מציעים עיצובים לסקינים חדשים

Bezalel P

New member
../images/Emo126.gif מציעים עיצובים לסקינים חדשים

בשבוע שעבר חשפנו בפניכם את קולקציית אביב-קיץ של הסקינים החדשים לבלוגים שלנו, אשר חלקם כבר זמין במסך העיצוב. המאפיין המרכזי של הקולקציה החדשה הוא מראה כללי נקי המבוסס על הסקין הלבן, וכותרת (header) עם תמונות נושאיות שונות. אנחנו מאמינים שהיצירתיות שלכם אינה נופלת משלנו, ולכן החלטנו להזמין גם אתכם להכין ולעצב הצעות לתמונות כותרת לסקינים החדשים, מתוכן ייתכן שנבחר אחת או יותר שתתווסף למבחר הסקינים הקיים. מי יודע... אולי העיצוב שלכם יפאר בלוגים רבים בתפוז
את ההצעות לעיצובים אתם מתבקשים לשלוח כתמונה מצורפת בתגובה להודעה זו. תמונת הכותרת צריכה להיות בפורמט jpg, jpeg, gif או bmp, שממדיו 940 פיקסלים רוחב ו-150 פיקסלים גובה, וברזולוציה של 300 DPI לפחות. שימו לב שההשתתפות בפרויקט כפופה לתקנון, והעלאת ההצעות מהווה הסכמה לתנאיו.

Oblivia

New member
../images/Emo31.gif מפליא

שאף אחד כאן עוד לא יצא נגד התקנון המגוחך הזה. אני לגמרי בעד היוזמה לערב את הגולשים בתפוז ולאפשר לנו לעצב את הבלוגים באופן חופשי יותר - אבל התקנון הזה חסר פרופורציות ברמות קשות. לא צריך להיות עורך דין כדי להבין שמשהו כאן מריח לא טוב. ואני שואלת - למה שמישהו יסכים לתקנון הזה? מישהו כאן באמת חושב להשתתף כשתפוז מכריזים בגלוי שהם לא מתחייבים לתת קרדיט?! אני לא מדברת חלילה על תשלום או טובות הנאה - אבל קרדיט? (סעיף 4.5) מוצהר במפורש כי ההשתתפות בפעילות הינה לצורכי שעשוע (סעיף 3.3) - אז אני אומרת לכם חד וחלק שהתקנון/חוזה דרקוני הזה מוציא את כל הכיף מהמשחק. מה כבר ביקשנו - לעצב באנר! למה תפוז (בע"מ) וצבא עורכי הדין שלהם מתייחסים לזה כאילו מינימום אנחנו קונים מניות בחברה? משתמע מהתקנון הזה שתפוז רואה בנו, הגולשים, אוייב וסכנה לבלוגיה - במקום לראות בנו חלק תורם ובלתי נפרד מהקהילה הזו. לא יעלה על הדעת שכל התקנון יעסוק אך ורק בזכויות של תפוז. מה עם הזכויות (הבסיסיות) שלנו? אני מצטערת, אבל ככה לא מקדמים שיתופי פעולה.

../images/Emo45.gif זה בדיוק מה שחשבתי שראיתי את התקנון

הם שוללים מהגולשים את כל הזכויות ומנכסים לעצמם את כל הזכויות. כמו שאני תמיד טוען - תפוז הם נגד אנשים.

Bezalel P

New member
הסבר

התקנון לא מכריז שלא יהיה קרדיט, הסעיף הזה משאיר את האפשרות פתוחה. מכיוון שמדובר בבאנר שאם ייבחר יופיע בבלוגים ברחבי האתר, צריך לראות באיזה אופן להציג את הקרדיט כך שגם יכבד את המעצב וגם לא יפריע בבלוג שבו הוא מוצג. אם למשל חיים מעצב באנר שיופיע עליו בגדול "הבאנר מאת חיים", ואז משה ירצה להשתמש בבאנר הזה בבלוג שלו, יש חשש שהקוראים של משה יחשבו שהם נמצאים בבלוג של חיים מכיוון ששמו מופיע בכותרת. אני מבטיח לעדכן בנושא הזה בהמשך. בכל מקרה, כמובן שלא חייבים להשתתף, ותמיד אפשר למשוך את ההצעה אם הפתרון שנמצא לא יהיה משביע רצון. ובקשר לסעיף 3.3 - התקנון מבוסס על תקנון סטנדרטי המשמש אותנו לפעילויות השונות באתר, ולכן יכול להיות שיש סעיף שרלוונטי יותר למשל לתחרויות.

פנומן 72

New member
שאלה בנוגע לשיפור קל

כשמישהו ממליץ על מאמר בבלוג שלו, אתם מראים לו את הדרך הנכונה לשרשר וזה מצוין, אבל למה לעצור פה - למה שלא יעשו בשרשור אחד חלוקה לפי נושאים מרכזיים כמו
שרשור מתכונים
שרשור שירים וסיפורים
שרשור אקטואליה ויש בטח עוד... הכל תחת שרשור אחד שכותרתו "היום בבלוגיה". וכך יהיה מקבץ ברור של שירים וסיפורים, מקבץ של מתכונים וכד'. גם ייקל על הקריאה של מי שמחפש נושא ספציפי וגם יקל על עורכי הבלוגיה. מה דעתך ?

Bezalel P

New member
שאלה

נניח שמישהו כותב באותה רשומה גם סיפור וגם מתכון, או פואמה בהקשר אקטואלי. לאן הוא ישרשר?

פנומן 72

New member
סיבכת אותי ../images/Emo4.gif

נשאלת השאלה - למה שמישהו יעשה דבר כ"כ הזוי ? אני פשוט לא מוצא את החיבור. אבל בוא נגיד שמישהו יעשה את זה - הרי שהדבר הבולט בסיפור הוא המתכון ולכן מן הראוי שישרשר למתכונים. אבל בוא לשם הויכוח נגיד שבן אדם כתב מאמר אחד שבו הוא מכוון לשני נושאים ואין עדיפות מובהקת - אז שישרשר בשניהם. לא יקרה כלום. היות ומדובר על מקרים זניחים - אני לא חושב שמישהו ייפגע מזה...

Bezalel P

New member
אני חושב שזה הרבה יותר נפוץ ממה שנדמה

לפעמים הסיפור בולט יותר ולפעמים המתכון בולט יותר ולפעמים לשניהם משקל שווה. אני פשוט שואל את עצמי מה הרווח מהפרדה כזאת לעומת העלות שלה בדמות ההכבדה על כותבים שיצטרכו לקטלג את עצמם ולהחליט לאן הם יותר מתאימים. שלא לדבר על סכסוכים שיתעוררו כשמישהו יעלה מתכון למעורב ירושלמי ואתה תרצה שהוא יופיע בחלק של המתכונים בעוד השני יפרסם תחת אקטואליה לרגל יום ירושלים.

פנומן 72

New member
הקטלוג הוא מתבקש

קודם כל מצד הקוראים - למשל אני לא מתעניין במתכונים או בשירים וסיפורים של אחרים - יותר בנושאים אקטואליים. מה שזה דורש ממני היום זה לעבור את כל הממליצים על עצמם ואם אינני מבין מהכותרת את הקיטלוג אני צריך להכנס לבלוג ולבדוק בעצמי...

בּני

New member
אתה צודק אבל...

הבעיה היא במפרסמים. כמו שכתב wranger, גם היום אנשים לא משרשרים למקום הנכון. אני מדמיין כבר אנשים משרשים את ההמלצה שלהם על שיר חדש לשרשור המתכונים כי זה נראה להם הגיוני באותו רגע. ("אה... איך שיר נולד?"). וכמו שהיום אנשים רושמים כותרת שאפילו לא מרמזת על מה הרשומה שהם מפרסמים אז גם החלוקה הזו לא תעזור. "כנסו כנסו" "הלילה זה קורה" "מי ידע שכך יהיה" "חזרתי" "שתי שקל מאחורי העץ?" ראבאק, השקעתם בכתיבה, בעריכה, בהגהה(
)? תשקיעו עוד שניה בפרסום!

Ronit FL

New member
הווו כמה שאתה אופטימי...

הלוואי ומי שכותב "הלילה זה קורה" היה משדר את זה בלייב או לפחות מעלה רשומה של תמונות עם זוויות צילום מעניינות.

בּני

New member
את רואה?

אני בכלל התכוונתי לתחזית על הבורסה בניו יורק

wranger

New member
עוד סיבה שלדעתי זה לא יעבוד -

לא כל הגולשים טורחים ממש לשים לב לאן הם משרשרים את ההמלצות שלהם. כלומר, קורה לא מעט שאנשים נכנסים לפורום וזורקים קישור לבלוג שלהם בהודעה הראשונה הנעוצה בראש העמוד, וזה לא תמיד שרשור כדאי לקרוא בבלוגיה (לפעמים שרשור תלונות, לפעמים שרשור חג שמח, קורה). אז עוד לחלק את שרשור ההמלצות לנושאים? זה אחלה רעיון, באמת, אבל גם אם היינו יכולים לשייך כל רשומה בתפוז לנושא אחד בלבד, או גם אם היינו סלחניים כלפי שרשורים כפולים - אני חושב שחלק ניכר מהגולשים היה ממשיך לזרוק קישורים באותה צורה בה זה מתנהל עכשיו, דהיינו לתחתית השרשור.

ע נ נ ת

New member
בכלל לא הזוי

והמתכונת של "סיפורמתכון" מאד נפוצה פה בבלוגיה. גם פואמות בהקשר אקטואלי זה בהחלט דבר מוכר וידוע - לפנינו כתבו אנשים רבים וטובים. אם אתה רוצה דוגמא, נתן אלתרמן, אפרים סידון... ולאן אני אצטרך לשרשר את הרשימות שלי? למשל, רשימות על פגיעה בטבע /שמירת טבע, מלוות בתמונות של פרחים (כמו שכבר פרסמתי), או רשימה על "מה פורח כרגע" או "טיול שטיילתי" או "פרח בסכנת הכחדה" ? אני לא נכנסת לאף אחת מהקטגוריות שלך. ולאן ייכנסו רשימות המדע של רועי צזנה, למשל? גם הן לא בדיוק אקטואליה. ולאן תכניס רשימות כמו הסיפורים של Obamom על הילדים שלה? בשבילה זה אקטואליה. בשבילי זה עבר רחוק, אבל נחמד לי לקרוא. בקיצור, לא כל דבר צריך לקטלג. לפעמים צריך סתם להפעיל קצת את הראש.

למעלה