שש שבע , קראתי את החוויות

• פותח הנושא beky1
  • פורסם בתאריך

beky1

New member
../images/Emo127.gifשש שבע , קראתי את החוויות../images/Emo28.gif

של החודש שאחרי ומאוד נהנתי , רציתי לשאול באיזה תחום את עוסקת , האם את עוסק מורשה או חברה בע"מ? דווקא נושא כמו שלך חשוב בעיקר לכל הקשור לנשים וקריירה

שש שבע

New member
עוסק מורשה

בעלת סלון לעיצוב ותפירה של שמלות כלה, תופרת לסלונים, אבל בעיקר לפרטיות - יותר מענין ומאתגר.

beky1

New member
../images/Emo35.gifלא הבנתי את ההקשר../images/Emo56.gif

להיות עצמאית כלפי מס הכנסה זה אומר שאת עוסק מורשה . אם יש לך חברה את שכירה של החברה עם פריווייגיה של קבלת דיווידנד ולשם מקסימום 36% מס על הכנסות. אבל מי אמר שיותר קל להיות עצמאי משכיר , ההיפך הוא הנכון. מי שהיום עצמאי צריך שיהיו לו ביצים או במקרה שלנו ביציות חזקות

siv30

New member
ראשית, לא דיברתי מבחינת מיסוי

אלא מבחינת ההשקעה שנדרשת בעסק. שנית אני מסכימה שיותר קשה להיות עצמאי משכרי, אבל באותה הנשימה קשה באותה המידה להיות בעל חברה (אני כבר לא מדברת שהיום עושים הרמת מסך וזה לא משנה אם אתה עצמאי או בעל חברה מבחינת רשויות המס ובית המשפט).

beky1

New member
ההבדל הוא גדול

בין חברה ובין עוסק מורשה

siv30

New member
התכוונת אולי בין חברה לעצמאי?

מבחינת העומס העיסקי על מנהל החברה מוטל אותו הנטל כמו על עצמאי, כי עליו להוכיח ולבסס את החברה. ההבדל היחיד הוא ביישויות ובאופן משיכת הרווחים. כיום, מבחינת מיסוי זה אותו מיסוי אם הוא מושך דיבידנד הוא משלם 25 אחוז מס...אז מה ההבדל? גם משיכת הלוואות מהחברה ואי החזרתן נחשבת להכנסה על פי פס"ד שזכרוני אינו מעלה אותו כרגע...אז אם בעל החברה משאיר בה את הרווחים הוא ישלם רווחי הון שהוא ימכור את המניות שלו...ואם הוא מושך דיבידנד הוא משלם 36+25 = 61 אחוזים, ואם הוא מושך הלוואה הוא משלם ריבית משקית או לחילופין זה נחשב לו הכנסה... ההבדל בשורה התחתונה לא גדול למעט היישויות - אבל אז אני בדיוק חוזרת למה שאמרתי - בנושא חבויות ויישויות ישנה אפשרות בבתי הדין לעשות הרמת מסך, ועושים את זה.

שש שבע

New member
אפשר גם להיות עוסק פטור

או עוסק זעיר, זה בהקשר של מע"מ כל ההגדרות האלה, בחברה שיטת ניהול הספרים והדיווחים היא אחרת, המיסוי כבד כך או כך, בדקנו את האפשרות אני ובעלי להיות חברה, הדענו למסקנה שהרווח יוצא בהפסד, כי חברה אומר "רואה חשבון" ולא סתם מנהל חשבונות או ניהול עצמי. וזו כבר הוצאה לא קטנה, היום אני חוסכת הרבה כסף בניהול החשבונות של שני העסקים שלנו בעצמי. הרווחים היחידים כרגע, זה כמה גרושים בביטוח לאומי, ולא בטוח שזה יחזיק מעמד, אם אני מוציאה משכורת המיסוי זהה כך או כך.

siv30

New member
מע"מ מגדיר לעצמו את סוג העוסק

אבל מס ההכנסה בהוראות ניהול ספרים קובע את השיטה : חד צדדית (רק של ההוצאות וההכנסות שלך) או דו צדדית (שלך למול לקוחות וספקים). ניהול על בסיס מזומן (רישום רק של המזומנים) או רישום על בסיס מצטבר (רישום של ההכנסות וההוצאות הבתהוותן גם אם הן לא בפועל). אם תרצו אני מוכנה להכין מאמרים בנושא.

שש שבע

New member
כן נכון, אבל יש הבדלים גם

בדיווחים של חברות ועוסקים פרטיים מורשים ולא מורשים.

Savage Garden

New member
אני בעלת חברה , מעסיקה עובדים

וכמובן שמנהל החשבונות של החברה דואג לכל נושא המיסוי, אשמח מאוד לקרוא מאמרים בנושא. תודה

siv30

New member
ברוכה הבאה, סליחה על השאלה

חברה בע"מ? ואם כן מה מעניין אותך יש מגוון רחב.

Savage Garden

New member
כן, חברה בע"מ , כמו שאמרתי, אני

מעסיקה עובדים ומשלמת משכורות. מה שמעניין אותי הוא במשיכת הדיבינדים -אחוזי המס , האם הם משתנים? האם המס משתנה כשיש שותפים בחברה? ובכלל אשמח לקרוא כל מאמר שיכול להאיר את עיניי. אודה מאוד.

beky1

New member
מן הסתם../images/Emo132.gif

את מעסיקה גם רואה חשבון שאם הוא מספיק טוב דואג לשלוח אליך לפחות אחת לשנה חוברת עדכון. אבל אנסה לעזור לך בנושא.

למעלה