מספר רשמים והבחנות

Gery_Roif

New member
../images/Emo127.gif מספר רשמים והבחנות

אני מתרשם בכל פעם מההפקה באספרנזה. המבטא האיטלקי, ספרדי ושל אידיש אמינים בצורה יוצאת מן הכלל. מישהו שם לב לזה? יש למישהו מושג איך אני מוצא את השיר של הבן של סיזר בנשים מאוהבות? כשמראים אותו ואת הבלונדה שהייתה החברה של אדו(תמיד שוכח את שמה) בקשרי משפחה תמיד מנגנים את השיר הזה. לי נראה שנשים מאוהבות הופקה לפני קשרי משפחה, כי הסדרות מאד דומות. לפעמים נדמה כי צולמו על אותו הסט. הנכדה שגנבה את הכסף מהסבים שלה משחקת מעצבנת בשני הסדרות. יש נשים מבוגרות יפהפיות בשם אלנה בשני הסדרות. בקשרי היה את קפיטו וכאן יש את זאתי שיש לה בת ויוצאת עם תיאו. ואם הזכרתי את קפיטו, האם זאתי שנדלקה על הכומר לא דומה לשחקנית ששיחקה את קפיטו? יש סיכוי שהן אחיות? גם כאן יש עימות בין זה שמשחק את סיזר לבנו, בזמן שהיה עימות דומה בינו לבין זאתי שהלכה איתו בפרק האחרון. לפעמים אני רואה קטעים ומרוב שיש כה הרבה שחקנים שהיו בקשרי משפחה, נדמה לי בקטעים מסוימים שאני באמת רואה קשרי משפחה. ואם מישהו ראה את הסדרה אניטה בלילות ערוץ 3 (סדרה הייתה דיי למבוגרים הייתי אומר), זה שמשחק את סיזר היה בעלה של זאתי ששיחקה את סינתיה בקשרי ובנשים היא המורה לספורט עם התספורת הקצרה (שנדמה לי שזו פאה). אם אני אראה אותם בסדרה אחרת, סביר להניח שאני אראה גם אותה, כי הם מביאים משהו מאד חזק למסך. ניסיתי לראות את ה"אחד" כי התעניינתי לראות מה קורה עם השחקניות מקשרי משפחה, אבל העלילה שם הייתה מגוחכת לחלוטין לטעמי. כמה פרקים יש באספרנזה, וכמה בנשים'?

Gery_Roif

New member
שאלה

למה בסדרות האמריקניות יש מיליוני פרקים (היפים והמכוערים, זקנים חסרי מנוח וכו'...) ולברזילאים יש רק 150-200 פרקים? מה הקונספט מאחורי זה?

הסדרות האמריקניות זה לא טלנובלות.

יש אופרות סבון- כמו " היפים והאמיצים", " צעירים חסרי מנוח", " לחיות את החיים", "ימי חיינו". אלו יכולות להימשך 60 שנה ואף יותר.. כל עוד הקהל רוצה שהן יימשכו. יש להן התחלה, אמצע , אבל הסוף לא ידוע. יש הרבה עלילות ורובן ארוכות , שלוקחות בערך 90 פרקים כל עלילה. לטלנובלה, כאן במקרה ברזילאית , "טרה אספרנסה", יש התחלה, אמצע וסוף מוגדרים. הן לא יימשכו דורי דורות. לא יהיה להן יותר פרקים מ- 1,000 ( ככל היותר, אם מדובר בסדרה של הרבה עונות). לרוב מספר הפרקים נע בין 100- 200- 300 גג. פעם זההיה כל סדרה לפחות 200 פרקים, והיום החלו לקצר את זה יותר, כי ראו שלקהל אין הרבה סבלנות. לכן, " טרה אספרנסה", שיש לה 220 פרקים, נחשבת ארוכה מעט. מובן?

Nira22

New member
השיר הוא

אם כוונתך לשיר שהתנגן בכל פעם שהוא רכב על האופנוע ובכלל בשתי הפרקים האחרונים כשהוא רכב על האופנוע יחד עם אחותו , אז זה השיר הזה: KARYNN - MY IMAGE THE MIRROR

Nira22

New member
ד"א "נשים מאוהבות"הופקה ב - 2003

ו"קשרי משפחה" ב - 2000

Gery_Roif

New member
תודה ../images/Emo45.gif

נדמה לי שזה זה. זה מתחיל ב I FEEL GOOD... אני אנסה להוריד את זה. השיר מצא חן בעיניי.

שתדע!

לנשים יש 170 פרקים! לאספרנסה יש 200 פרקים אבל זה ישודר בשני חלקים 100 ראשונים עכשוי(מה שאנחנו רואים) אחרי מאה הפרקים יהיה טלנובלה ישראלית ורק אז ישודרו 100 הפרקים האחרונים של אספרנסה! שתדע גם שנשים יותר חדשה מקשרי משפחה. הדמיון הוא בגלל שהתסריטאי והבמאי משתי הסדרות הם אותו דבר! והאלנה של קשרי לפי דעתי הרבה יותר יפה וטובה מהאלנה של נשים!

Gery_Roif

New member
לגבי הלנה ושאלה

מסכים אתך לגבי הלנה מקשרי משפחה. השחקנית מאד מצאה חן בעיניי, אבל גם ההלנה בנשים מאד יפה. האם תסריטאי ובמאי נשים וקשרי הפיקו סדרה נוספת? כי אם כן, אני מתכוון לצפות בה, אני אוהב מאד את הסגנון שלהם. כמובן שהעלילה של בת ואמא שרבות על אותו בחור ואמא שיולדת כדי להציל את חיי בתה, זו עלילה גאונית. העלילה הקלילה (בינתיים) של נשים גם מוצאת חן בעיניי.

אממ..

הם הפיקו סדרה נוספת בשם " אשת הגורל" (Senhora do Destino ), ולרוב כולן מבית היוצר של GLOBO TV , כמו " האחד", " אילדה", "אניטה", וכו'.

Gery_Roif

New member
תודה

את אניטה ראיתי. הסוף היה SCI-FI מדיי לטעמי. "אשת הגורל" נשמע דומה, על מה מדובר שם?

בעלת הגורל!

זה השם הנכון ולא אשת הגורל! אני מצטערת שאני עונה רק עכשוי אבל הייתי בחופשה באילת ורק היום חזרתי אז אני יספר לך שלצערינו הרב התסריטאי הדגול-קרלוס מנואל פרש ונשים מאוהבות הייתה הטלנובלה האחרונה שהוא כתב. הוא היה גם התסריטאי של קשרי משפחה! התסריטאי של בעלת הגורל הוא תסריטאי צעיר ומאוד כשרוני ואת השם שלו אני לא מצליחה לרשום. בבעלת הגורל משחקים שחקנים רבים מנשים מאוהבות כגון:רודריגו,אדוויז'ס,לורנה,ראקל,גרסיניה(דמות שתבוא בהמשך לנשים!),ססר,מרקוס(דמות שתבוא גם בהמשך לנשים!),סרג'יו. העלילה מתחילה בשנות השישים של ברזיל מריה דו כרמו(קרולינה דיקמן המדהימה הלא היא קמילה מקשרי משפחה ואדוויז'ס מנשים מאוהבות עם שיער שחור) צעירה ענייה עוברת אל העיר הגדולה עם חמשת ילדיה במטרה לפגוש את אחיה אחרי שבעלה נטש אותה,אחיה אמור היה לדאוג לה לעבודה אבל הוא נכלא באשמת שהוא מרגל. הם נמצאים במשבר פוליטי ונוצר מצב שגם היא נכנסת לכלא ושם היא מתאהבת בצעיר יפה! יש לה 4 בנים ותינוקת! התינוקת שלה נחטפת ממנה והיא מרגישה חסרת אונים. כעבור 20 שנה ברזיל של ימינו-כולם כבר גדלו וכן גם התינוקת החטופה. מריה דו כרמו המבוגרת משוחקת ע"י סוסנה וינה(לורנה משנים מאוהבות) היא ממשיכה לנהל רומן עם אותו בחור שהכירה בכלא חוזה מאייר (פדרו מקשרי) ומתעשרת בעזרתו. הסיפור של הטלנובלה עוסק ב4 בניה והתינוקת החטופה. הבנים:רינופוליו-בחור מצליח ונשואי למכשפה, הוא פוליטיקאי. ויריאטו(סרג'יו מנשים)-בעל מסעדה ובחור נאה וצעיר שמנהל רומן עם אישה מבוגרת ממנו(מוכר הסיפור-נכון?) לאנדרו-הכבשה השחורה של המשפחה הוא בחור נאה אבל טיפה בעייתי שלא מוצא את עצמו בחייו. פיליו(דדו דולבלה החתיך)-צעיר וחתיך,רודף שמלות מושבע שינהל רומן עם יארה(הלנה רנאלדי-ראקל מנשים) ועם אנג'ליקה (קרול קסטרו-גרסיניה מנשים מאוהבות) שבה הוא באמת יתאהב-היא עובדת עם אמא שלו. עם יארה יהיה לו ילד! הבת האבודה איסבל(קרולינה דיקמן עם שיער בלונדיני) עובדת במסעדה של ויריאטו מבלי לדעת שהוא אחיה והיא גדלה עם אם,אב ואחות. האם היא רעה-היא חטפה את איסבל כשהיתה תינוקת ורצחה את בעלה,אביה של איסבל ואחותה לפחות מי שאיסבל חשבה שהוא אביה האמיתי. איסבל היא בחורה מוצלחת,יפה ומלאת חיים-כולם מאוהבים בה. שמביטים בה אנשים מתעלפים. היא איבדה את בתוליה לאלברטו (תיאגו פרגוסו-ננדו מהאחד) שאח"כ יצא עם אחותה קלאודיה. הוא עדיין מאוהב באיסבל והוא עם קלאודיה במטרה לעורר את קנאתה של איסבל. איסבל מתאהבת באדגר(דן משהו-מרקוס מנשים) והוא בה- הוא הטבח במסעדה של ויריאטו. בהמשך איסבל תפגוש את לאנדרו שהוא אחיה אבל היא לא יודעת את זה דרך ויריאטו. לאנדרו מתאהב באיסבל והיא עוזרת לו להשתנות מהתדמית הרעה שיצאה לו כילד רע אבל הם רק ידידים והיא לא יודעת שהוא מאוהב בה. באיזה שלב היא תפרד מאדגר ותנהל רומן עם לאנדרו מבלי לדעת שהם אחים אבל בסוף היא תחזור אל אדגר-אהבתה האמיתית ויהיה להם ילד! בעלה של מריה דו כרמו חוזר אליה והיא תפרד מדאו(חוזה מאייר). ורה פישר(אלנה מקשרי משפחה) משחקת את עצמה שם! את הסוף אני עדיין לא יודעת. יש עוד דמויות משניות אבל אלה הדמויות הראשיות והסיפור שלהם! אם אתה רוצה אני יגיד לך את כתובת האתר הרישמי של בעלת הגורל ואיך אפשר לראות קטעים משם! רוצה?

עוד פרט קטן!

הבמאי הוא הבמאי שהפיק מיני סדרות ברזילאיות כמו בלב אחד שלא שודרה בארץ ועוד. זאת הטלנובלה הראשונה שהוא מביים!

Gery_Roif

New member
WOW, תודה!

איך התמזל מזלי שכתבת את כל זה? אמרת שדיקמן משחקת בסדרה החדשה? אז אין ספק שאני אצפה בה, כי בזכותה התחלתי לראות את קשרי משפחה (אחרי שמישהי הכריחה אותי). ואם גם פישר, אז עוד יותר טוב. מקווה שיביאו את זה לארץ. אני לא אוהב לראות ספוילרים, אני מעדיף לראות את זה בטלוויזיה. דרך אגב, אם כבר בנושא נשים. האם הבן של תיאו הוא הבן הביולוגי של פרננדה? ראיתי את הפרק של אתמול, וזה הרושם שקיבלתי. תודה שוב.

למעלה