החידה המאוירת2: ספרי פעוטות

maore

New member
../images/Emo126.gifהחידה המאוירת2: ספרי פעוטות../images/Emo70.gif

החידה כוללת איורים מתוך 6 ספרים לפעוטות, רבי מכר מוכרים ברובם, עם מכנה משותף (פשוט הפעם). להזכירכם- אין לכתוב תשובות וניחושים בשורת הנושא אלא רק בגוף ההודעה. פרסום פתרון החידה: ביום שישי בצהריים. התכוונתי להכין חידה אחרת, אבל לא יצא לי להגיע לספרית הילדים, אז לכן חידה פשוטה יחסית...

תמר27

New member
אז ככה -

המכנה המשותף ----חיות. זיהיתי את אוליביה, החזרזירונת החמודה. יש שני ספרים "אוליביה" ו-"אוליביה מצילה את הקרקס". נדמה לי שהאיור נלקח מהשני. וגם את בבר מ"פיל פילון ושמו בבר" "המלך בבר" ואחרים בסדרה של בבר. הנעליים בפינה מוכרות לי מאד מאד, אבל לא מצליחה להיזכר. והרעיון של החידה המאוירת - מקסים.

sigalit33

New member
ועוד זיהוי

בנוסף למה שזיהתה תמר, אני מוסיפה גם את הפרות השובתות מ"תיק תק מו- שביתת הפרות" (ספר מקסים, נדמה לי שהמלצתי עליו כאן בכל מיני הזדמנויות...) ונדמה לי שיש שם גם משהו מ"הרוח בערבי הנחל", או שאני מתבלבלת עם קרפדה/צפרדע ממקום אחר? האמנם המכנה המשותף הוא חיות??? והנעליים באמת נראות מוכרות, אולי מאחד מספרי איתמר (של גרוסמן)?

הנעליים

והעוגיות, אם תיתן עוגיה לעכבר. ספר של לורה ג'ופה נומרוף, איורים של פליסיה בונד

sagiberg

New member
ואני בעניין הקרפד../images/Emo105.gif

חושבת שזהו מר קרפד מ"הרוח בערבי הנחל" של גרהם איזו חידה מקסימה- כל הכבוד לך

אני היחידה שחושבת שהנעליים הן

מ"פליקס"? אכן - מכנה משותף חיות. מזהה את בבר הפיל ואוליביה החזרזירה. לאיזה גיל הכוונה בפעוטות? הילד שלי בן שנתיים, ולא הקראתי לו אף אחד מהספרים האלה. לעומת זאת הוא יודע בעל פה את "דירה להשכיר"

maore

New member
למה הכוונה בפעוטות...תחילת דיון..?!

אני התכוונתי לגילאי שנה עד ארבע-חמש בערך. חלק מהספרים מתאימים גם לקריאה ע"י ילדי א'-ב' שלומדים לקרוא/מתרגלים קריאה, אך להקראה לגילאי 3-4. ספר אחד מהם מתאים לדעתי כבר לגילאי שנה וחצי-שנתיים. והשאר לגילאי שלוש או ארבע, תלוי בספר ובילד. יש לי חבר שהקריא לבת שלו רק שירי ביאליק עד גיל שנתיים, והחליט שרק אז מתאים לעבור לספרים ארוכים יותר. יש שוני כמובן, במה שכל אחד חושב שמתאים. בעקבות תיאוריות חדשות (מאוד) באינטליגנציה ( שעוד לא הספיקו בשנתיים-שלוש להשפיע על חינוך-שוק המוצרים וכו'), אני חושבת שיש לחשוף ילדים בגיל צעיר כמה שיותר לתכנים מורכבים/מתקדמים/"לגדולים". באנלוגיה קצרה, הטענה היא שהחומרה שלנו מתפתחת עד גיל 16 בערך, התוכנה לעומת זאת ממשיכה להתפתח ולהתשכלל לנצח. לכן יש לחשוף ילדים בחט"ב ויסודי לתכנים אמיתיים, שבד"כ נחשפים אליהם בתיכון/אוניברסיטה, ופחות להאכיל בכפית, לפשט ולפרק הכל. לחשוף, לא אומר שיש 'ללמד' או לדרוש שידע/יבין/יישם וכו', אבל החשיפה משפיעה ומובילה ללמידה משמעותית. אם ניתן לילד בגיל שנתיים ספר שיועד (על ידי מי? הפסיכולוגים, המחנכים, הסופר, ההוצאה..) לבני ארבע - אז הילד יחשף לשפה ותכנים "מורכבים" יותר, או ליותר דמויות, קווי עלילה והתרחשויות - מה שהוא לא יבין, הוא ישאל, הוא ילמד תוך כדי ההקראות, ואם הספר באמת "גדול עליו", אז הוא פשוט ישעמם אותו. הוא יבחר ספרים אחרים שהוא רוצה שאמאבא יקריאו לו. וכל זה, כמובן, תחת בחירה קפדנית של ההורים, אילו תכנים הם רוצים בכלל להכניס הביתה, באמצעות הספרים. זו נראית לי הסוגיה הכי חשובה. רב הספרים שקיימים בשוק (וחלק מרבי המכר) אין סיכוי שאי פעם יכנס אלי הביתה. כי הם ספרים שמבחינתי מלאים ברעיונות מעוותים (ולאו דווקא ג'נדריאליים), ואני לא ארצה שילדי (העתידיים) יחשפו לזבל שכזה.

לאה_מ

New member
נראה לי שאתם זריזים ועד שהגעתי כבר

זיהו את הכל
זיהיתי את הנעלים מתוך "אם תתן לעכבר עוגיה", את הפרות מ"תיק תק מו", את הפרפר הצבעוני מ(נדמה לי) "הזחל הרעב", את אוליביה המקסימה, את הפיל (בבר?), והצפרדע אני לא בטוחה אם הוא מסדרת "צפרדי וקרפד" (אבל נדמה לי שזה לא סגנון האיורים שם), ואם לא אז ההימור שלי הוא "הרוח בערבי הנחל" המופלא של קנת גרהם (אבל במהדורה שיש לנו בבית אין איורים כאלה).

המחשב שלי היה באשפוז....

ולכן לא השמעתי קול למרות שאני רואה שתמר ייצגה אותי בכבוד אבל לא זכרה שאם תיתן עוגייה לעכבר ביקר אצלה בבית..... האם מדובר בהאנשת חיות כפתרון? לא נראה לי שהשארתם לי עוד מה לנחש....

לוטקה

New member
מבקרת לראשונה מהפורום השכן

החידות פשוט מקסימות! הצפרדע היא צפרדי מהספר המקסים "צפרדי וקרפד חברים" הסיפור נקרא אביב.

maore

New member
../images/Emo27.gifהפתרון של חידה מאוירת 3

כל הכבוד
, הצלחתם לפתור את החידה במלואה... המכנה המשותף הוא חיות (לא האנשת חיות, כי הזחל הרעב אינו מואנש). הפרות
הן אכן מתיק-תק מו: שביתת הפרות. ה
הוא אכן מצפרדי וקרפד חברים מהסדרה המקסימה של לואל. הפרפר כאמור מהזחל הרעב של קרל. הפילים מהמלך בבר. החזירונת
היא אוליביה כמובן. הנעליים והעוגיות הן מעטיפת אם תיתן עוגיה לעכבר.

למעלה