מדריך חדש לאפקט הגלאמור

Nienna17

New member
../images/Emo126.gif מדריך חדש לאפקט הגלאמור ../images/Emo126.gif

זוהי רק אחת מהדרכים האפשריות ליצירת האפקט הזה, וזה לא יעבוד בכל תמונה. הדרך הזאת בעיקר טובה לתמונות בהן יש צל רק באיזורי הגוף/פנים השונים. זאת שיטה שאיכשהו הגעתי אליה, והיא ממש יכולה לעשות דברים נחמדים. מה שאני אתן לכם פה זה בעיקרון רק הפוש ההתחלתי, הבסיס לשיטה. זאת אומרת, שבכל תמונה יש דברים אחרים שצריך לעשות כדי לתקן ולשפר דברים שונים, אך אני לא אסביר את זה כאן כי שוב, כל תמונה היא אחרת
. אז הנה לכם תמונה שלקוחה מ- http://lolitagirlie-stock.deviantart.com/art/blueshirt-89095546 בואו נתחיל!

Nienna17

New member
../images/Emo126.gif שלב ראשון ../images/Emo126.gif

- שכפלו את התמונה.
- שימו לב, שיש לכם בצד שמאל של המסך את חלון הכלים ובתחתית ישנם שני ריבועים. הריבוע הראשון מציין את ה- Foreground Color, והריבוע השני מציין את ה- Background Color. בברירת המחדל בדרך כלל, הריבוע הראשון יהיה לבן, והשני שחור. לחצו על X על מנת להחליף ביניהם ( או שאם לא יוצא לכם ואתם משתגעים מזה, תחליפו את הצבעים בדרך הפשוטה). - עכשיו בריבוע הראשון הצבע הוא שחור והריבוע השני הוא לבן.
- לאחר ששכפלתם את התמונה, לכו ל - Image > Adjustments > Gradient Map. יופיע לכם החלון כפי שאתם יכולים לראות בתמונה המצורפת, לחצו על OK.
- זאת דרך יחסית מהירה בשביל ליצור תמונת שחור לבן אבל עם קצת ניגודיות.

Nienna17

New member
../images/Emo126.gif שלב שני ../images/Emo126.gif

- לאחר ששכפלתם את התמונה שנו את ה- Blend mode בחלון השכבות בצד ימין של המסך. בשיטה הזו אפשר לשנות את ה-Blend mode לשלוש אפשרויות, ושלושתן מניבות תוצאות יחסית דומות, ואפשר להחליפן לפי נוחיותכם: Overlay, Soft Light או Hard Light. לפעמים התוצאה תהיה חזקה מידי, מנוגדת מידי אבל אפשר למתן את זה על ידי הורדת אחוזי ה- Opacity, או בהמשך להשתמש בכל מיני כלים אחרים על מנת למתן את התוצאה. במדריך הזה אנחנו הולכים עד הסוף
.

Nienna17

New member
../images/Emo126.gif שלב שלישי ../images/Emo126.gif

- עכשיו לאחר שבחרתם באחת מהאפשרויות ל- Blend mode (אני בחרתי ב- Hard Light), צרו שכבה חדשה שהיא בעצם מיזוג של כל השכבות ביחד על ידי לחיצה על: Ctrl + Alt + Shift + E.
- בגלל הBlend mode שבחרנו יצא מצד שכמה פרטים בתמונה חודדו והודגשו קצת יותר ממש שאנחנו רוצים, אז לכן צריך לטשטש את זה טיפה ולתת מראה יותר חופשי.
- שנו את השקיפות (Opacity) ל- 50%.
- לכו ל- Filter > Blur > Glaussian Blur ושימו על 15, לחצו על OK. נפטרנו מההדגשות הלא רצויות, איזה יופי! אבל עכשיו, יש דברים שצריך כן להשאיר מחודדים, כמו האף, עיניים, קווי מתאר וכו' - זה בהודעה הבאה...

Nienna17

New member
../images/Emo126.gif שלב רביעי ואחרון ../images/Emo126.gif

- אז כן, יש לנו בעצם תמונה אחת ומטושטשת, ואנחנו רוצים להחזיר למצב הקודם את העיניים, האף וכל מה שצריך להישאר מחודד.
- קחו את כלי המחק ואת ה- Hardness שימו על 0%. גודל המחק - לפי נוחיותכם.
- לפי התמונה הקטנה בצד ימין (התמונה המצורפת) מחקו מהתמונה המטושטשת, כך שייראו את השכבות שמתחת (עם הפרטים המחודדים, לפני הטשטוש).
- חשוב למחוק הרבה דברים, ובמיוחד כאשר יש קווי מתאר - לדוגמא הקווי מתאר בין הפנים לשאר התמונה, בין החולצה לגוף, פרטים באף וכו'. בנוסף לקווי מתאר צריך גם להשאיר את העיניים, השיער וכל מה שהוא לא בעל טקסטורה חלקה או לא הפנים מחודדים. אז זהו, זה המדריכון הקצרצר שהכנתי לכם
, מקווה שעזר לכם, ואם לא - לא נורא
.

מגגניב! כל הכבוד! הנה ניסיון שלי מהמדריך + כל מיני תוספות.. |מנסה לשלוח מהמערכת החדשה../images/Emo12.gif|

Nienna17

New member
חחח תודה על התודה שלכם ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, מי שרוצה שיעלה לפה את הנסיונות שלו עם תמונות אחרות אפילו, יכול להיות גם טוב
.

תודה מותק ../images/Emo13.gif

האמת, הגעתי בעצמי לשיטה הזאת לפני כמה זמן, שיטה בהחלט נכונה, נותנת לתמונה מין דרמטיות, את עניין הבלור עדיין לא ניסיתי. ריטשתי את התמונה, לא כ"כ אהבתי לרטש אותה

Draco Dormiens

New member
ת'נקס, חיפשתי משהו בסגנון כבר הרבה זמן...

ניסיתי על אחת התמונות של bug a boo. ואם כבר בתמונה עסקינן... ניסיתי להשתמש במברשות של שער ונחלתי כישלון מרשים, איך משתמשים במברשות האלה כמו שצריך? כי בינתיים כל מה שיש לי להציע להיא בתמונה זה הרבה מרכך לשיער ומסרק...

Nienna17

New member
מברשות שיער

זה לא משהו שמתאים לכל דבר. לפעמים בשביל להוסיף שיער צריך יכולות טכניות גבוהות בפוטושופ ולא מברשת
.

למעלה