עוגה למסיבה מס' 1 יוצא לדרך!!!

t a l talim

New member
../images/Emo127.gif עוגה למסיבה מס' 1 יוצא לדרך!!!

אז כפי שכבר כתבתי, ע"מ להנות, להתאמן, להשתכלל וללמוד- נכין כולנו (כל מי שרוצה, כמובן)- עוגה בנושא ט"ו בשבט. זה המקום והזמן להעלות רעיונות, שאלות, קישורים ועצות... או כמו שקוראים לזה- "סיעור מוחות". בערב ט"ו בשבט, 24.1.05, יפתח שירשור חגיגי ובו יציג כל מי שמעוניין את העוגה- עוגיות- סוכריות וכד' שיצר. (מיותר לאמר שהשירשור יכנה לקישורים ולגלריות, נכון?) אז יאללה... יוצאים לדרך! מי בפנים?

Hun1

New member
אני אשמח לנסות ולהשתתף

אני בינתיים חושבת על רעיון ורציתי לדעת אם אפשר לאפות בקערת פיירקס?? אין לי תבנית כיפה. אני חייבת לציין שהפורום הזה השתפר מאוד למען המתחילים שביננו.תודה
לכולכן.

Hun1

New member
אוקיי אני מתחילה להיות מתוסכלת

אין לי רעיונות בכלל

brownie65

New member
HUN, תציצי קצת בגלריות ותעשי חיפוש

באינטרנט בכלל, זה ודאי יעזור לך לגבש איזשהו רעיון!

t a l talim

New member
../images/Emo26.gif רעיונות לעוגות לט"ו בשבט-

- עוגת עציץ: אופים עוגת כיפה והופכים, או מניחים 2 עוגות 18 אחת על השניה, מדביקים בקרם ו"מנסרים" לצורת עציץ. מצפים, מפזרים למעלה סוכר חום למראה של אדמה, ונועצים פרחים- קורצים פרחים בחותכן, משפדים על פסטה או חוטי ברזל, ונועצים. - עוגת שקדיה- עוגת עץ, מצויר או מפוסל, ועליה מודבקים פרחים- הפרח הגדול יותר לבן, ובתוכו פרחים ורודים קטנים.

Hun1

New member
תודה על התשובה ושאלה נוספת

כמו בפורום השני הייתה שאלה לגבי השימון - לשמן עם חמאה ולקמח מעט??? ואם אפשר על יוצר מ-160 מעלות לאפות איתה?

brownie65

New member
כן, שמני עם חמאה או מרגרינה

וקמחי מעט. אין בעיה לאפות בה בחום גבוה, אני אופה את רוב העוגות שלי בחום 160 ואני בטוחה שהפיירקס יעמוד בחום כזה.

Hun1

New member
יש לי מתכון לעוגת מדירה

ורציתי לדעת אם במקום הלימון (כמות כף מיץ לימון) אפשרי לשים תמצית וניל או משהו אחר? וכמה???

net the jet

New member
בספרים של דבי בראון יש לה ואריאציות

על עוגת המדירה: לימון\תפוז\שוקולד...תסתכלי שם מה היא אומרת ( יש לך איזה ספר שלה נכון ? אם לא-תני קריאה ! )

Hun1

New member
נטע הסתכלתי מקודם

יש לי שני ספרים שלה ושם היא לדוגמא נותנת כמות של 1 כפית תמצית וניל לעוגה עם 6 ביצים. נראה לי הגיוני גם לכמות עם 2 ביצים עוד לא ניסיתי. שלחתי לך מסר :)

net the jet

New member
כן..האמת, תמצית וניל לא ממש חזקה

אז לא יקרה כלום אם תשימי כמות גדולה יותר.

t a l talim

New member
לא חייבים דווקא עוגת מדירה-

אמנם היא עוגה דחוסה ונוחה מאוד לפיסול, אך אם לא מדובר בפיסול מורכב מידי- ניתן בקלות לבחור מתכון טעים ו"קליל" יותר אם תרצי.

Hun1

New member
אני אשמח למתכון:) יש לי קערה

בנפח של ליטר אחד:)

t a l talim

New member
בבקשה-

עוגה פשוטה, טעימה ויציבה- 1 חבילת מרגרינה 1 וחצי כוס סוכר 3 ביצים שלמות 2 וחצי כוסות קמח תופח 4 כפות קקאו רבע כפית תמצית רום 3 גביעי מעדן שוקולד לערבב את החומרים הרטובים והיבשים בנפרד, ואח"כ את כולם יחד. לאפות בחום בינוני כשלושת רבעי שעה. מתאים לתבנית 26, או קערה.

למעלה