החולייה החלשה.

Thierry Henry

New member
../images/Emo128.gif החולייה החלשה.

העונה נגמרה ולפנינו עומדים 11 שחקנים. מיחקו את החוליה החלשה שלכם עד שנגיע אל שחקן העונה שלכם. בכל יום (אשתדל) יעלה שרשור עם מי שהודח ומי שנשאר במסגרת ההצבעות. בשביל להדיח את השחקן שלכם לאותו השבוע, יש לסמן
ולרשום את שם השחקן בהודעה שלכם. אם מישהו מעוניין לפרט, זה כמובן יהיה טוב. ונתחיל, הנה רשימת 11 השחקנים.
וונטיגו קאמינגס
וויל ביינום
יותם הלפרין
אלכס גארסיה
דיוויד בלותנטאל
עמרי כספי
דרק שארפ
טרנס מוריס
מרוק פייזר
אסטבן באטיסטה
ניקולה וויצ'יץ' מפאת חוסר בדקות הרשתי לעצמי למחוק את אליהו, דה רוסה ,גל מקל וטל בורשטיין.

Thierry Henry

New member
../images/Emo128.gif ונתחיל.. וונטיגו קאמינגס.

מה עוד לא נאמר? הוא הגיע כקלף הבטוח, השחקן היחיד שכולם אמרו שאם יש מישהו שיצליח, זה הוא. הסגנון הזכיר את מקדונלד, האישיות הייתה שקטה ולא מתלהמת כמו ביינום והסטטיסטיקה עמדה לצידו. קלעי בחסד, אסיסטר נהדר, שחקן הגנה מהטובים בעמדה שלו באירופה אבל כגודל הציפיה, גודל האכזבה. מכבי קמה ונפלה העונה על הגארדים. חוסר היציבות, ההחלטות המפגרות, הכדורים האחרונים אצל ביינום וניהול המשחק החובבני. כל זה יכל להימנע אם אדם אחד היה מספק את הסחורה אבל קאמינגס לאורך כל העונה היה שחקן הכי חלש של מכבי, בפועל וגם בסטטיסטיקה. קאמינגס, אתה החוליה החלשה. שלום!

נמשל

New member
../images/Emo128.gif וונטיגו קאמינגס

אין בכלל שאלה. אולי העמדה שחרצה את כל הסיפור רכז סביר, בינוני אפילו, שהיה נותן 8 נק' למשחק, 4 אסיסטים , 25 דקות יציבות, היה הופך את העונה לאחרת

קאמינגס כמובן

אין צורך לפרט. אחת מהאכזבות הגדולות בעונות האחרונות של מכבי.

T a u r u s

New member
../images/Emo128.gifקאמינגס כמובן

זה לא שהוא לא הקשיב למאמן, לא ניסה למסור, לא ניסה לקלוע, לא ניסה לשחק חזק בהגנה, אלא שהוא פשוט לא הצליח כלום. לא זה, לא זה, ולא זה. באמת שהוא ניסה הכל..

יו45

New member
ביינום

הוא לא השחקן החלש ביותר , אבל הוא ההרסני ביותר לקבוצה.

Carmelo Anthony

New member
מה הקשר!?!?!?!?!

אוף, אתה מעצבן אותי! אתה באמת ובתמים מגדיר את ביינום כשחקן הגרוע ביותר העונה?!?! תחשוב שוב....

orenmary

New member
../images/Emo128.gifביינום-כנסו ותבינו

אם הייתם שואלים מי הציג יכולת הכי חלשה(או שלא הציג יכולת בכלל...) התשובה הייתה שונה,ללא ספק קאמינגס היה נבחר(קאמינגס לדעתי תעלומת העונה-מדברים שאומרים עליו פיני,בלאט ואוברדוביץ מדובר בשחקן שחקן).אם הייתם שואלים מבחינת תפוקה אני חושב שניקולה(האהוב) היה נבחר-ביחס לעובדה שהוא השחקן הכי מרכזי ויקר(תופס למעלהמ20 אחוז מתקציב השחקנים) והתפוקה שלו הייתה שווה כמעט ל0(וממש לא באשמתו,רוב העונה הפציעה ואחריה צביקה). אבל החוליה החלשה זה ללא ספק ויל ביינום,למה?כי הוא הכי החליש את מכבי: באיבודי כדור המצבנים והטיפשיים,בכניסות לסל חסרות הסיכויי(לחדור לסל פעם אחת בין 4 גבוהים ממך זה יפה,אפילו אם לא קלעת,אבל שאחרי זה מגיעות עוד 2-3 חדירות ברצף זה כבר טימטום-למרות שאם תשאלו אותי של מי יותר יהיה לי קשה לענות,של השחקן שחודר ונחסם פעם אחר פעם או של המאמן שעדיין משאיר אותו על המגרש),בחוסר האינטיליגנציה(ככשאלו אותו בתקופת קטש אחרי הפסד בליגה על החדירות והאיבודים הוא ענה:"ככה אני וזה הסגנון"),ב"חורים" בהגנה(כשאין שכל לא משנה כמה מהר תרוץ וכמה גבוה תקפוץ-ראו המהלך האחרון של העונה שהוא נצמד על קמבל ו"שכח" את דיקסון). בקיצור ביינום הכי פגע והרס למכבי(לעומת קאמינגס שלא תרם). שני דברים להוסיף על ביינום: 1.דווקא התקופה עם צביקה עשתה עימו חסד(במיוחד ביורוליג שם מה טופ16 מכבי לא נדרשה להוביל ולהכתיב קצב משחק),מכיוון שפשוט לא היו לקבוצה תרגילי התקפה או תכנית משחק מסודרת היה נח לתת לביינום את הכדור ויהיה מה שיהיה(גמר היורוליג למשל שם ביינום היה "מצויין" אבל זה בגלל שהקבוצה הייתה משותקת מבחינה התקפית),אבל העובדה הזאת בדיוק הסתירה מעט את ההרס והחסרונות שלו,אולם בליגה כשמכבי נדרשה להוביל ולהכתיב קצב ראינו את כל הסימפטומים. 2.אני דווקא מאד מרחם על ביינום,במיוחד בגלל שאלוהים לא ריחם עליו-לשים כל כך הרבה כישרון בכל כך מעט שכל(מחילה בלי שכל בכלל |הדגשוואקום!!| זו פשוט התעללות.או שאולי מי שהתעלל בו הוא זה שהפנה אותו לכדורסל,אם היו מפנים אותו למשהו שלא דורש מחשבה למשל קפיצה לרוחק או ספרינטים...

נמשל

New member
לא מסכים איתך

זה כמו שקורה בהרבה משפחות: נניח יש אבא דומיננטי, שאומר לילדים לא, שהוא זה שנושא בהחלטות הקשות, ואילו האמא לא מתערבת ולא עושה כלום (יכול להיות גם להיפך) לילדים יש נטיה להפיל הכל על האבא, כי הם מכירים רק אותו כאיש הרע, כזה שאמר להם לא, ומתעלמים מהאמא כי היא לא עשתה כלום, ושוכחים שבעצם תפקידה הוא להיות אמא ולשאת בנטל כמו האב. אותו דבר למשל כשיש הורה קשיש עם 2 ילדים. ילד אחד תמיד נמצא שם, וילד אחר מגיע פעם בחודש ל-5 דקות. על מי יתרגז האבא? על הילד שתמיד לצידו (למה הוא לא לידו יותר, למה השארת אותי לבד, וכו')ץ על הבן שבכלל לא מגיע הוא לא מתרגז כי הוא ממילא לא שם. תמיד יותר קל להפיל הכל על מי שנמצא שם לספוג את האש. ככה זה קאמינגס וביינום. ביינום לפחות ניסה. הוא היה שם כדי למשוך את האש, לקח את הזריקות בסוף, גם אם החטיא ועלה לנו בנצחונות. קאמינגס התחבא מאחורי הסינר של השאר. הוא עלה בחמישיה רוב, ניסה זריקה או שניים וזהו. אז ברור שקל יותר להתעלם ממנו כי לא זכורים נזקים שעשה, פשוט כי לא עשה כלום. ביינום רצה, וניסה, וקלע, וניצח כמה משחקים, והפסיד אולי יותר, אבל לפחות הוא ניסה

שומו

New member
אתה יודע מה ההבדל בין קאמינגס לביינום../images/Emo35.gif

אסור שביינום ינסה אפילו. יחי ההבדל הקטן.

orenmary

New member
דוגמא יפה עם ההורים וקבלת ההחלטות

אבל ההשקפה של לא נכונה,הדוגמא הנכונה היא שבמשפחה מסויימת האבא(או האמא)שתלטן וסוליסט ומקבל את כל ההחלטות לבד אז ברור שיפילו הכל עליו. אתן לך דוגמא שביינום על המגרש והכדור בידיים שלו הלך המשחק הקבוצתי והכל לפי הקפריזות שלו,איבדת את ניקולה והלפרין ולמעשה את שאר הקבוצה,הוא פשוט תוקע תמשחק.אף שחקן לא עושה תנועה הרי ממילא אין טעם-בסופו של דבר ביינום יחדור בין 4 ואו שיזרוק(וברוב המצבים יחטיא) או שמסור כשהוא תקוע ובמצב של תוך כדי תנועה ללא מוצא כדור אבוד לשחקן(בכדור רגל קוראים לזה "כדור לשבור רגל"). אנחנו גם לא באמת יודעים מה שווה קאמינגס(בוא נגיד שהוא לא שחקן ענק,אבל משום מה לא נראה לי שהוא כזה כושל כמו שהוא נראה השנה או לא נראה במכבי) ושאחר השחקנים בקבוצה מבחינה התקפית,במיוחד גם שאין מאמן עם פילוסופית משחק ושיטה להתקפה,והכל מתנהל במקריות ללא תרגילים מה שיותר את האנרכיה. במשחקים הבאמת טובים של מכבי ביורוליג ביינום לא היה על המגרש הרבה(ביוון ובמדריד-שם במחצית הראשונה שבה ביינום "כיכב" מכבי הייתה בפיגור דו סיפרתי,ובמחצית השנייה ובהארכה משחק מעולה של יותם,ניקולה ומוריס הביא למכבי את הניצחון) ואם הוא היה זה לדקות בודדות ולמשימות נקודתיות(למשל שמבחינה התקפית היה תקוע והיה צריך לחולל קצת באלגן). אני חושב שזה מה גם שדפק את צביקה ומנע ממנו אליפות וחוזה מובטח לעונה הבאה-חודש לפני הפיינל פור(במדריד) מכבי נראתה מעולה בעיקר בגלל מוריס,וייציץ(ב20 דקות ששיחק) ועזרה של הלפרין\באטיסטה,שארפ הטעות הפטלית של צביקה שבמקום להעצים את התהליך לקראת הפיינל פור ולהחזיר את וייציץ,בורשטיין ואיליהו לכושר הוא שיחק עם בפרנציפים ובמקום לקדם את ניקולה וטל שחזרו מפציעות ולהחזיר את אליהו מהגלות,הוא לא נתן להם לשחק דקה-כך נוצר מצב שהוא איבד את כל המומנטום שהיה לו ואיבד למעשה את הקבוצה,לאחר מכן כבר היה בלתי אפשרי לתקן. תראה ביינום הוא אחד לאחד ויל סולומון שהיה פה,ובדוגמא של סולומון היה נראה בבירור עד כמה הוא פוגע בקבוצה ובמשחק הקבוצתי,שים בעונת הסולומון במקומו רכז בינוני עם יכולת קבלת החלטות סבירה שלא יהיה סקורר גדול(טפירו?) ומכבי שוב לוקחים בהליכה את היורוליג.אבל בעונה הזו ראו בבירור את ההרס שבמשחקו האנוכי\נטול מחשבה. שני אלו מאד מזכירים לי גם את ארנולד-שלושתם שחקנים סוליסטים עם יכולות אישיות משובחות,סקוררים גדולים אבל ממש רחוקים מלהיות שחקנים קבוצתיים(שים לב שכל משחק שהם הקלעים המצטיינים הקבוצה שלהם מפסידה!!) שתורמים לקבוצה,הם יכולים להתאים אולי לירושלים או מכבי רמת גן אבל לא לקבוצה בקליבר של מכבי ששואפת לטופ.

י ו ת ם ם

New member
../images/Emo128.gifדיוויד בלותנטאל

זה בכל מקרה לא ישנה כי כולכם נגד קאמינגס.. יש משהו בבלותנטאל שפשוט מרתיח אותי, מי שרואה תמשחקים בטלויזיה לא שם לב למשחק של בלותנטאל כשהכדור לא אצלו. הוא לא זז לשומקום, לא זז לקבל כדורים, עומד על אותה בלטה גם אם הוא מכוסה ומחכה אולי איכשהו יפול אליו כדור מהיציע והוא יזרוק אותו.. וזה עוד בלי לדבר על האין הגנה שלו.. פשוט שחקן מעולם אחר, לא מחובר לרוח הקבוצתית, נותן את ההרגשה כאילו הוא משחק רק בשביל המספרים שלו אדיש בטרוף.. לפי היכולת המקצועית אולי הוא לא הכי חלש העונה, אבל לפי האכזבה הוא המודח הראשון לפי דעתי.. קאמינגס סתם ילד טוב שלא הצליח להתאקלם כאן טוב, אני אישית הייתי נותן לו עוד צ'אנס.. בכל מקרה הוא ממש קנה תלב שלי במשחק השלישי מול ברצלונה (שזה דרך אגב גם המשחק הכי טוב של בלותנטאל העונה)

למעלה