סדנא ווירטואלית להכנת חרוזים

אור224

New member
../images/Emo126.gifסדנא ווירטואלית להכנת חרוזים

החומרים הדרושים- מעט מאוד צמר ,רצוי מרינו מכיוון שהוא נעים יותר למגע. מים חמים סבון שמן זית או אפילו סבון לרחיצת כלים. *לעשיית חרוזים כאלו ניתן אף לעבוד עם מים חמים מהברז, בנוחות ליד הכיור. מספריים (לא לכל החרוזים) אז קדימה מתחילה ב"מיני סדנא".

אור224

New member
1.

לוקחת מעט צמר בצבע רצוי, מגלגלת אותו לצורה מעט עגולה.

אור224

New member
הערה--ניתן להעזר

ולגלגל את הרצועה הקטנה על האצבע, כדי שיהייה מעט "מסודר יותר" הנה כך

אור224

New member
2.

אני מרטיבה את פיסת הצמר במעט מים חמים וסבון. כפי שציינתי ניתן לעשות זאת גם תחת ברז מים חמים ועם סבון כלים.

אור224

New member
3. בחרתי ליצור חרוז משני צבעים

פנימי וחיצוני. לכן בשלב זה אני עוטפת בפיסת צמר מצבע נוסף.

אור224

New member
4. שלב הגלגול

בשלב זה הצמר עדיין לא התייצב. אני מתחילה לגלגל אותו בעדינות בין שתי הידיים. ניתן לעשות שלב זה גם תחת ברז המים החמים לסרוגין.

אור224

New member
הערה-

לגלגל חזק ולייצב את הכדור טוב טוב, כלומר --עבודה ו.......עבודה :)))

אור224

New member
5.

אני חותכת במספריים את החרוז, משום שעבדתי עם 2 צבעים,החרוז ייהייה מעניין וניתן יהיה לשלבו כחצי חרוז.

אור224

New member
../images/Emo27.gifכדי ליצור חרוז בצבע אחד

נחזור על כל השלבים אך במקום לעטוף בצבע אחר ,נעטוף אותו באותו הצבע וכמובן לא נגזור אלא נשאיר אותו כחרוז עגול.

אור224

New member
../images/Emo113.gifבאותו אופן ניתן ליצור

חרוזים במגוון צורות , אליפסה, צורת "פיתה" הכל תלוי באופן הגילגול בין 2 הידיים.

אור224

New member
אם אני רוצה לעטר בצבע נוסף

אני יוצרת את החרוז,לפי כל השלבים שהוסברו למעלה. לא מלבדת עד הסוף, כשהחרוז בשלב ,שקיבל צורה אך עדיין רך מאוד מבחוץ אני לןקחת חתיכה בצבע מנוגד לעיטור, ועוטפת את החרוז באופן הרצוי. הנה כך

אור224

New member
ניתן גם ליצור חרוז בצורת "פיתה"

שוב, עובדים בין 2 כפות הידיים ומעצבים את הצורה.

אור224

New member
מגוון חרוזים.

כפי,שצויין ניתן ליצור חרוזים במגוון צבעים ושילובים. מגוון גדלים ועיטורים. תביאו אתכן למפגש חרוזים שונים ,שיתאימו לצבעי חרוזי הגליל שליבדתן. (סדנא קודמת שהועברה כאן בפורום). אז, קדימה לעבודה ו............ בילוי נעים

smady a

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif

למעלה