אלי לולאי ב-
אנשים

../images/Emo125.gifאלי לולאי ב-../images/Emo43.gif אנשים

הערב, בשעה 18:00, אלי לולאי יתארח בבלוגTV לרגל צאת אלבומו החדש "סובב". שרשרו שאלותיכם כבר עכשיו בפורום רוק ישראלי: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=575&msgid=111090388
תמר, המנהלת האדמיסטרטיבית של 'חיות וחברה' תגיע הערב בשעה 20.00 לפורום בעלי חיים במערכת החינוך ותענה על שאלות הגולשים. אתם מוזמנים לשאול שאלות בפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1017&msgid=111064278
צביה אלגלי, מומחית לתרבות דיגיטלית ויועצת לשימוש נבון ברשת, תתארח בפורום הורים למתבגרים החל משעה 20.00 ותשיב לשאלות בנושא גלישה בטוחה באינטרנט. הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=94&msgid=111106470
מירי קובלסקי, מטפלת זוגית ומשפחתית מת.ל.מ ירושלים תתארח הערב בפורום הורות לאחר אובדן ותשיב לשאלות בנושא השינויים שחלים בתא המשפחתי והזוגי עם הולדת הילד הראשון , חלוקת התפקידים בבית, הטיפול בפעוט וכו'- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1266&msgid=111129343
רוצים לקבל את הסינגל החדש של מירי מסיקה? יש לכם 2 דרכים: השתתפו בפעילויות בפורום ואולי תזכו. בהצלחה! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1324&msgid=111102818 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1324&msgid=111102859
פורום פופ ישראלימחלק לכם את הסינגל החדש של אוהד חיטמן: "חשבתי שיהיה רומנטי". ספרו לנו על הדבר הכי רומנטי שתרצו שיעשו לכם, ואולי תזכו בסינגל: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1768&msgid=111147742
התפרסמו שמות הזוכים בתחרות 'החיוך הכי יפה' בפורום תפוז אלבומים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1817&msgid=111107268

helush716

New member
../images/Emo207.gif יש למישהו אתר עם מידע מקיף על

העשור הראשון למדינת ישראל? [1948 - 1957] יעזור לי מאוד
תודה

אני חושבת שגוגל יכול מאוד לעזור לך..

אם אני לא טועה יש גם אתר לכנסת שיש בו גם חלק ממהיסטוריה.. תחפשי בגוגל..כל העולם בסופו של דבר נמצא שם..

../images/Emo207.gif שמעתם על השרשרת האנושית שיש מחר בי-ם?

נספר לכם קצת.. כמו רוב האנשים בארץ אתם בטח לא צופים בחדשות..כן, כולנו התייאשנו מהמצב בארץ.. אבל מי שכן פתח טלויזיה בטח יודע שרה"מ אהוד אולמרט שוקל לחלק את ירושלים ודוגל בחזרה לגבולות 67'.. בקיצור..לי נראה קצת דפוק כל העסק הזה..זתומרת לחזור לגבולות 67' ולוותר על כל האדמות שלנו?! לוותר על הארץ שלנו?! זתומרת זה התחיל בגוש קטיף (אם מישהו זוכר את תוכנית ההתנתקות בקיץ 2005..) וזה פשוט ממשיך וממשיך..קודם חבל קטיף וצפון השומרון ואח"כ לעבור לגבולות 67' ומה אח"כ?! כלום?! נישאר על דונם אחד?! זה לא נורמלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לחלק את ירושלים?! היא מספיק מחולקת לרבעים אז לחלק אותה עוד יותר?!?! להישאר עם פחות מרבע של ירושלים..אתם קולטים?! אני יודעת שפוליטיקה זה חרא ואני משתדלת לא להתקרב לכל זה אבל א"י זה לא פוליטיקה וזה אבסורד לחלק את ירושלים!!!!! זה כ"כ מיותר!!! בשביל מה זה? בשביל לקדם שלום עם הפלסטינאים? לא!!!!!! כי שלום לא יהיה אף פעם וכל מי שמאמין שיהיה שלום הוא עיוור כי זה לא ייקרה אף-פעם! וזה לא שאני פסימית זה פשוט שכולם אופטימיים מדיי שכבר לא רואים מה קורה.. חבר'ה מחר יש שרשרת אנושית כמחאה על כל העיניין הזה.. אז מחר החל מ14:30 תתפרס השרשרת מרחבת שער יפו על חומות העיר העתיקה.. בעיקרון זו הפגנה שעושים ארגונים דתיים אבל זה לא משהו שאמור להפריע.. זתומרת אני קצת לא כ"כ בקטע הזה אבל אני כן מתכוונת ללכת כי זה כן חשוב לי שכשאחי הקטן יתגייס הוא לא ייצטרך להילחם שוב על ירושלים או על חלק מהארץ רק כי איזה ראש ממשלה חילק את ירושלים או שינה קצת את המפה.. בתקווה שמישהו במדינה הזאת ייקבל קצת שכל.. שני.

ליעתע

New member
תראי..

לא נראה לי שמה שאהוד אולמרט אומר זה "בואו נחזיר להם חלק מירושלים ויהיה שלום". תאמיני לי שיש תוכנית שלמה מאחרי כל זה.. מה שאני מציעה זה שיפרסמו את התוכנית.. ואז תצאו להפגנות שלכם.. ויהיה שלום, למה את אומרת שלא? בדיוק כמו שיש עם ירדן ומצרים, גם אז אף אחד לא האמין:)

dweck2k

New member
שמעי, יש לך מלא אי הבנה

אני לא רוצה להכנס לפוליטיקה כאן, אבל אני מציע לך קודם לקרוא בפירוט היסטוריה של א"י, המזה"ת וכו' - של שני הצדדים, וגם להכנס לעומק של הסכמי השלום מ-78' ועד היום בשביל להבין כמה אי דיוקים יש בהודעה שלך. דוויק

dweck2k

New member
בבקשה

" אבל מי שכן פתח טלויזיה בטח יודע שרה"מ אהוד אולמרט שוקל לחלק את ירושלים ודוגל בחזרה לגבולות 67'.." - וכמוהו גם רבין, נתניהו, פרס, ברק, שרון ואולמרט. הטיעונים והדרישה הפלסטינית זהים ב-30 השנים האחרונות, ברור לכל הצדדים אחרי 20 שנות מו"מ שפשרה בשטח היא הכרחית. "זתומרת זה התחיל בגוש קטיף (אם מישהו זוכר את תוכנית ההתנתקות בקיץ 2005..) וזה פשוט ממשיך וממשיך..קודם חבל קטיף וצפון השומרון ואח"כ לעבור לגבולות 67' ומה אח"כ?! כלום?! נישאר על דונם אחד?!" - 1995, הסכם עזה ויריחו תחילה, דיבר על יציאה ישראלית משתי הערים והעברת האחריות הבטחונית לפלשתינאים, כשלב מקדים לפינוי שאר השטח. הדרישה של המרכז הפלסטיני איתו עושים את ההסכם מדברת נטו על תחומי השטחים עד הקו הירוק (גבולות 67', עם תיקונים) ועזה. 1978 - הסכם השלום עם מצריים מותנה בחתימה על הסכם עם הפלסטיניים הכולל יציאה מהשטחים. ההסכם לא תקף ללא פעילות מול הפלסטינים. " לחלק את ירושלים?! היא מספיק מחולקת לרבעים אז לחלק אותה עוד יותר?!?! להישאר עם פחות מרבע של ירושלים..אתם קולטים?!" - טוב זה פשוט משפט טפשי. אין שום קשר בין החלוקה לרבעים, שהיא מנהלית ביותר, ולא קשורה לכלום, לבין מה שאת מתכוונת אליו. הרעיון במו"מ הוא שאת החלקים הערבים מירושלים העתיקה ואת החלק שמוגדר כירושלים המזרחית - שם קוד לקובץ רב של כפרים ערביים הצמודים לחלק היהודי וממשיכים את חברון - ניתן לשליטה מלאה של הפלסטינים. עיקר הויכוח הוא על המקומות הקדושים. אין באזורים הללו כמעט אוכלוסיה יהודית מלבד 50 משפחות גג. " אני יודעת שפוליטיקה זה חרא ואני משתדלת לא להתקרב לכל זה אבל א"י זה לא פוליטיקה וזה אבסורד לחלק את ירושלים!!!!!" - למעשה ארץ ישראל זה רק פוליטיקה. כל הטיעונים שלך הם פוליטיים והם עניין של ויכוח על חלוקת הכוח בין הימין והשמאל בישראל וההחלטה על גבולות המדינה. דוגמאות לפוליטיקה: " בשביל מה זה? בשביל לקדם שלום עם הפלסטינאים? לא!!!!!! כי שלום לא יהיה אף פעם וכל מי שמאמין שיהיה שלום הוא עיוור כי זה לא ייקרה אף-פעם! וזה לא שאני פסימית זה פשוט שכולם אופטימיים מדיי שכבר לא רואים מה קורה.." - טיעון דמגוגי ופוליטי. "חבר'ה מחר יש שרשרת אנושית כמחאה על כל העיניין הזה.." - פעילות פוליטית "אז מחר החל מ14:30 תתפרס השרשרת מרחבת שער יפו על חומות העיר העתיקה.." - מקום המריבה - פעילות עליו = אקט פוליטי. " זתומרת אני קצת לא כ"כ בקטע הזה אבל אני כן מתכוונת ללכת כי זה כן חשוב לי שכשאחי הקטן יתגייס הוא לא ייצטרך להילחם שוב על ירושלים או על חלק מהארץ רק כי איזה ראש ממשלה חילק את ירושלים או שינה קצת את המפה.." - אחיך הקטן ילחם לא על ירושלים אלא על המדינה הישראלית ועל הדמוקרטיה שלה. לידיעתך, מאז 1920 היו המון שינויים במפה של ארץ ישראל, מהסכם סייקס פיקו, לתכנית בלפור ואח"כ לתכנית האום של 47' (כ"ט בנוב'), שלל הסכמי שביתת נשק וכו'. הרעיון הוא שיש מדינה שהיא דמוקרטית, לא שיש לה פיסת אדמה כזו או אחרת. לאורך כל ההיסטוריה של ישראל ההעדפה הייתה פיקוח נפש מאשר פיסת אדמה. מי שמחליטים על הגבולות הם תמיד הפוליטיקאים, ותמיד נלחמו בשביל להגן על המדינה בגבולות הללו. אז המשפט שלך סותר את עצמו, כי תמיד אנשים נלחמו על חלקים מארץ שפוליטיקאי שינה לה את הגבולות. השאלה היא - למה להלחם? והאם פיסת אדמה שווה קצת יותר מהחיים של הרבה יותר אנשים.

אני אנסה לענות על זה..

1. "וכמוהו גם רבין, נתניהו, פרס, ברק, שרון ואולמרט. הטיעונים והדרישה הפלסטינית זהים ב-30 השנים האחרונות"- אני יודעת שרבין נתניהו ושרון היו נגד חילוק ירושלים לא יודעת מה עם ברק ופרס..שרון ניסה פשרה בשטח וכולנו ראינו כמה שזה עזר לנו.. 2. "דיבר על יציאה ישראלית משתי הערים והעברת האחריות הבטחונית לפלשתינאים, כשלב מקדים לפינוי שאר השטח. הדרישה של המרכז הפלסטיני איתו עושים את ההסכם מדברת נטו על תחומי השטחים עד הקו הירוק (גבולות 67', עם תיקונים) ועזה."- אם הבנתי נכון אתה אומר שבעצם לא היו צריכים להיות שם ישובים לפי ההסכם אבל לפי מה שקראתי היישובים בחבל קטיף הוקמו מסיבה ביטחונית..הממשלה עודדה את אותם יישובים כיוון שכל הקאסמים שהיום נופלים על אשקלון היו נופלים עליהם.. 3. "אין שום קשר בין החלוקה לרבעים, שהיא מנהלית ביותר, ולא קשורה לכלום, לבין מה שאת מתכוונת אליו. הרעיון במו"מ הוא שאת החלקים הערבים מירושלים העתיקה ואת החלק שמוגדר כירושלים המזרחית - שם קוד לקובץ רב של כפרים ערביים הצמודים לחלק היהודי וממשיכים את חברון - ניתן לשליטה מלאה של הפלסטינים."- טוב אחרי שהבנתי כמה דברים שלא הבהירו לי לפני באמת נראה שהמשפט הזה היה דיי דבילי..אז איך שהבנתי אתמול-ברובע היהודי לא נוגעים וגם לא ברובע הארמני..אבל את הרובע המוסלמי והנוצרי מתכוונים להעביר לשליטת הפלסטינאים..קראתי גם שאת ירושלים המזרחית דווקא לא הולכים לתת להם.. נראה לי שבתכלס אף אחד לא באמת יודע איך ירושלים הולכת להתחלק.. אבל זה לא מה שמשנה. המטרה של כל המחאה הזאת הוא להשאיר את ירושלים שלמה תחת שילטון ישראלי. 4. "הרעיון הוא שיש מדינה שהיא דמוקרטית, לא שיש לה פיסת אדמה כזו או אחרת. לאורך כל ההיסטוריה של ישראל ההעדפה הייתה פיקוח נפש מאשר פיסת אדמה. מי שמחליטים על הגבולות הם תמיד הפוליטיקאים, ותמיד נלחמו בשביל להגן על המדינה בגבולות הללו. אז המשפט שלך סותר את עצמו, כי תמיד אנשים נלחמו על חלקים מארץ שפוליטיקאי שינה לה את הגבולות."- זה העיניין בדיוק..שכל פעם קם מנהיג שעושה מה שבא לו ולא בדיוק חושב קדימה..למה לא לחשוב קצת יותר לפני שמחליטים על הבאת שטחים?! ברור לי שחיי אדם חשובים הרבה יותר מחלקת אדמה כלשהי אבל בינתיים ככל שניתן יותר לערבים כך הם גם יידרשו יותר וכשלא תענה על הדרישות שלהם הם ייפגעו בך יותר.. גם כשנותנים להם שטחים מא''י הם פוגעים בנו אז למה להפסיד פעמיים?! למה לא לחשוב קצת לפני על ההשלכות של כל החלטה?! אני בטוחה שזה נורא קשה להיות ראש ממשלה עם כל הלחצים שאנשים מפעילים עלייך ובנוסף על זה לקבל החלטות גורליות כלפיי העם שלך..אבל אם אתה לא מרגיש שאתה מסוגל לעמוד בזה קח צעד אחורה ותפרוש. אני חושבת שאנשים יעריכו אותו הרבה יותר אם הוא יפרוש.. בכולופן, מי שלא היה אתמול פשוט הפסיד! לנסוע לירושלים שזו עיר מדהימה ועוד במטרה למחות על משהו שלפי התפיסה שלך נראה לא טוב ולהגיד מה אתה חושב ולא לשבת ולשתוק עד שייקרה משהו זה עצום.. זאת פשוט הרגשה עצומה! ומי שנילחם פעם על משהו מבין על מה אני מדברת.. ולראות את כל האנשים האלה..דתיים וחילונים כולם ביחד בגשם ובקור למען מטרה אחת..לשמוע את כולם שרים את ההימנון ובסוף צועקים את המילה "ירושלים"..זה מדהים..פשוט נהנתי מכל שנייה שלי שם.. ודוויק, תנסה להיות קצת פחות חכם..

למעלה