../images/Emo127.gif ../images/Emo9.gif

" מחברי התנ"ך היו מאמינים גדולים והיסטוריונים גדולים, הם לקחו את הסיפורים שאחרים -זקני העם- העבירו בעל פה אליהם ואל חבריהם, עד שלבסוף הם הועלו על הכתב. "...ויש גם כתבי קודש אחרים כל אחד מהם הועלה על הכתב ברגעי השראה בידיהם של אנשים, שהיו אנשים רגילים מכל הבחינות...." אז מי אמר שאברהם אבינו באמת דיבר עם אלוהים ????? אהה זה כתוב בתנך ? מי אמר שהתנך זה לא עוד ספר היסטוריה?

גריני

New member
אני שותפה לגישתך

שהעובדה שמשהו כתוב איפה שהוא - עדיין לא אומרת "כך ראה וקדש". כל דבר צריך לעבור דרך המסננת האישית שלנו, דרך האינטואיציה שלנו, וכל אחד לעצמו מחליט מה מדבר אליו ומה לא.

GirlFromHell

New member
אני מסכימה איתך

ואת הדף הזה בספר קראתי שוב ושוב. גם כי הקראתי אותו לאחרים שאמרו שזה מאוד מתיימר מצד המחבר להגיד שאלוהים מדבר איתו. וגם כי זה פשוט נראה לי נכון. ספר חכם ככל שהוא יהיה זה עדיין רק ספר. רק מילים. מאז שהתחלתי ללמוד תנ"ך ברצינות בבית הספר האמנתי בספר פחות ופחות. למזלי היה לי מורה מצויין שעזר לי בכמה מההתחבטויות שלי בנוגע לתנ"ך. התנ"ך הוא לא ספר היסטוריה זה בטוח כי הרבה פרטים בו אינם מדוייקים היסטורית למרות שיש גם הרבה פרטים שמדוייקים עד לפרט האחרון. לדעתי זה הכל תלוי במחבר של התנ"ך. כל מחבר שונה כתב את התנ"ך איך שהוא הבין אותו ובגלל זה יש כל כך הרבה סתירות בתנ"ך. וזה אחד מהדברים היפים שבו. כל אחד יכול לקחת מהתנ"ך איזו אמונה שהוא בוחר בגלל שיש כל כך הרבה.

למעלה