קינוחי השוקולד האהובים-סיכום!

  • פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
../images/Emo127.gif קינוחי השוקולד האהובים-סיכום!

קינוחי השוקולד הנבחרים המוגשים במסעדות האהובים על חברי פורום ביקורת מסעדות ופורום שוקולד:
גוז- זה קשה. הפונדנט בספגטים מצויין, והסופלה בדיקסי הוא חלומי! בעקרון - כמעט כל דבר שכרוך בשוקולד - עושה מבחינתי את העבודה.
Siren- כבר מזמן לא אכלתי אותו אבל בקופי בר (יד חרוצים) יש שוקולד פולק על שם השף כמדומני. מרוכז מרוכז עד כדי התעלפות!
missGS- יאמי...... עוגת "הקיפוד" באוונגרד מדהימה! ואם כבר מדברים על קינוחי שוקולד עדיין לא מצאתי מדהימים יותר מהקינוחים של קיוטו.
גידי42- אכן כן.מסכים בהחלט. בכלל אוונגרד מסעדה מצוינת לאוהבי אוכל בסיגנון אמריקאי כגון ניו יורק ניו יורק קולומבוס וכו. גם לגבי הקינוחים בקיוטו אני מסכים בהחלט. למרות שיפנים בכלל לא אוכלים מתוק.
shelycat- וולקנו שוקולד ב"מילאנו" בפארק המדע ברחובות הוא הגירסה המוצלחת ביותר שטעמתי של העוגות ה"משפריצות".
אמא של פיונה- פונדנט של אונמי.
che55- שוקולד שוקולד... שאלה קשה, כל מה שיש בו שוקולד מבחינתי הוא הכי טעים! אבל בכל זאת - בקפה שוקולד שבראש פינה, ישנה עוגת גבינה ושוקולד - מדהימה! אני חושבת ששילוב בין גבינה לשוקולד הוא שילוב מנצח.
liti- פונדנט שוקולד של לחם ארז! מדובר ביציקה סמיכה של שוקולד שמתאימה למכורים כבדים לדבר. זה פשוט בלתי אפשרי לאכול אחד כזה בבת אחת, ממש דרושים מספר ימים בשביל לחסל אותו. את המתכון שמחתי למצוא בגיליון נובמבר האחרון של "על השולחן": חומרים ל-15 קוקוטים/ תבניות מאפינס: 100 גרם שוקולד מריר 200 גרם חמאה 5 ביצים מופרדות 1.5 כוס סוכר 1.25 (אחד ורבע) כוס קמח אבקת סוכר- לקישוט בסיר כפול או במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד. נותנים לתערובת להתקרר מעט, מוסיפים חלמונים ושלושת רבעי כוס סוכר ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם שלושת רבעי כוס סוכר עד לקבלת קצף קשה. מחממים תנור ל- 160 מעלות. מעבירים את תערובת השוקולד לקערה ומקפלים פנימה את קצף החלבונים. יוצקים את התערובת לקוקוטים או לתבנית שקעים של מאפינס ואופים כ- 35 דקות. מקררים ומפזרים אבקת סוכר. בתיאבון!
meravbr- ועוד מתכון קל ומצויין לעוגת שוקולד אישית (דומה מאד למה שמשווק עכשיו כשוקולטה), מתוך אתר "על השולחן": עוגת שוקולד אישית - מתכון של השפית אביגיל ביסר. 2 חלמונים 2 ביצים 150 גרם אבקת סוכר 100 גרם חמאה 100 גרם שןקולד מריר( כמה שיותר עשיר בחמאת קקאו) 50 גרם קמח 1. מערבבים את החלמונים, הביצים ואבקת הסוכר. 2. באמבט מים ממיסים את החמאה והשוקולד המריר. מוסיפים לתערובת הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטיב. 3. משמנים כלי חרס קטן (קוקוט). ממלאים עד גובה 3\2 הכלי בתערובת. מכניסים את הקוקוט לתנור ואופים בחום של 190 מעלות כ- 12 דקות. מוציאים מהתנור, משחררים את העוגות מדפנות הכלי והופכים על צלחת. ואני בהחלט מסכימה איתך על הפונדנט של לחם ארז (פעם לקחנו בטייק אווי שניים - חשבנו אחד לכל אחד - ולא גמרנו את הראשון....) ונדמה לי שיש גם עוגת שוקולד מצוינת בארקפה (מזמן לא אכלתי מטעמי דיאטה...).
אושר מ- טריקולד של נדב (נדב קינוחים ברמת ישי). בכלל כל קינוח שלו מומלץ מאוד.. חלק מהקינוחים שלו אפשר להשיג גם בקפה בונו ביקום...
Metal_F- נהנתי מאד מהקינוחים במסעדה הבשרית המעולה בלאק סטיר, בהרצליה פיתוח.
a n a t u- קינוח השוקולד הכי טוב שאכלתי היה עוגת שוקולד חמה חמה עם כדורי גלידה וקצפת. זה פשוט היה מעדן!!! אכלתי בהמון מסעדות עוגות שוקולד חמות וטעימות, אבל המסעדה הכי טובה הייתה "הגוש" בקיבוץ הגושרים (ליד קריית שמונה). לכל מי שמכיר וגר ליד המסעדה אני ממליצה בחום לבקר בה.
Sparks- אכן כן עוגת השוקולד שלהם פשוט חלום!
ני3ו3ות- ערביקה- אשדוד עוגת שוקולד חמה עם דמעת שוקולד לבן + שני כדורי גלידה חלומיים פשוט אורגזמה בפה...
אקפולקו- אכלתי מרקיז שוקולד במזלונה, לא רע בכלל.... ובהחלט הותיר טעם של עוד. חוצמזה, בגירף נודלס בר מזמן לא הייתי אבל יש להם קינוחים ממש טובים, נכון ללפני חצי שנה לפחות.
Siren- לא לגמרי שוקולד ולא לגמרי מקורי אבל בג´ירף גריל בר ברמת החייל יש קינוח של פרופיטרולים ממולאים גלידה וניל ששוחים בים של שוקולד- טעים עד ליקוק אצבעות!
meital17- הקינוח שוקולד הכי טוב... בחסילון יש עוגת שוקולד חמה חלומית שמוגשת עם כדור גלידה וניל מעולה!!!
נועה הרשקוביץ- דרבי בר! ושם בואריה לא יותר טובה חוץ משלהם ועוד כמה דברים העוגת שוקולד חמה של מסעדת מטרופליס פשוט נווראית! של יוטבתה פשוט חלומיתכנ"ל הבלינצס עם השוקולד שלהם זה מלא שוקולד וגודל כזה מעדן כזה ומביאים לך יחד עם זה כוס עם קצת גדולההההה.
super-cat- אוקיי, המממ... סופלה שוקולד, אחד המדהימים ביותר שיצא לי לאכול, היה לראשונה באילת, במלון רויאל ביץ´ באחת מהמסעדות שם, אני חושבת שקוראים לה "ראנץ´ האוס", אבל אני ממש לא סגורה על השם. בכל מקרה, זה אחד הדברים היותר טעימים שיצא לי לאכול אי פעם, ואני חושבת שזה מאכל השוקולד הכי טעים שיש!
Lady of Buffdom- עוגת שוקולד בפארקפה ברעננה. היא פשוט מדהימה.
סירופ שוקולד - המממ.... כעיקרון, כל העוגות של "פיתויים", בית קפה במושבה הגרמנית בירושלים, אבל בעיקר בעיקר עוגת השוקולד שלהם, שמוגשת גם עם קרם וניל בצד... אם מישהו מגיע לשם- חובה לטעום.
עטלף77- אני אלך על פרסומת סמוייה- עוגת שוקולד אישית חמה בקייטרינג טעם וצבע כשאוכלים אותה ישר מהתנור היא פשוט מדהימה! השוקולד החם נמס בפה..יאאאממממ וגם מרקיז שוקולד זה טעים. ועוד כל מיני קינוחים ששכחתי את שמם. הקיצר, עבודה בתור מלצר בקייטרינג זה אחלה .
ים כחול- בירושלים יש מקום ששמו : החגיגה של באבט זה יותר קאפטריה שכל כולה עוסקת בואפל עם סירופים שונים מדהימים אני כמובן אוהבת את הסירופ שמורכב משוקולד ושמנת והמומחיות שלה היא במשקה שוקו עשיר מאד ואין לי מושג איך היא עושה אותו והיא בטוח לא תתן מתכון. מה שכן זו חגיגה של שוקולד וקצפות ומוסים ומשקה שוקו בטעמים שונים . פשוט מדהיםםםםםם !!! עד כמה שזכור לי המקום נמצא עדיין במושבה הגרמנית , ונדמה לי שיש סניפון במרכז העיר . ים ים .
סירופ שוקולד- אין את זה כבר במושבה, יש רק במרכז העיר, ונראה לי שפעם שאלנו אותה ממה מורכב השוקו.. והיא ציינה מספר מרכיבים אם אני לא טועה, לא זוכרת מה זה היה..
YoavR- סופלה שוקולד ב"דיקסי" או לחילופין - "קסטה עם אגס שיכור" ב"אודאון" - שזה תענוג של ערב רב של טעמי קפה וקרוביו במצב קרוב לקפוא - אלוהי !!!! הבחירה היא לפי אם רוצים משהו קר - קסטה - או משהו חם - סופלה.
 
למעלה