, מי יודע, אולי כשאני אקרא את הסיפורים האחרים בתחרות אני אחליט שבכל זאת הוא היה הטוב מכולם. וזה לא ממש לטובה.
)

strahd

New member
הי בוג'י

ובכן, אני חייב לציין שזאת הביקורת הראשונה שקראתי על הסיפור שלי שלא הייתה טובה, אך אני גם שמח לקבל ביקורות כאלו, וכמו שיצחק לבנון אמר, לכל שאלה (והערה) תשובה: זה נכון, הסיפור עצמו הוא לא יצירת מופת שלא ראו כמותה לפני כן, אבל לא צריך להתלהב ממנו. מי שקרא ואף הצביע (הרשו פה להודות לכל המצביעים באשר הם!), כנראה העדיף אותו, מדוע - על טעם ועל ריח... תהליך פסיכולוגי ב-1500 מילה זה לא פשוט ביותר. הסיפור המקורי שעליו התבסס הקיצוץ האכזרי שעליו עשיתי, הוא סיפור שעדיין נמשך ומכיל כעת כבר 50 עמודי וורד. לקחתי את הרעיון המרכזי בו וניסיתי לעשות ממנו משהו. אמנם, אני בטוח שלא ירדתי לסוף דעתו של הגיבור ושאר הנפשות הפועלות, אך ניסיתי כמה שיותר לחתוך ולהוסיף ולעמוד בתנאי התחרות. תנו לי 3000 מילה ותראו מה אני אזרוק לכם! הבסיס לסיפור מופרך, כפי שהרבה סיפורים מופרכים, אך זהו מדע בדיוני. החלפת מינים, זהויות וכדומה, זה היה הנושא העיקרי של התחרות - "מעברים" - מעבר ממצב אחד למשנהו, והבעיה ברוב הסיפורים שההסבר שנראה לאחד הגיוני, לשני לא יראה הגיוני כלל. בעקבות לימודי בחמש יחידות ביולוגיה (אני ממליץ לכל אחד), למדתי קצת על הנושאים האלו, כך שקצת הגיון יש בהם, יש עוד המון הסברים ביולוגיים, אך מפאת קוצר היריעה (ע"ע), נאלצתי לספק הסבר חלבי ופושר זה. גיל המעבר, כמו שם הסיפור, הוא נושא מאוד טעון, אך כך היו סיפורים אחרים שעסקו בנושאים רגישים אחרים. אם לא הצלחתי להעביר את הרגש אז זאת באמת הטעות שלי ואנסה עוד יותר בסיפורים הבאים שאני אפרסם כאן במועד מאוחר יותר. לכל מי שלא אהב את הסיפור, אני לא מתנגד שתקטלו אותו כאן ברבים, הרי לשם כך יש פורום, אני בכל זאת מודה שוב לכל מי שהצביע לי, ואני מודה לך בוג'י על הברכות הראשונות לזכייה. רק בפעם הבאה, אשמח יותר לקבל את הביקורת טרם התיקונים. הסיפור הסתובב פה בפורום כבר מספיק זמן לפני התחרות ולא יעצו לי תיקונים ואמרו שהוא טוב ואני בתוצי השארתי אותו כמו שהוא. אם הביקורת הייתה מוקדמת יותר, אולי הייתה לי הזדמנות לשפר אותו ואף לרקוח תבשיל שיערוב לחיכך.

Boojie

New member
אני בטוחה שהגירסה הארוכה יותר

תהיה טובה יותר - זה די ברור מהסיפור שהוא צריך יותר מילים. אבל השיפוט בתחרות הוא על האורך הקיים, לא? אפשר, אפשר להכניס התפתחות פסיכולוגית לאלף וחמש מאות מילים. די והותר אנשים כבר עשו את זה. ואני מצטערת שלא הגבתי בשלב מוקדם יותר, אבל כשקראתי את הסיפור כבר היה שלב ההצבעה, ולא נראה לי נכון להכניס ביקורת קוטלת על סיפור אחד בשלב ההצבעה ולקחת את הסיכון של השפעה לא הוגנת על ההצבעה.

Yuli Gama

New member
קודם כל, מזל טוב על הזכיה ../images/Emo13.gif

רגע, איך אתה אומר שזו הביקורת הראשונה שלא הייתה טובה? אתה בכלל קראת את מה שהגיבו לך לסיפור? זה שאומרים שנהנו לקרוא אותו, זה לא אומרת שצריך להתעלם משאר ההערות . 1500 מילים זה המון (שלושה דפים, אם איני טועה). כך שאל תביא את זה בתור תירוץ, אפשר להציג גם את הרקע וגם את העלילה וגם את התהליך הפסיכולוגי, ועוד יישאר מקום לרעיון. "הבסיס לסיפור מופרך, כפי שהרבה סיפורים מופרכים, אך זהו מדע בדיוני" לא! לא! ולא! ממש לא מסכימה איתך. מכיוון שזה מדע בדיוני זה צריך להיות אמין פי כמה וכמה. לא חייב להיות מציאותי, אבל חייב להיות אמין. הבסיס לסיפור שלך, עם כל הכבוד לחמש נקודות ביולוגי (שבאמת חוויה מומלצת ) הוא רעוע ולא מתוכנן עד הסוף. כתבתי לך את זה אז, וכותבת כאן שוב, הרקע לא אמין, והמעבר מדליפת קרינה למגפה לא מובן. השינוי החד במיניות, לא מובן. הצורך בצעד דרסטי כמו מות, לא מובן. אתה אומנם מנסה להסביר, אבל שום הסבר שלך לא עבר את הסיספונד אצלי. ולא צריך הסברים ביולוגיים ארוכים. כל מה שצריך זה השתלשלות אירועים אמינה. אהבתי את הסיפור, כמו שהוא. מורגש ש"יש בו משהו". בגלל זה אני אומרת לך, זה שהוא נעים בקריא ראשונה, וזה שהוא זכה בתחרות לא אומר שאין בו מה לשכתב ולשפר, יש והמון. אוקי, נותנים לך 3000 מילים, אפילו 10000, תביא לנו סיפור :)

strahd

New member
Challange accepted

בשמחה אכתוב סיפור יותר ארוך וארחיב את הסיפור הקיים לפורמט שהוא באמת יהיה קביל ורצוי. את כל ההערות לקחתי ורשמתי. יקח זמן מה עד שאוכל לעשות הכול (איקון, עבודה וכו'), אבל אעשה זאת ואפרסם את התוצאה המוגמרת שתהיה יותר גדולה, ובתקווה אהודה יותר.

אסתר 1984

New member
מסכימה איתך.

הסיפור הזה נראה לי סיפור שמנסה להיות פרובוקטיבי ויוצא דופן, בלי להגיד בעצם כלום. חבל. אני הכי אהבתי את "אלאנור", שלשמחתי הצליח להגיע בסוף אל המקום השלישי
. הייתי מצביעה לו בעצמי, אבל אתם מבינים - זה קצת כמו לירות לעצמי ברגל...

קייצית

New member
אני מסכימה אבל רוצה להוסיף מנקודת

מבט של טירונית. הסיפור שאני שלחתי לתחרות היה הסיפור הראשון שכתבתי מימי, ראיתי פרסום בתפוז ובלי לחשוב הרבה שלחתי. רק אחר כך הכרתי את הפורום על כותביו, מנהלותיו ותרגיליו הנפלאים. עד מהרה הבנתי איזו חוצפה הייתה לי לשלוח את הסיפור. אבל שוב זאת תובנה שהגיעה אלי באיחור, אחרי קריאה בפורום והמעט לימוד שהספקתי לעשות. מה שאני מנסה לומר הוא שזה לא פייר לפתוח את הדלת לכולם בלי קריטריונים ובלי סינון ובו בזמן לצפות לרמה מקצוענית של כתיבה. אני מרגישה שיותר נכון היה אילו הביקורת הזאת הייתה נכתבת בזמן שהסיפור נכנס לראשונה לפורום ולא עכשיו. אני יודעת שעל הסיפור שלי קיבלתי מעט מאוד תגובות, אני בטוחה שאם היו קוטלים אותו או מעירים לי שהוא לא מתאים לתחרות לא הייתי ממשיכה הלאה, ואם המשכתי כנראה שזה התאפשר - וזה התאפשר כי הקריטריונים לא היו מספיק גבוהים. היו כאן כמה כותבים שהעירו שהם לא מתייחסים לסיפור שהוא לא שווה, אז התחלתי להבין שהסיפור שלי אולי לא שווה כי הם לא התייחסו אליו. רק אחר כך בתהליך לימוד קצרצר הבנתי בעצמי שהוא לא ממש שווה. בכל מקרה מקווה שהמילכוד שניסיתי לתאר פה הובן.

Boojie

New member
הובן מאד.

רק שאני חושבת ש"לפתוח לכולם את הדלת ואז לצפות לרמה מקצוענית של כתיבה" זה אכן לא כל כך הוגן, אבל איש לא ציפה מכל המשתתפים לרמה מקצוענית של כתיבה. הזדמן לי לשפוט באחת מתחרויות הקצרצרים של האגודה, ולעקוב אחר כל התחרויות שם, ואני חייבת לומר שהרמה של כל הסיפורים בהחלט לא מקצוענית, במקרים מסוימים עד כדי בכי. מצד שני, מהזוכה בתחרות אני כן מצפה ליותר. לא בהכרח לרמה מקצוענית, אבל כן לרמה גבוהה.

למעלה