האם זה בכלל שווה את זה ?

Gal-Mo0D

New member
../images/Emo128.gif האם זה בכלל שווה את זה ?

היום נתתי כמה פליירים לעצרת בתוך הכיתה שלי לכמה אנשים שאני יודע שאכפת להם מבעלי חיים (אפילו אחד אמר שהוא יבוא!) ומיד התחילה התקוממות גדולה בנוגע לבעלי חיים (אל תשכחו שהבי"ס הוא בית ספר דתי). כמובן שחלק אמרו שיש ויטמינים מסוימים שיש רק בבשר - וכשביקשתי שם של אחד הם אמרו שהם לא זוכרים כרגע אבל בטוח יש. חלק אמרו שגם צמחים מרגישים וטענו שגם ללא מערכת עצבים מרכזית (מוח) ניתן להרגיש - במקרה כזה אין מה לעשות אלא לתת להם לדבר שטויות. וכמובן שחלק אמרו שזה טעים להם ולא אכפת להם בכלל מבע"ח. היו אפילו חלק שאמרו שאחרי שדיברתי על זה, הם הולכים ישר אחרי בית ספר לאכול כבד אווז במסעדה ליד. ואני שואל את עצמי אם בכלל שווה לי להתאמץ בבית ספר שלי ? אני יודע שאני לא אשפיע על אף אחד, אולי 1-2, וגם זה לא יהיה מספיק בשביל שיעברו לצמחונות כי אנשים מוצאים את זה קשה מדי ולא משתלם ("אני רק בן אדם אחד, מה אני שווה ?") ולרוב אני מוצא את עצמי גורם יותר נזק מאשר תועלת מכיוון שרוב האנשים שם לא מתים עליי בלשון המעטה והחברים שלי לומדים בבתי ספר אחרים, רוב האנשים מתייחסים בשלילה לכל דבר שאני עושה ובכך שוללים אפילו את הנושא הזה. מה אתם אומרים, להמשיך לנסות ולפעול ? או שאני סתם מבזבז את זמני בבית ספר כמו שלי (דתי. שכל אחד חושב שבגלל שמותר לאכול בשר - אז צריך.) ?

Veggie John

New member
אני יודעת כמה מתסכל זה יכול להיות

חוויתי את הטמטום והדווקאיות האינפנטילית הזו פעמים רבות על בשרי. עצתי לך - תתעלם. הם לא שווים התייחסות מאחר והגיון ו/או רגשי אשם לא ישפיעו עליהם. הטמטום הוא מגננה רבת עוצמה..
ואל ייאוש. תמיד עלול להיות תלמיד שתקן אחד או שניים שהפליירים וההסברים שלך יאירו את עיניהם ויהפכו אותם מודעים יותר. ובשביל זה שווה להתעצבן קצת, לא
?

Veggie John

New member
כמה שזה יכול להיות מתסכל...

חוויתי את הטמטום והדווקאיות האינפנטילית הזו פעמים רבות על בשרי. עצתי לך - תתעלם. הם לא שווים התייחסות מאחר והגיון ו/או רגשי אשם לא ישפיעו עליהם. הטמטום הוא מגננה רבת עוצמה..
ואל ייאוש. תמיד עלול להיות תלמיד שתקן אחד או שניים שהפליירים וההסברים שלך יאירו את עיניהם ויהפכו אותם מודעים יותר. ובשביל זה שווה להתעצבן קצת, לא
?

shanty.G

New member
שווה גם שווה ../images/Emo140.gif

נתחיל מכך שאחד מהחברים בכיתה אמר שהוא יבוא
לא מדוייק בכלל לומר שאתה לא משפיע על אפחד. בעצמך כתבת שאולי אחד או שניים מצאו טעם בדבריך. כל אחד מהם -אם יצטמחן בעתיד - מציל בעלי חיים רבים מחיי סבל. את תחילת דרכי בצמחונות עשיתי כאדם יחיד (לא השתייכתי לאף קבוצה בה יכולתי לראות קצה כלשהו של המנהרה האפלולית שלנו), ובכ"ז הרגשתי שאני מחוללת שינוי. את ההרגשה הזו- אם אנו יכולים להחדיר בסובבים אותנו- אנחנו צועדים קדימה. כל צעד- אווז, תרנגולת, דג, פרה. כל אדם נוסף בסביבתי שפותח קצת את הראש ומוכן להקשיב לנושאים העיקריים כמו פיטום אווזים או מצב עגלי החלב, בסופו של דבר מוצא את עצמו משכנע את משפחתו להימנע וכו´ (מעדויות "שלהם" עצמם
.... כל אחד והטקטיקה שלו: מבחינתי, תלוי באדם העומד מולי כמובן, אם מתפתח דיון על הנושאים הללו, אני לא מגיעה עם דגלים של "צמחן את העולם". איך אומרים?
. צריך להסביר, והרבה, מה עומד מאחורי ה"שיגעון". אנחנו נתפסים כקיצוניים ברגע שאנחנו מסבירים בצורה לא נכונה או לא משכנעת דיו (קרי: אין תשובות הולמות לטיעוני נגד, אין גיבוי עובדתי וכו´). המתנגדים ה"עוורים" אם נקרא להם כך, הם אלו שציינת בחוכמה שחבל להתווכח איתם משום שהם לא מקשיבים. כשאין הקשבה, חבל לבזבז אנרגיות. "עוורים" אגב, לא משום שהם לא מוכנים להסכים עם דעותינו, כי אם בכלל לראות אותן. אל תכנס לויכוחים, נסה להגיע לדיונים, למרות שזה קשה, קשה מאוד לפעמים. ויכוח לא מביא תוצאות, הוא רק מרפה, וגם כמו שכתבת- מרחיק. בעיקר אם הדיעה "שלי" היא בגדר מיעוט. לגבי ה"מותר" "אז צריך", כנס למאמרי הפורום ושלוף לך את המאמרים הנוגעים לצמחונות וזכויות בע"ח ביהדות, אשר נכתבו ע"י ד"ר יעל שמש. אם אתה יכול, נסה לארגן שעור חברה כלשהו שיוקדש לנושא וראה לאן זה מתפתח. יכול להיות שגולדי 2002 יוכל לתת לך חומר נוסף בתחום. לא, אני ממש לא חושבת שאתה מבטל את זמנך. מהמפגש איתך שמחתי להכיר בחור מקסים עם ראש על הכתפיים
ואני בטוחה שתדע איך להמשיך מפה. המון הצלחה גל!
shanty

Gal-Mo0D

New member
תודה שנטי על המחמאות והעידוד ../images/Emo13.gif

אבל השאלה שלי, האם בכך שאני מנסה לקדם את נושא "זכויות בעלי החיים" בכיתה שלי אני לא גורם יותר נזק מאשר תועלת ? שהרי, אחד אמר שהוא יבוא, עוד אחד אמר לי שהוא מסכים שזה לא מוסרי אבל לא חזק מספיק כדי להפסיק לאכול בשר ועוד בערך 3 רצו אח"כ לאכול כבד אווז, עוד כמה קראו לי יפה נפש וכו´.

shanty.G

New member
"יפה נפש" זו לא קללה

ועל האחרים נאמר ביידיש (סליחה מראש על טעויות כתיב): "אוֹטוֹ גיזוּעקט"
. הלא ברור לך שהם אומרים את הדברים סתם כדי להקניט אותך. אל תתרגש מזה ואל תתעצבן מזה
. איזה נזק אתה גורם? אף אחד לא יתחיל פתאום לאכול בשר "כפי יכולתך" רק כדי להיות הצד שמנגד. כדאי לך להציץ בדיון שהתפתח בפורום דתיים בתפוז בעקבות הודעה על העצרת שגולדי שלח לשם. אנסה למצוא תיכף את המיקום המדוייק (זה ודאי עבר עמוד או שניים אחורה).

shanty.G

New member
פורום דתיים, וסיפור ../images/Emo91.gif

ראיתי שמצאת את הדרך לשם בלעדי
בכל מקרה, בשיטוטי בפורום, עברתי חמישה (!) עמודים לאחור כדי למצוא את הדיון הראשון שגולדי פתח (עכשיו מתקיים דיון מעניין נוסף). מצאתי שתי "מציאות" בנוסף לתרבות הדיון הראויה לציון בפורום: 1. יחס 2. קישור לסיפור יפה על ציפה הכנרית. תהנו!

haleth

New member
גולדי, כל הכבוד

ניהלת דיון ענייני ומכובד וייצגת אותנו על הצד הטוב ביותר. ואולי אפילו הארת את עיניו של מישהו... כל הכבוד.

למעלה