השיר השבועי

ענת 19

New member
../images/Emo125.gifהשיר השבועי../images/Emo125.gif

אם זה בסדר, הייתי מאוד רוצה שנרשום השבוע על איך אפשר שלא : "תפילין". אז יאללה רישמו מה דעתכם על המילים, הלחן וכל מה שקשור לשיר ולמשמעות שלו בעינכם. כמובן לא לשכוח לרשום מהי השורה האהובה עליכם. (ואני חושבת שבשיר הזה מותר להתפלסף אפילו יותר...)

"תפילין"

השיר הזה תמיד גורם לי לחייך כמו "עמה".. חח לא יודעת למה..
אולי בגלל הלחן שלו. קשה לי להסביר את זה. לפני כשנה כל מה שאמרתי על השיר הזה שהוא חזק, מבחינת המילים וגם מבחינת הלחן. המילים מהשיר שאני הכי מתחברת אליהן הן: "אודה בתפילה לאל כל יכול, לפני ואחרי שאגמור לאכול, כל תפילה וברכה אשנן ואזכור, אם רק תחכי לי"... ובהופעות אני הכי אוהבת את הנגינה הסוחפת שלו בשיר הזה.

ayaliar

Well-known member
אחד השירים האהובים עלי../images/Emo99.gif

שיר שמשמיעה ראשונה התאהבתי בו. לא יודעת מה יש בו, אולי ציפיתי לפאנץ' בסוף (שאכן מגיע) אולי הלחן.. אני רק יודעת שכשאוהד אומר בהופעות "השיר הבא מדבר על הקשר שבין..." אני כבר כולי מחוייכת אני אוהבת את כל הרעיון של השיר, את הטוטאליות של האהבה שמתוארת ואת הסוף בעיקר המשפט האהוב עלי הוא, איך לא, "לא אני לא אאמין בדרכי, אבל אין זה חשוב כי את לא תחכי"

dabnir15

New member
איה כתבה מה שאני חושב:)

וזה אחד השירים היותר אהובים עלי. בעיקר בהופעות

MsUnderstood

New member
וואי...

לשיר הזה הכי התחברתי באלבום.. הוא ת'כלס מתאר אותי הייתי אומרת...או יותר נכון חשיבה שהייתה לי לא מזמן... בעיקר השורה האחרונה מבחינה אישית השיר הזה גרם לי להבנה אישית מאוד גדולה... אם רק תחכי לי עד שאחזור..

ranch22

New member
איי "תפילין"...

באותו יום שיצא הדיסק לחנויות-קניתי,השיר הראשון שקראתי בדיסק היה "תפילין",כמו שאתם יודעים אני שרוטה בראש(תרתי משמע) ולכן כ"כ התלהבתי ממנו... דמיינו לעצמכם את אוהד שם כיפה בשחור,הולך למניין בביה"כ,שומר תורה ומצוות(תרי"ג זה יותר מידי בשבילו,לא?!) והכל רק אם היא תחכה...אבל אם בבית האחרון גם ככה כתוב שהיא לא תחכה לו והוא לא יעשה זאת אז לשם מה נכתב השיר?! האם עודד דישון רצה כ"כ ללמד אותנו את הלכות שבת ושאר מצוות?טוב אני אעזוב אתכם עם הפיסופיות שלי אחרי שהשתגעתי שוב היום(ככה זה כשמצבי קשה,זה קורה לעיתים קרובות :) ). האמת השיר הזה מזכיר לי מאוד את השיר "היא חזרה בתשובה" של מתי כספי(מישהו מכיר פה או שרק אני עדיין תקועה בעבר עם אריק איינשטיין,שלום חנוך ואחרים?!) רק שהשיר של מתי יותר עצוב והשיר הזה מתאר את הכל בצורה יותר יפה וגם ב"תפילין" מתוארים כל הדברים שהוא מוכן להקריב למענה(את חייו בקיצור) אבל עדיין...היא לא תחכה והוא מצדו...לא יחזור. המשפט שלי:השיר כולו. מומלץ. :)

dobo

New member
"היא חזרה בתשובה"

שירו של יענקלה רוטבליט, לחן: מתי כספי, אכן במידה מסויימת "תפילין" מזכיר אותו כיוון ששניהם מדברים על תווך מצוות ומושגים מהדת. בשיר של יענקלה רוטבליט יש הרבה משחקי מילים. מושגים מסויימים מהדת מקבלים משמעות שונה בשיר. (דוגמא: "היא שוב לא תבוא מתגנבת בלאט, בין סדיני הרכים לעונג שבת"). וכמובן הלחן המרג שהופך את השיר לחוויה מרגשת. אנקדוטה קטנה: יענקלה רוטבליט אמר שהוא בכלל כתב את השיר בהרבה הומור ומסר אותו לפרסום באיזה עיתון, הוא לא לקח בחשבון שזה יקבל לחן כל כך מלודי עצוב. "תפילין" פחות מתחכם לדעתי, ואולי לא פחות עצוב ונוגע ללב. משחק מילים נחמד של: "אם רק תחכי לי עד שאחזור". עד שאחזור אלייך, עד שאחזור בתשובה. ההבטחות בשיר מתחילות בקטן. להניח תפילין, לקשור תהילים, כיפה. לאט לאט ההבטחות גדלות וכך גם הלחן והקצב מתגבר עד האכזבה בסוף. פתאום שקט. הכל נגמר בבת אחת. אהבה גדולה של מישהו למישהי, נכונות אדירה להשתנות בשבילה ולהכנס לעולם שלא שלו וכנראה שגם אם יבטיח לה את הירח זה לא יעזור, היא לא מחכה לו.

ranch22

New member
וואו

מה שאני חושבת רק במילים שונות... יפיפה. (הערה לעצמי: מי היה מאמין שמישהו יבין בכלל על איזה שיר אני מדברת,יש עוד מישהו שמכיר את "היא חזרה בתשובה" יש!! =]).

herut123

New member
וואי וואי....

זה באמת אחד השירים היפים ביותר שלו! שיר מדהים!! תמיד כשיש את השיר "תפילין" בהופעות ושהוא מגיע בדיסק אני ישר שמחה! זה שיק קליט, שמח, הלחן מדהים! והרעיון של המילים מאוד מיוחד, דת ואהבה, מדהים, וכמו שדני רובס אמר בהופעה בסוזן דלל, מי אתם מכירים עוד שכותב ככה? (או משהו כזה נכון?) אחד השירים היפים! באמת. המשפט שאני הכי אוהבת: טוב, הפעם חד פעמי אין, כי לא מצאתי איזה משפט אני הכי אוהבת, את כל השיר!

dobo

New member
למה תמיד את זה?

גם דודו טסה, גם שלמה גרוניך, גם דני רובס משום מה אוהבים לשיר איתו את תפילין. לא שאני מתנגד :) אני אוהב את השיר, אבל אם הוא כל כך מוצלח למה לא עושים ממנו סינגל או וידאוקליפ?

ענת 19

New member
"תפילין" בשבילי...

אז דבר ראשון זה היה השיר שהכיר לי את אוהד. חברה טובה שלי סתם נתנה לי לשמוע את השיר בקטע של צחוקים. שמעתי ונורא התלהבתי מכאן והלאה הסיפור ממשיך.. אבל שיר מדהים לדעתי עם לחן חזק ומילים שלמרות שאוהד תמיד מקפיד לומר שהוא לא דתי אני כן מזדהה איתו בתור שומרת דת. לא רק כי הוא מדבר על דברים שבאמת קורים, אלא גם כי זה שיר שבאמת מדבר על אהבה כואבת. אהבה אמיתית שאי אפשר להגשים אותה. יש לי חברה טובה שנמצאת בדיוק במצב של השיר וזה ממש סיוט! מצחיק אותי לשמוע את אוהד לפני כל פעם שהוא שר את השיר הזה בהופעות הוא מקפיד לומר: זהו שיר שמדבר על אהבה שלא יכולה להתקיים, וכאלו בכלל לא מתייחס לקטע הדתי. אבל שטויות כל אחד יכול לקחת את השיר למקום אחר. ועוד משהו מצחיק השמעתי את השיר הזה להמון חברות שלי (שגם הן במקרה דתיות) וכולן כ"כ התלהבו ומאז גם הן אוהבות את אוהד (אבל ממש לא רק בגלל השיר). השורה שאני הכי מתחברת אליה היא: "לא אני לא אאמין בדרכי, אבל אין זה חשוב כי את לא תחכי!"

שיר m

Well-known member
איזה שיר...

"אבל אין זה חשוב, כי את לא תחכי" יש פירוט של כל הדברים שהוא מוכן לעשות, אחד לאחד, אפילו שהוא לא יאמין בזה באמת. הוא מוכן לנסות בשבילה, אבל הכל מתבטל, כי היא לא תחכה. זה יפה בעיני. הנכונות הזאת לעשות הכל, לחזור בתשובה אם אפשר לקרוא לזה ככה, ואז להשלים עם זה שזה לא ישנה כלום. היא לא רוצה אותו. שיר טוב.

שירררר מדהים!!!!

טוב... קודם כתבתי המון על השיר... אבל המחשב החכם לא שלח לי... אני אכתוב, אבל ממש בקצרה!! מבחינתי השיר תפילין הוא שיר שמדבר על אהבה טוטאלית, זה מדהים כמה אהבה יש באותו אדם, הוא יעשה הכל למען אהובתו , כל דבר אפשרי- ישנה את אורח חייו, את אמונותו, את עקרונותיו, ואף על פי שלא יאמין בדרכו יעשה זאת למען האהבה, למענה. אני חושבת ששיא השבירה בשיר הוא המשפט האחרון, שהוא גם האהוב עליי ביותר "אבל אין זה חשוב, כי את לא תחכי". זה יכול להתפרש כאהבה חד צדדית או כחוסר יחס מצידה של אותה אהובה. אני מאוד אוהבת את השילוב של המלים של עודד דישון והמנגינה של אוהד... השילוב המושלם הזה פשוט מעביר צמרמורת!! שיר מדהים- אני פשוט אוהבת אותו!!!

למעלה