שרשור תמונות לריטוש מרוכז

Shusho

New member
אני תוהה מאיפה בא הקטע שריטוש תמונות

הוא אך ורק פנים של בחורות... כל הפורום מלא רק בשיפוצי תמונות של בחורות קיימות. "ריטוש" (אני לא אוהבת את המילה הזו - כי זה קצת אכזרי. מניפולציה נשמע הגיוני יותר) תמונות זה עולם גדול ומורכב שיש בו כל כך הרבה (לדוגמא: http://browse.deviantart.com/digitalart/photomanip/ , ופה מצטמצמים לאיזור כל כך שטוח שאי אפשר כמעט לחדש בו... חבל לי.

Nienna17

New member
צודקת

אבל עניין הריטוש הוא אכן יותר מעמיק ועיקרי כשזה נוגע לתמונות של נשים, לעומת גברים. אצל הגברים החספוס והשיער
גרררר - זה צריך להישאר ולכן אין מה לרטש אצלהם (כמעט, הריטוש יהיה מינימלי ורק שינוי גוונים) בנוגע למילה ריטוש - זה עיוות של המילה שבאה מאנגלית שזה בעצם ReTouc - כאילו נגיעה מחדש, ופשוט בעברית לקחנו את המילה כמו שהיא נשמעת מהאנגלית. בנוגע לדבר השני שהתייחסת אליו, אנחנו לא פורום גרפיקה - הפורום שלנו נועד ספיציפית לריטוש תמונות ( או מניפולציה, בשבילך
), ולא נועד לעיבוד ופוטושופ בכללי, אלא בעיקר לריטוש תמונות. אנחנו פתוחים לדברים אחרים אבל זה העיקר, כן.

Shusho

New member
הכוונה שלי היא לא

העניין של ריטוש נשים בלבד, אלא סוג הריטוש... כל מה שנעשה כאן זה "שיפוץ" כללי, שום דבר שחורג מגבולות ה"יופי" וחבל לי שלא גולשים מעבר לעניין ה"נגיעה מחדש בפנים". יש יותר משיפוץ פרצופים והחלפת רקעים. אני מעלה לדוגמא של ריטוש תמונה קיימת למשהו הרבה מעבר להוספת אודם והעלמת קמטים.

Shusho

New member
והבחורה במקור

העבודה הזו נראית לי הרבה יותר מאתגרת ומעניינת מאשר אך ורק שיפוצים... למרות שגם בזו עשיתי שיפוצים :). היא היתה קצת מכוערת במקור.

Nienna17

New member
נכון..

וכן התייחסתי לזה. סוג העבודות האלה יותר נכנס לקטגוריית העיבודים הגרפיים ועיצובים למיניהם. נכון אפשר להכניס את זה - ואת מוזמנת לשתף אותנו בעבודות כאלה שלך או של אחרים
. תחום הגרפיקה הוא מאוד רחב. האם מכיוון שעיבוד תמונות של נופים גם נכלל בתחום המניפולציות - האם גם אותו צריך להכניס לפורום, אם כך?

Shusho

New member
אני לא חושבת שצריכה להיות הבחנה

בין "ריטוש" ל"עיבוד" כי בתכלס - זה בדיוק אותו הדבר, פשוט יותר השקעת מחשבה וזמן עבודה. אני לא רואה שום הבדל, וחבל לצמצם את הפורום לנושא כזה קטן, הייתי רוצה להכיר אנשים שעובדים עם הפוטושופ ועושים קצת יותר משיפוצי פנים (לא שאני מזלזלת, כן? זה פשוט שיש הרבה מעבר לזה). חוץ משרשורים של אנשים שמבקשים שיתקנו תמונות שלהם, או אנשים שמוצאים תמונות ומיפים אותן אי אפשר לראות הרבה יותר וחבל כי זה נושא כזה רחב ומדהים שאפשר לחקור אותו מכל כיוון. זה לפחות מה שאני חושבת, חבל לי לבזבז את הזמן רק בתמונות קטנות כשאפשר לבנות מהן משהו גדול הרבה יותר. וכן, אני חושבת שכן... :)

Nienna17

New member
אוקי אז אני מבינה שאת לא מכירה

את הסטוריית הפורום שלנו. הפורום שלנו נוצר מעצם העובדה שבפורום פוטושופ צצו להן הרבה בקשות לריטוש תמונות. הכל היה סבבה, והרבה אנשים אפילו שמחו שהם מקבלים תמונות עליהן הם יעבדו. אבל, למנהלים ולמספר חברי הפורום האחרים לא היה נוח עם עובדה זו, ולכן עלתה הצעה לפתוח את הפורום
(קומונה קודם, אבל עזבי שטויות... חחח). בעיקרון, כל עניין העיבודים יותר קשור לפורום פוטושופ (שקצת דעך מאז פתיחת הפורום - ואי אפשר להגיד שאין קשר ישיר בין זה לזה). אז כן, עיסוקו של הפורום באמת מצומצם לנושא היחיד הזה, ואני מסכימה איתך ב-100% שבאמת רצוי וכדאי להרחיב את התחום של נושא הפורום. וכן, שם הפורום גם עלה לפרק, ואפילו עלתה הצעה לקרוא לפורום שלנו "פורום ריטוש ועיבוד תמונות". ובנוסף לכך, גם היו כמה וכמה שרשורים של הצגת עבודות שלא קשורות אך ורק לריטוש תמונות, אלא גם יצירות שונות אחרות כמו ציורים, עיצובים גרפיים וכו'. אז שמעי, לשנות את שם הפורום - בהחלט אפשרי ואולי אז זה גם ימשוך אנשים אחרים, אשר מתעניינים גם בתחום הגרפיקה הכולל ולא רק בריטוש תמונות, לפורום. אבל בכל זאת, יש כבר 3 פורומים אשר עוסקים בתחום הזה: 1. פורום פוטושופ 2. פורום גרפיקה ודפוס 3. פורום תקשורת חזותית ולמען האמת, לא הכי נעים לקחת מפורום פוטושופ את התחום בו הוא מתעסק יותר. אבל הכל יכול להיות, ובשביל שתחום הפורום יתרחב הרבה יותר צריך גם הרבה יותר אנשים אשר עוסקים בתחום הזה. וואו, כמה שאני חפרתי חחחח

Shusho

New member
אני אמורה להכיר? ../images/Emo12.gif

תכלס בפורום פוטושופ השאלות הן די טכניות. קחי כמקבילה את צילום - אמנות הצילום וצילום - ציוד וסיוע. הקהל שמתעסק בפורום שם הרבה יותר עסוק ב"איך מתקינים מברשות" מאשר "מה אני עושה עם הפוטושופ/כל תכנה גרפית אחרת, בתכלס". ויותר כיף לקרוא פה מאשר שם :) אולי חשבתי שזה פורום שאמור לעסוק במשהו הרבה יותר רחב מריטושים קטנים, אבל היי - תפוז פותחים פורומים על כל פלוץ, והמון פורומים מקבילים אחד לשני. אבל באף אחד מהם לא מצאתי ערוץ לשבת ולדבר על פוטומניפולציה :). נראה לי שהפורום הזה הכי מתאים, ואולי לא... ויש המון אנשים עוסקים בתחום הזה! אני מכירה כמה קוראים סמויים בפורום הזה שלא מעלים כלום בעיקר כי אין להם לאן, כי הכל שרשורי ריטושים :)

NLO

New member
אפשר להדחף קצת ?

אני אישית מנסה לעמוד באתגרים שמציבים פה עם הבקשות. באמת הרוב זה ריטושים וזה די חוזר על עצמו, אבל מידי פעם, מגיע מישהו שמבקש להעלים חלון או להוסיף אנשים לתמונה למשל, אני בטוח שאם את או חבריך הסמויים תעלו דברים או תבקשו להעזר פה, תהיה היענות. ולאט לאט גם זה יתפוס, בדיוק כמו ש-"עיצובים" תפסו לאיטם. (בימי הקומונה היפים)

Nienna17

New member
מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

היו לנו באמת כמה פעמים שביקשו מאיתנו להוריד חלון, או יד (
) - אבל, הבקשות שלה יותר נוטות למה שאפשר לקרוא "עיצוב גרפי".

Nienna17

New member
בדיוק

השאלות בפורום פוטושופ הן טכניות - לא כי הם תמיד היו כאלה, אלא מכיוון שזה פשוט הפך להיות כזה. כמו שאמרתי אני מסכימה איתך ואת יודעת מה אם את רוצה לעזור בעידוד הנושא אין לי שום בעיה
. את מוזמנת לדבר איתי בפרטי אם את רוצה.

זה נקרא פוטומאניפוליישן (לא נתקעה לי המקלדת).

גם לי הייתה, ועדיין קיימת אך לא פעילה, גלרייה בדוויאן בה פירסמתי עבודות מהסוג הזה. אבל המושג "ריטוש תמונות", מתייחס בעיקר לתיקון פגמים בצילומים: אם זה החלקת העלמת פצעון על פנים של בחורה, תיקון צבעים, או החזרת החיים בתמונה ישנה. אין לי מושג איך מפרשים photomanipulation בעיברית, אבל זה תחום של שילוב של כמה תמונות (manipulation), או אפילו רק עיבוד של תמונה אחת- אז כן, עיבוד תמונה זה גם מה שאנחנו עושים והרעיונות דיי קרובים, אבל בגדול, המטרות הן דיי שונות למרות שיכול להיות שבמידה מסויימת את צודקת. בפורום כן מעלים עבודות מהסוג הזה, though.

למעלה