הירקון במיטבו

רֶשֶף

New member
../images/Emo127.gif הירקון במיטבו ../images/Emo45.gif

7:00 - הגמד מעיר אותי משינה עמוקה. "אבא, עשיתי קקי. בוא תנגב לי". 7:30 - אני גורר את עצמי בקושי למקלחת. מרגיש כמו סמרטוט. ככה זה כשהולכים לישון ב-2:45. 8:10 - בחוץ עדיין מעונן, עכור וקר. לא עושה חשק לצאת. הלב צובט. אמרתי להרשטיק שאשקול בחיוב, אבל כבר מאוחר מדי להגיע בזמן. 10:00 - העננים מתחילים להתפזר ושמש מתחילה להפציע. ב-13:00 חייבים לצאת לכיוון לטרון לביקור ב"מיני ישראל" עם הילדים... אפשר עוד להספיק משהו. 10:35 - אחרי התארגנות מהירה יוצא ברכיבה מהירה לכיוון דרום. מגדיאל, גני עם, נכנס לשטח באיזור בית הקברות נכנס לירקונה "בדלת האחורית", מתפלח דרך עדנים, חוצה את "עוקף כפר-סבא" (44?), נכנס דרך החניה הבלתי גמורה של בניין מועצת דרום השרון החדש ועולה על שביל ישראל. שתי דקות ואני על הירקון. לוקח מערבה ומרגיש משהו שונה ומוזר... וואו! "גילחו" את הירקון! התוואי מבואר, מדולל, מנוכש ומנוקה. סופסוף אפשר לראות נחל לאורך כל הדרך במקום להלחם בסבך מציק. כל אורך התוואי מלא שלטים של ס"ש. ש"י ושחור. סחתיין ענק לרשות הירקון
מחמם את הלב לראות, שעל אף מצב הרוח הלאומי, מישהו החליט להוציא את האצבע מהתחת במוסד ממלכתי
השביל משובח - קטעים של אדמת קאבול תחוחה, קטעים של בוץ כבוש, קרוש וחרוש קוליסים עמוקים וקטעים של אדמה בהירה עם טיפה חול לא מעיק. למעט קטע בוץ במעבר מתחת כביש 40 (שדרש מעבר רגלי) וגזע עץ ששוכב על הגשר הטורקי ההרוס (שדרש זחילה אינדיאנית) כל המסלול שעשיתי, מעדנים ועד עתידים היה על שני גלגלים, ללא שום עיכוב ושום עצירה. הכל רכיב ועביר. בקטעי הבוץ הקרוש השביל כל כך מהודק שהוא מרגיש כמו אספלט ממש. השעון מטפס 22... 25... 27... ורק הסיבובים ההדוקים (והפחד מהתנגשות חזיתית) דורשים האטה. ה"חול" היחיד שפגשתי היו חמישה מטרים בודדים בעיקול ליד הגדר של התע"ש. אפילו "בריכת החול" המפורסמת לפני גשר כביש 4 הפכה תחוחה וכבושה. עשרות רוכבים לאורך כל הדרך, פה ושם כמה צועדים, קבוצה מאורגנת אחת של משפחות, אופנוען אחד צעיר וכמה וכמה קבוצות ג'יפים. חוצמזה היה שקט. שקט לא שגרתי. מזג האויר היה נפלא. אויר קריר. שמש חמימה. חגבים המתחממים על השביל נסים על נפשם לשיחים בצד. זוגות זוגות של לבניני-כרוב מזדיינים חולפים בבלט חינני לפני הגלגל הקדמי. לכל אורך הדרך זורם לשמאלי הירקון. עייף. רגוע. ונראה נקי מתמיד. השביל מתפתל וחושף קוליסים מעוגלים ובלתי מאיימים המשמשים כבראמים בסיבובים ופשוט מפתה ללחוץ על הפדלים ולשעוט קדימה מהר יותר ויותר, שואף לקרבי אויר סתווי רענן (ואי אלו זבובונים תועים). תענוג. פשוט תענוג XC צרוף. מומלץ בחום. מי שלא הספיק - הפסיד. מי שלא רוצה להפסיד - מהר לקפוץ על האופניים ולעקוף את הגשם בסיבוב. יום אחד של גשם וכל המסלול הנפלא הזה הופך לג'יפה דביקה ומבעסת.

איתי נ

New member
אבל קשה לרצות את כולם ../images/Emo10.gif

הנה תגובה של מישהו שלא אהב את השינויים.

קלוזו

New member
ההרגשה שלי ששארית הטבע "הפראי" ..

שבירקון הולך בקרוב להפוך למשהוא בסגנון השבילים של פארק גני יהושוע, משהוא בסגנון "שבילים לכל המשפחה" הפעולה הברוכה כפי שרשף הגדיר תהיה מהר מאוד לקללה. אני לא מניח שהרשות תעשה פוגרום כזה בצמחיה הטבעית על גדות הירקון אלא אם יש איזה תוכנית "פיתוח" וגם השיפוצים הפתאומיים בתחנת אבו רבח מעוררים חששות שפיסת הטבע האחרונה והיפה הזו הולכת להיות פארק שיגודר כמו כפר הבפטיסטים ופרק אפק. מה שנעשה לצמחיה בקטע הזה אפשר בהחלט להגדיר כפוגרום ואולי יש לשקול מחאה כנגד כל "הפיתוח" הזה בדוגמת "מסה קריטית" . שישאירו את הטבע כמו שהוא !

RONBIKE

New member
מאז שגידרו והוסיפו קופות לפארק אפק

הוא הפך לפארק רפאים מקום שהיה שוקק חיים הפך לאיזור מת. בפארק אפק היתה שמורת טבע על גבי ביצה טיבעית שיובשה גם היא בצורה דפוקה מאז שסגרו את האיזור לקהל. מעט מאוד אנשים באים לפארק כי אין בו שום הצדקה לתשלום . במשך השבוע יש יותר אנשי צוות שם ממבקרים. אותו סיפור קרה גם לפארק מבואות הירקון (כפר הבדפיטסים כפי שקראתם לו) לפני הרבה שנים מקום זה היה פתוח לקהל, פראי יותר מבחינת הטבע ושוקק חיים כל השבוע. כיום האתר מתמלא רק בחגים. במשך השבוע האתר ריק מנפש חיה ומפחיד אפילו להיכנס לשם כי אין אנשים ביכלל. אם לטענתך רוצים לסגור גם את הירקון באותה שיטה משמע שהירקון גם הוא ימות והמסלול הכי פעיל לטיולים בארץ יהפך למסלול רפאים. כשיש לך ממשלה שכל מטרתה להפוך איזורי חיים שוקקים לקופות, היא תכרות כל מה שעומד בדרכה ותהפוך לאיזורי רפאים כל איזור טיול ובלבד שהיא תרויח על גבו של מטייל מזדמן שמוכן לשלם לה בעבור הכניסה ואין הרבה כאלו. מדינה שלוקחת שטחי לאום והופכת אותם לגנים סגורים לעצמה . היא עשתה את אותו מעשה מנובל עם כביש חוצה ישראל לקחה שטחי לאום והפכה אותו לרכוש פרטי של איזה חברה שקשורה היטב עם פולטקאים ולמנגנוני השילטון. הכביש גם הוא ריק ואף אפשר לקרוא לו כביש מעלה הרפאים. ממשלת ישראל הופכת שטחי לאום לרכוש פרטי לעצמה ולא משנה כמה עצים יפלו בדרך וכמה טבע יהרס ויכרת ואפילו אם יהרס כל הטבע בישראל תעוות הבצע לכסף חזקה יותר מכל עץ רענן.

זה בדיוק מה שעשו בנחל אלכסנדר../images/Emo123.gif

מי שזוכר את הנחל לפני כמה שנים - דרך עפר כבושה (המון בוץ בחורף)- צמחיית קנה וטבע אמיתי- באו - ישרו הדרך - סללו אספלט - הניחו אבנים גדולות ובנו גדרות . אם זה טוב או לא - תשפטו לבד. אני אישית מעדיף את הטבע לא נגוע אפילו שלפעמים זה מונע מאיתנו גישה.

Sugar man

New member
../images/Emo127.gif אכן יהיה חבל מאד אם יעשו לירקון

מה שעשו עם נחל אלכסנדר. ואכן לכל אוהבי ה- XC ממש כיף עכשיו בירקון המסלול ממש ממש מהיר.

IlanShacham

New member
נחל אלכסנדר מקסים לדעתי

ומאפשר למשפחות עם ילדים קטנים לצאת ולרכב ביחד. רכבנו אותו כל המשפחה, והבן שלי עם גלגלי עזר רכב לבד ונהנה מאוד אמנם אני לא מבין מספיק בכל הקונספירציות האפשריות, אבל נראה לי שעיריית ת"א רוצה להתפתח ולהיות כמו בכל מקום נורמלי בעולם, עם הרבה שבילי אופניים ואפשרויות לספורט. על השימוש בשביל עצמו בטח לא יגבו כסף. אם יסללו את המשך הירקון הדבר יאפשר להרבה אנשים נגישות לאזורים הפראיים יותר של הירקון, יאפשר למשפחות לצאת לטיולים יחדיו ויאפשר רכיבה גם על אופני כביש (לאט ובזהירות), רולר בליידס, אופני יד לנכים ועוד. סלילה כזאת היא צעד חיובי מאוד עבור הרבה אנשים, אבל כנראה שלא עבור רוכבי השטח שיצטרכו להמשיך להסתפק במאות מסלולים אחרים בארץ. ברור לי שאילו הייתי רוכב תל-אביבי, שזו האופציה היחידה שלו לרכיבת שטח בטווח רכיבה מהבית, הייתי מאוד מתעצבן על העניין וכנראה שהייתי גם מדבר אחרת. בגלל שאני לא, אני יכול לראות את הדברים כפי שאני רואה.

רֶשֶף

New member
האמת, לא חשבתי על זה ככה ../images/Emo4.gif

לא שאני מבין גדול בתורת הכאוס ולא תמיד אני מצליח לעשות את האבחנה, איך פלוץ שאני משחרר באמצע המדבר יכול לגרום למונסון ברואנדה. את זה אני משאיר למומחים לשימור הטבע (באמת בלי לזלזל באף אחד). לתומי חשבתי שהדילול הזה מאפשר לצמחיה קצת "לנשום", משחרר את הצמחיה העיקרית מהצמחיה הטפילית, מאפשר לקרני השמש לחדור מבעד לאקליפטוסים ולצמחיה הנמוכה לעשות קצת פוטוסינטזה... כנראה שאני נאיבי
אז מה? שוב מדובר בקונספירציה? באיזה מכרז מכור ל"גננות" בקבלנות שזכה בו הבן-דוד של הקרוב לצלחת? לחבורת נוכלים חמדנים, שכיסחו מעל ומעבר לנדרש בכדי לארגן לעצמם הכנסה נוספת מהצד בדמות עצי הסקה לחורף הקרב? שוב מדובר ב"ביזנס" שמנהלים כל מיני עסקנים נהנתנים ורודפי בצע?

RONBIKE

New member
הקבלנים בכביש מכבית שמחבר את

נווה עוז שכונת הוילות של פתח תיקוה לכביש 6 הקבלנים או מקסחי הפרדסים קיבלו אישור לקסח 18000 עצים בפועל קבלנים אלו קיסחו יותר מ-180000 עצים ופשוט הרסו מאות דונמים של פרדסים בשילוב של טבע על האיזור זה והכל מתוך צורך לחבר את נווה עוז ישירות לכביש חוצה ישראל בכדי להעלות את מחירי הנדל"ן בנווה עוז כי שם גר ראש עיריית פ"ת. וכיום בפועל במקום לבנות רק את כביש ההתחברות בונים גם רבי קומות ווילות על שטחי טבע מהאחרונים שהיו בסביבה. כך נעשים דברים במדינה זו. הטבע בישראל נתון בידי כרישי נדל"ן ודופקי קופות.

גם אני הייתי שם בשבת עם המשפחה

ולא אהבתי את מה שעשו שם
. השחתה, לא פחות, והתערבות גסה במקום היחיד בת"א שאפשר לקרוא לו 'טבע'. ו...אוי, מה עושים עם הג'יפאים האלה שחוסמים את כל רוחב השביל
.

ronenfox

New member
הירקון המשודרג

טוב, אז זה המסלול היומי שלי לעבודה ובחזרה ממגדיאל בהוד השרון לקריית עתידים בתל-אביב. לא נראה לי שהולכים לסלול את הדרך הזאת, וממה שהתרשמתי הדילול והניקוי שנעשה ליד הנחל הוא חלק משיקום של הירקון שלדעתי זו פעולה ברוכה, בעיקר הוצאת הבוצה מקרקעית הנחל. ואפשר לראות שיש חיים בנחל, דגים, נוטריות, ציפורים ואפילו בוקר אחד ממש מוקדם פגשתי על הדרך דביבון (!) שממש אין לי מושג איך הוא הגיע לשם אבל הוא היה מאד חמוד.... בסך הכל לטעמי העבודות האלה דווקא עושות חסד עם הירקון והוא נראה יותר נקי ונושם.

למעלה