סדר - זה מה שאני רוצה ולא מקבלת

שילולנה

New member
../images/Emo127.gifסדר - זה מה שאני רוצה ולא מקבלת

איך? איך לשמור על בית מסודר? על מטבח מסודר? חדר שינה? אני מצליחה לסדר כשיש בלגן גדול פעם בשבוע-עיים, אבל לא לשמור באופן קבוע על סדר. מקסימום אני מצליחה יומיים שלושה שיהיה סדר ואח"כ שוב בלגן ... מה אני צריכה לחשוב או להגיד כדי שיהיה יותר סדר בחיי. <הסדר חשוב לי לתיפקוד, ולהרגשה טובה, אבל אני ביסודי איכשהו מבולגנת> שנים שאני מנסה לעבוד על עצמי...

שילולנה

New member
גם תגובות רציתי ולא קיבלתי ../images/Emo4.gif

עשיתי משהו שלא כשורה? למה ההתעלמות? אני צריכה להציג את עצמי? להשתתף בשירשורים אחרים קודם? מה צריך לעשות כדי לזכות בתגובה? - כי אני רואה שאחרים קיבלו תגובות, ואני לא ... זו לא היתה סתם אמירה רטורית אלא בקשה לעזרה ועיצה ופתיחת נושא (שיכול אולי גם לעניין אחרים...ואולי לא).

efratarfe13

New member
היי שלום לך

קודם כל - תמיד כדאי לחכות יותר מיום אחד - אף אחד לא עובד בפורום ומקבל שכר על לענות להודעות --- ולכן דרושה סבלנות!!! דבר שני - אני חווה את אותה הבעיה (בערך): אני מאוד מסודרת. אני יודעת בדיוק מה יש לי ואיפה, הראש שלי מסודר וכו' אבל משפחתי בדיוק ההפך ממני - בכל מקרה הייתי ממליצה לך לומר לעצמך כל יום למשך דקה שתיים את הדברים הבאים: "אני מסודרת, הכל נמצא במקום, אני מוצאת כל מה שאני מחפשת, חפציי מסודרים/מסתדרים בקלות...." ועוד ועוד. אחרי כמה פעמים זה יכנס לך לתוך הראש והכל יסתדר (חח).... + מה עוד שהייתי ממליצה לפנות 10 דקות ביום (10 דקות יש לכולנו - והן יותר נגישות משעתיים פעם בשבועיים) - בשעה קבועה ולסדר את הבית, המחשב, המטבח. כל יום 10-15 דקות גג. - ולהקפיד! ביי ותספרי איך הולך אחרי כמה פעמים... אפרת

שילולנה

New member
תודה, גם אצל המשפחה לא מסודרת

אנסה לתרגל את המשפטים, ולפנות 10 דקות.

efratarfe13

New member
...

10 דקות קטנות ביום - כל יום משהו אחר - והכל יסתדר! מה כןן שכדי שיהיה סדר או שצריך לא לחיות (וככה לא לבלגן) - זאת לא אופציה עבורנו !!! או שצריך להיות מודע לסדר ולעבוד קצת בכל יום על מנת לשמר אותו.... *** שימי מוזיקה ברקע בזמן שאת מנקה (יותר כיף
....חחח)*** בהצלחה! אפרת

kikona126

New member
שילולנה

לא עשית שום דבר שלא כשורה. לפעמים לוקח זמן לענות לכל האנשים, אל תשכחי שאת עבודתנו פה בפורומים (גם אדומים וגם כחולים) אנו עושים בהתנדבות על חשבון זמננו הפרטי. ומה לעשות לא תמיד יש זמן. על שאלה כמו שלך אינני יכולה לענות אחרי יום שלם בו לא הייתי בבית, זה חסר אחריות מצידי. על מנת לשמור על הבית מסודר, אני הייתי מכינה "חוזה" אישי עם האדם הכי חשוב, עם עצמך (ולי יש אחד כזה) מה שקורה זה כשאת מכינה חוזה עם עצמך, את צריכה לבחור סעיפים שאת יודעת שאת תוכלי לעמוד בהם. כי אם לא את מפרה את החוזה שלך עם עצמך את החוזה לשים במקום מרכזי ולקרוא אותו מפעם לפעם. וכמובן לציין בסוף החוזה שבמידה ואת לא עומדת באחד הסעיפים שיתקנו אותך. ברוכה הבאה לפורום. קיקי

שילולנה

New member
תודה, אני מבינה ובכל זאת הצעה.

מבינה שאי אפשר לענות על זה מיד, אבל מהצד שלי הדברים נראים אחרת. ראיתי שנכנסו גורמים שונים לפורום מאז שפירסמתי את שאלתי (אדומים וכחולים) ולא היתה אף התייחסות, אז לי זה יכול להיראות כמו התעלמות ודחיקת השאלה למטה. אין לי דרך לדעת שראו את השאלה ומתכוונים לחזור ולענות, או שהשאלה פשוט תידחק מטה מטה ותיעלם ללא שום תגובה. לי היה עוזר אם היית כותבת אפילו רק משפט, שראית ושאת צריכה זמן לחשוב על זה ולחזור עם תשובה. שוב זה לא אומר שאני צודקת, אני רק מסבירה מה עבר לי בראש ואיך ההרגשה כשרואים שהשאלה לא נענתה, למרות שביקרו אנשים בפורום... לגבי מה שכתבת לי תודה . אני צריכה זמן לחשוב על זה, אני כותבת כל יום מה אני רוצה לעשות (שזה קצת כמו חוזה) ולא עומדת בזה - מנסה להבין למה? חנוכה שמח

kikona126

New member
בדיוק בגלל זה

צריך חוזה. לשבת עם עצמך, לעשות חושבין. ולעמוד בו. לכתוב רק דברים שאת יכולה לעמוד בהם! (שולחת לך במסר את שלי)

kikona126

New member
טוב נו אני אפרסם אותו כאן...

אם כבר יש לי אותו תלוי בקיר מרכזי בחדר... לא יהיה כזה נורא אם הוא יהיה בפורום.........

efratarfe13

New member
מעורר השראה!

אמנם אני קטנה (בת 17) - ועוד לומדת בבי"ס, אבל אני אכין לעצמי אחד כזה - ואיישם! תודה רבה! אפרת

gils33

New member
קיקו..

כמה אחריות אנו צריכים לקחת על עצמנו כדי ליישם ולקבל את רצוננו נכון?! אני מניח שלכל מי שמשתתף בפורום הזה יש רשימה כזו. אבל זה תענוג וכיף לראות את רשימת הקבלות מתקצרת בזכות הרשימה הזו.. פשוט תענוג שבת נעימה לכולנו

kikona126

New member
לקח לי הרבה זמן לכתוב אותה

ואת האמת אני צריכה לציין פה שרשף מפורום חלומות עזרה לי להגיע לתוכן שאני אצליח לעמוד בו, עם דברים החשובים לי. כמובן אחרי שקראת את הסעיפים אתה צריך להודיע לי כשאני עוברת עליהם... וכן, זה קורה,

למעלה