טיפ למניעת בנית קן בחלון הבית

שגיא24

New member
../images/Emo127.gif טיפ למניעת בנית קן בחלון הבית

עד לא מזמן סבלנו בבית אצלנו מבעיה עם יונים וציפורים. בגלל שהקירות עשויות איטונג, שזה לבנים גדולות, אז יש אצלנו כזה רווח בין החלון ובין התריס וציפורים מצאו את זה נוח כדי לבנות לעצמן שם קן לגוזלים העתידיים. בעיקר בחלון של האמבטיה שם אין תריס. אין לנו שום דבר נגד הציפורים והקנים אבל זה לא נעים. זה מאוד הפריע ואמי כל פעם היתה צריכה לסלק את כל הענפי עצים שהיונה הביאה בכדי לבנות את הקן וכלום לא עזר. התופעה כל הזמן חזרה על עצמה. עד שאמי עלתה על רעיון גאוני. היא לקחה שקית צבעונית מהסופר והצמידה לחלון של המקלחת. פשוט היא סוגרת את החלון על השקית, כאשר חלק ממנה פשוט בולט החוצה. מאז לא תאמינו אבל שום ציפור לא מתקרבת ולא חושבת שזה מקום ראוי לבנית קן. ככה נפתרה הבעיה. פשוט עם שקית. אני מאמין שזה יעבוד עם כל שקית, אבל עדיף שתהיה שקית צבעונית. הבעיה נפתרה ואני מקוה שהיונים מוצאות לעצמן מקומות יותר בטוחים לבנות קן ולגדל בם את גוזליהם הרכים. מקווה שעזרתי קצת. ותודה לאמא על הטיפ שלימדה אותי.

haimw32

New member
מחר אני ינסה את זה ,אתה מתכוון....

שהרוח שנכנסת לשקית מפחידה אותם?

שגיא24

New member
בלי קשר לרוח

השקית נמצאת בדיוק ברווח שנוצר כי הלבנה של הקיר מאוד עבה. מאז היונים לא מתקרבות יותר. נראה לי שהן כן מגיעות לאזור אבל ברגע שהן קצת נוגעות בשקית אז הן זזות. גם הצבע של השקית עושה את שלו.

psa

New member
טיפ נוסף מאמא שלי....

לחתוך רצועות של נייר אלומיניום ולקשור כך שהרצועות יתעופפו ברוח. גם זה מפחיד את היונים. לפחות שקיות והרצועות לא פוגעות פיזית ביונים.

שגיא24

New member
בטוח עוזר

כנראה שכל דבר קל ופשוט עוזר. נראה לי שהנייר אלומיניום פשוט מחזיר אור במשך היום ואז מפחיד את היונים. אותו דבר עם השקית הצבעונית שאמי שמה בחלון.

וואוו שגיא../images/Emo51.gif

באת לי בדיוק בזמן המון תודה כבר היום אני הולכת לנסות את זה על היוני0 שהיתיישבו במרווח שבחלון של הבת שלי וכשאתמול היא הירגישה לא טוב שייכתי את זה ליונים. מיטרד לא פשוט וחוץ מזה שהן מביאות מחלות - שאלוהים ישמור.

למעלה