מסעדות צמחוניות וטבעוניות

Gal-Mo0D

New member
../images/Emo127.gif מסעדות צמחוניות וטבעוניות ../images/Emo127.gif

החלטתי לפתוח את השרשור הזה מכיוון שדי קשה לי למצוא מקומות טובים לשבת בהם ולאכול אוכל צמחוני (או טבעוני לחלק מכם) ולכן החלטתי לפתוח שרשור מסעדות\בתי קפה כזה. רצוי שכל אחד יכתוב כאן על מקום אחד שהוא ממליץ ועל מנה מומלצת.

enbalush

New member
יש בירושלים ברח´ יפו במקביל למדרחוב

מסעדה צמחונית, לא יקרה, טעימה-פשטידות, רטבים, טופו, סלטים. לא זוכרת את שמה.

פלטינה

New member
אני חושב שאת מתכוונת

למסעדה בבית יואל ברח´ יפו, צמוד לנחלת שבעה. גם אני שכחתי את שמה, משהו עם המילה ....גרין.

dani09

New member
מקומות צמחוניים

במרכז יש המון!!!!! פשוט לפתוח "עכבר העיר"...

Gal-Mo0D

New member
אתמול סמכתי על עכבר העיר

והגעתי ל"שטם-טיש" בבוגרשוב עם חבר שלי, היה זוועה!

גולדי2002

New member
דווקא שטם טיש מקום טוב

בחורף יש להם אחלה מרקים אבל בכלל לא חסר מה לאכול שם. למסעדה בירושלים קוראים וילג´ גרין ויש שם אוכל טעים, ולמסעדה ליד כיכר רבין קוראים "בחזרה לטבע" וגם שם יש אוכל טבעוני טוב. חוץ מזה יש את "טעם החיים" ברח´ בן יהודה שיש שם אוכל טבעוני טוב. מי שלא טבעוני יכול למצוא אוכל צמחוני בכל בית קפה היום (טוסטים, כריכים, סלטים למיניהם), חוץ מזה יש מסעדות סיניות שמגישות טופו, ומי שבא לו אוכל הודי ומוכן לנסוע קצת בשביל זה, יש ברמלה מסעדה הודית אוגינלית (לא חרטה כמו טנדורי) שנקראת "מהרג´ה" (הרצל 110, רמלה, אפילו היתה בתכנית של גידי גוב). אוכל טעים ולא יקר, אבל מקום קשה וצריך הרבה סבלנות, זה כי הודים יכינו לך את האוכל מתי שלהם מתחשק ולא מתי שאתה מבשל. אז מי שאין לו בעיה עם זה, סבבה. חוץ מזה יש את "בר-בריא" בקניון עזריאלי שיש להם שם אחלה סלטים, ובדיינר של 102FM ברח´ בן גוריון בת"א יש המבורגר פטריות וטופו טבעוני ללא ביצים טעים מאד, אם כי לא זול (29 ש"ח). זה בינתיים מה שאני מכיר, ואם אשמע על עוד כאלה או שאהיה בהם בעצמי אשמח לספר לכם. בתיאבון אורן

Neta558

New member
תודה!

אתה מוכן לאגד את ההמלצות שלך (ואולי אחרות שנכתבו כאן) ונעלה את זה למאמרים? נראה לי שזה עוד יהיה שימושי בעתיד...

Neta558

New member
מסעדה טבעונית בתל אביב

ממש על כיכר רבין, ברחוב פרישמן אם אני לא טועה, נמצאת מסעדה טבעונית שאת שמה אני לא זוכרת, אבל הקירות שלה צבועים בירוק, קשה לפספס. לא טבעונית לגמרי, כי משתמשים שם בביצי חופש בחלק מהמאכלים, אבל זה מהמקומות הידידותיים ביותר לטבעונים שנתקלתי בהם, בעיקר מבחינה בריאותית. הכל שם אורגני, קמח מלא, אורז מלא...ירקות, טופו.. והמבחר לא רע. הייתי שם רק פעם אחת והיה מוצלח, אבל בעיקר כי זה מקום חסר מתחרים בשביל טבעונים.. אגב, באותו האזור ישנה גם גלידריה של גלידה סיצליאנית שמגישה גלידת סויה נפלאה, שווה ביקור! הייתי מוסיפה לשרשור, לא רק מקומות טבעוניים או צמחוניים, אלא גם מסעדות טובות עם פירוט מנות צמחוניות וטבעוניות שיש להן. (למי שאוהב מסעדות, כי באופן כללי המנהג נראה לי משונה...)

מסעדות....

יש בהרצליה פיתוח מסעה איטלקית בשם ג´ויה. רוב מנות שם בשריות, אבל יש שם גם מנות צמחוניות מאוד טובות, אני לא יודעת אם הן טבעוניות. מומלץ במיוחד שם ניוקי פומדרו, והקינוחים. יש גם את פסטמיה, שאם אני לא טועה היא באיזור קניון אילון, אבל אני לא ממש זוכרת איפה היא ממוקמת. יש שם המון מנות צמחוניות, ואני מעריכה שחלקן גם טבעוניות. בשוק האוכל בכפר אזר אפשר למצוא המון אוכל צמחוני, ובפעם האחרונה שהייתי שם מצאתי גם דוכן של מטבח צמחוני לחלוטין, וטבעוני בחלקו. היו שם הרבה פשטידות, פטריות באיזה שהוא רוטב, ובצלים מבושלים בבלסמי או משהו כזה, היה מאוד טעים, והם עושים גם קיטרינגים ומשלוחים בעזריאלי ישמסעדת מזון מהיר של אוכל מכסיקני, שאפשר להזמין שם את כל המנות גם כצמחוניות, ויש שם נאצ´וס מעולים. ושני מקומות שיש בהם פלאפל מעולה, אחד ברמה,ש באחת הפניות מסוקולוב, והשני ליד הבימה.

כן, אני פשוט לא קונה בשר.

מבחינת מסעדות, בעיקר כשאני הולכת עם הורים והמשפחה, אין הרבה ברירה חוץ מללכת למקום שמוכרים בו גם בשר, אני לא יכולה לכפות עליהם להמנע מזה. ותחשבי על זה ככה, בכל סופר שקונים בו אוכל הביתה מוכרים גם בשר, אפילו בחנויות טבע, מוכרים עוף אורגני. מעבר לזה שגם החברות שמיצרות אוכל צמחוני וטבעוני הן חברות שמיצרות גם בשר, כמו זוגלובק, והוד לבן.

ashmash

New member
בקיבוץ עדי

זה נמצא בדרך לטבריה, זכור לי שלפני כה שנים אכלנו בצמחוניה, אז עדיין לא הייתי צמחוני ואחותי לקחה אותנו...

dylan

New member
ויש בצפון גם את מושב "אמירים"

שכל תושביו הם טבעונים/צימחונים ויש בו מסעדות וחדרי אירוח/צימרים

dylan

New member
אה.. אוקיי.. סליחה

חשבתי שזה חלק מהתנאים לחיות במקום.. אז הרוב?

פייל

New member
יש מסעדה נהדרת בירושלים...

ברחוב עמק רפאים במושבה הגרמנית יש מסעדה בשם "תאנים". זו כעיקרון מסעדה טבעונית אבל הגישו לי חמאה. בכל אופן יש שם הרבה מנות טבעוניות. מומלץ אבל יש לציין... קצת יקר.

עוד מסעדה לצמחונים בעיקר.

מקום שנקרא בית התה של ויסוצקי. זה בת"א, וכמעט כל המנות שם צמחוניות, ומאוד מאוד טעימות. מנות טבעוניות אני לא בטוחה עם שיש שם, אבל התה שם מעולה, ורק בשבילו שווה להגיע למקום.

למעלה