השיר השובעי.

lacrimosa girl

New member
../images/Emo129.gifהשיר השובעי.../images/Emo129.gif

הערות העורכת: טוב, היה לי ממש ממש קשה השבוע להחליט איזה שיר יהיה. חשבתי אולי על פינה שמוקדשת ליוקה בגלל שלבת של יוקה קוראים לונה וככה קראתי גם לפוצ'קונה שנלוש אימצה [
], אבל השירים שבהם יוקה הכי בולט לדעתי הם GLS ו OTHAFA, ושניהם כבר היו, אז הרעיון הזה נגנז. אין שום סיבה להקדיש לתומאס פינה ולמרקו ממילא אין חלק ממש גדול בשירים, חוץ מהדבר ההוא, while your lips, ואם לוקחים בחשבון את high hopes אז גם שם, וחוץ מזה גם לא התחשק לי כלום מCC או וואנס. ככה שלקחתי את השיר הקסומי הבא, שממילא הייתי אמורה לפרסם ניתוח שלו-
|
dead boy's poem.
|
קישור לליריקה: http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/wishmaster.html#10 אוקי, הניתוח. נולד מתוך השקט, מלא בדממה, קונצרט מושלם - חברי הטוב ביותר. כה הרבה לחיות למענו, כה הרבה למות למענו, אילו רק לליבי היה בית. השיר המדהים הזה נפתח בתיאור של תומאס- הוא נולד מתוך הדממה, והוא מלא בדממה. בשיר ווישמאסטר תומאס כתב Whispers a wish speaks with the stars the words are silent in him. המילים הן השקט בתוכו. וזה משתלב כאן יופי בשיר שמדבר על היצירה של תומאס. מה שהעולם תופס כדממה אצל תומאס הוא ביטוי לתהליך היצירה שלו, הכתיבה. המוסיקה המושלמת היא חברתו הטובה ביותר- תומאס מספר על אהבתו למוסיקה מגיל צעיר. אחד הדברים שבשבילם הוא חי, ע"פ השורה הבאה. אבל, בין כל האושר שהמוסיקה נותנת לו יש צער- לליבו אין בית, הוא מפחד שהוא לא יכול לאהוב. מתוך BOTB- I fear I will never find anyone. תומאס מפחד מכך שלליבו לא יהיה בית, הוא לא ימצא אהבה. זה חוזר על עצמו גם בהמשך השיר. וזה גורם לתומאס להרגיש שונה, לא שייך, ויכול להיות שגם חלק ממה שמזין את התחושות האובדניות שלו. שיר מה שאינך יכול לומר, שכח מה שאינך יכול לנגן. ממהר לטבוע בתוך עיניים מקסימות. הולך בתוך השירה שלי, המוזיקה הגוססת הזאת: מכתב האהבה שלי לאף-אחד. תומאס מציג את גישתו לחיים- אם אתה לא יכול לומר את זה, שיר את זה. וביטוי לכך ראינו באלבום הנהדרי של ממש AFF. יכול להיות שזו אחת הסיבות לדכאון של תומאס, למרות שנראה כאילו היו לו חיים מושלמים- הוא היה שקט. הוא לא הצליח לבטא במילים, בדו שיח פשוט, את מה שהרגיש. ומכאן נולדו שירים כמו נייטוויש, אסטרל רומנס, BATB וכו'. החלק השני של המשפט- שכח מה שאינך יכול לנגן- מצביע לדעתי על זה שתומאס הדחיק. הדחיק כי הוא לא הה יכול לבטא את הדברים. ואולי, אם נסתכל על זה קצת מעבר לפשטנות, תומאס אומר- אני לא יכול ל"נגן" אהבה [המילה PLAY, נו], אז עלי לשכוח מזה. ב"הערות המחבר" על השיר גת'סמאן, תומאס כותב you told me, my love, its not love if its not forever. but let me tell you- a scene can be much more to remember than the play itself. אני מצטערת אם יש טעויות, ציטטתי מהזכרון. ותרגום עילג- אמרת לי, אהובתי, שזו אינה אהבה אם היא אינה לנצח. אך תני לי לומר לך- "סצנה" יכולה להיות הרבה יותר נזכרת מאשר ה"משחק" עצמו. לדעתי מה שתומאס מנסה לומר הוא שמאחר שתומאס לא יכול לאהוב, כל מה שהוא זוכר אלו סצנות, חלומות. בהערות המחבר על אוור דרים נכתב all I ever craved for were the 2 dreams I share with you.גם זה מהזכרון. אבל שוב- יש לנו כאן עוד פעם התייחסות לאהבה, או אולי למימוש האהבה, כחלום. ואם חלום=מחזה, ותומאס אינו יכול "לשחק"...הוא אומר לעצמו- שכח מזה. אבל הוא ממהר לטבוע לתוך עיניים יפות, יש כאן סתירה. בעצם תומאס מאוכזב מכך שהוא לא עומד ב"סטנדרטים" שהציב לעצמו. אולי בגלל שהוא נשבע לאהובה המתה שלו מAFF [הוכחות בשירים כמו אסטרל רומאנס ונייטוויש, שוב] שהוא לא יאהב עוד אבל הפר את ההבטחה הזו. במקום לטבוע באהבה חדשה שלא תהיה באמת אהבה כי תומאס לא יודע לאהוב, תומאס יקדיש את עצמו לשירתו, המוזיקה הגוססת הזאת. למה גוססת? אה, זה די פשוט, לדעתי: כל השיר הזה הוא סוג של מכתב התאבדות, כך שאם תומאס יתאבד גם המוזיקה שלו תחדל מלהתקיים. אבל המוזיקה שלו היא דרכו להתבטא, שוב. בעצם מחדד לנו את המסר- מכתב האהבה שלו תומאס לאף אחד. בעצם כל התשוקות של תומאס שהוא לא יכול להעביר לבן אדם כלשהו [כי הוא לא יכול לאהוב] "יוצאות לעולם" במוזיקה שלו. אבל המכתב אהבה הזה הוא לאף אחד- ותומאס מחדד את תחושת החוסר בטחון עצמי וחוסר הערכה עצמית שלו. מעולם לא "קיווה" לעולם טוב יותר, זה כבר הולחן, נוגן וסופר. כל מחשבה במוזיקה שכתבתי, כל דבר שאני מקווה עבור הלילה. מי אמר עילגות ולא קיבל?
אוקי. תומאס מספר על זה שהוא מרגיש קצת מרוקן מתוכן- כל מה שכתב, יצר, ניגן- הכל כבר קיים...לא ברור אם הוא זה שכתב את זה ובכך מיצה את עצמו או שפשוט העולם קצת גדול עליו והוא לא מוצא את עצמו בתוכו. dead to the world, שחוזר בכ"כ הרבה שירים...אם כך, כל מחשבה במוזיקה שכתבתי היא מרוקנת מתוכן, ממוחזרת, לא יעילה: כל התקוות שלי ללילה, נעלמו, לא שוות כלום. בעצם, יש לנו את נייטוויש בשורה האחרונה, וכמה טוב שאנחנו יודעים שנייטוויש עדיין קיימים D= כי אם לא זה היה יכול להדאיג טיפה. עוד פרשנות אפשרית לשורות האחרונות היא, שתומאס כן מקווה לעולם האחר. אבל בגלל שזה מוצה כ"כ, הוא מרגיש חסר תועלת. ועוד פעם- אפשרות של עידוד הדכאון שלו. כל דבר שתומאס מקווה ללילה בעצם קיים, אבל ממוחזר ממש, וכו'. איבדתי את עצמי קצת ואני מתחילה לברבר. נמשיך. נכתב עבור הליקוי, נכתב עבור הבתולה. מת עבור היפה, האחת שבגן. יצר ממלכה, השיג את החוכמה. נכשל בלהפוך לאל. אוקי, אז ככה: נכתב עבור הליקוי: ע"פ הניתוח שלי לסליפינג סאן, הליקוי חמה/ירח, במצב של החושך הלא טבעי אבל הכי טבעי שיש, זה הזמן האופטימלי עבור תומאס ליצור. ותומאס מקדיש עכשיו לזמן הזה שיר. הוא מקדיש את השיר גם לבתולה- לנצרות, לדת, לדעתי. בחפירה שלי על הדת יחד עם ענבר בשבוע שעבר, העגתי למסקנה שתומאס, למרות שהוא לא אדם דתי, מוצא בדת יציבות. בטחון. קשר לתמימות. לילדותיות שבאמונה הנלהבת שמשהו שאי אפשר לראות אותו. ככה שתומאס בין היתר מקדיש שירים לדת שלו- ובאופן עקיף לתמימות שלו. (= תומאס יצר ממלכה משלו- ושוב אנחנו נזרקים לתמימות...ממלכה דמיונית, כמו בשיר נייטקווסט. הוא השיג את החוכמה - הוא התבגר. אבל נכשל בלהפוך לאל- הוא גילה שלהיות מבוגר לא תמים, לא אוהב, זה הדבר הריקני ביותר שאפשר להיות. אם הוא היה מצליח לשמור על התמימות שלו, אולי באופן עקיף על האהבה שלו- מי יודע, אולי לא היה לנו את השיר המקסים הזה ורבים אחרים. המשך בהודעה הבאה.

lacrimosa girl

New member
*שבועי. נרג.

וול, והמכתב. קסומי זאת לא מילה. (= אני אנסה לתרגם אותו, אבל יכול להיות שאפרוש באמצע. אם אתם קוראים את השורה הזו, זכרו לא את היד שכתבה את זה. זכרו רק את הבית, בכי הכותב, האחד נטול הדמעות. מאחר שנתתי לזה את הכוח שלו, וזה הפך לכוחי היחיד. בית נוח, חיק האם, סיכוי לאל מוות. היכן שלהיות רצוי הפך לריגוש שמעולם לא ידעתי הפסנתר המתוק כותב את חיי. אוקי, זה מעין "אקספוזיציה". תומאס פונה אלינו בתור פתיחה- אל תזכרו את היד, את הגוף, זכרו את הנשמה...את היצירה, את הבכי נטול המדעות של הכותב. מאחר שזה מה שהיה לי, כל מה שהיה לי. נתתי לזה את כל כוחי, התמסרתי לזה, וזה הפך להיות הדבר היחיד בעל כוח אצלי. כלומר- היצירה של תומאס, שהוא השקיע בה את כל כולו הפכה לדבר היחיד ש"שווה" אצלו. בשורה הבאה הוא מדבר על הבית הנוח, חיק האם [במובן הפיזי בינתיים], כל מיני דוגמאות לדבריים פיזיים, אנושיים, אבל מצד שני- סיכוי לאל מוות...הוא הזניח את היותו אנושי עבור היצירה שלו, בעצם. הוא חשב שאנשים יקבלו אותו רק דרך המוזיקה שלו, והוא התמסר לרעיון הזה ולמוזיקה שלו וזה הפך להיות מטרת החיים שלו, ובנוסף לכל כיף רציני. וסיכום של הגישה הזו- הפסנתר, המוזיקה המושלמת והמתוקה, היא החיים שלי, מסכמת את החיים שלי. זה עוד לא אובדני כאן, זה בעיקר הקדמה, סוג של הסבר, תאור מצב. למד אותי תשוקה כי אני חושש שהיא אבדה. הראה לי אהבה, החזק את הבודד. כה הרבה שרציתי לתת לאותם אלו שאהבו אותי. אני מצטער. הזמן יספר [הפרדה המרה הזו] אחיה לא עוד לבייש לא אותי, ולא אתכם. ואתה...הלוואי שלא הייתי כואב עליך עוד... תומאס נכנס כאן חזק לקטע האובדני- הוא פונה לדעתי לילד. התמימות במוות, זוכרים? אלמנט שחוזר על עצמו בכל השירים של נייט ובא לידי ביטוי בצורה ממש חזקה כאן. התמימות שלי, למדי אותי תשוקה, אני חושש שהיא אבדה יחד איתך...הראי לי אהבה, תני לבודד, נטוש, אומלל תקווה. [LORN נו
] רציתי לתת כל זאת לאנשים שאהבו אותי, ולא יכולתי. אני מצטער. תומאס מתנצל...כן, הוא מתנצל על כך שהוא הולך להתאבד. הוא בכל זאת מרגיש שיש אנשים ששווים את זה שהוא יחיה. והוא מתנצל. הוא לא יכול לחיות ככה, מרוקן, חסר תקווה, אפילו בשבילם. הזמן יאמר את דברו, הפרדה הזו בהחלט כואבת, אבל הזמן יעשה את שלו ואתם לא תרגישו בחסרנוי. [
] לא אבייש עוד את עצמי, בזה שאני כ"כ שונה, ולא אתכם. פנייה לעולם, לאנשים שהוא אוהב, אולי אפילו למוזיקה שלו, לנייטוויש בעקיפין. וסיכום- תומאס פונה לילד המת. ואתה...הלוואי שלא הייתי כואב עליך יותר...הלוואי שהייתי יכול לחיות כמו אדם ריק אבל לא שבור; בנאדם בוגר ונורמלי. אבל אני לא יכול, ולכן אני הולך לחפש אותך...במוות. נשמה בודדה, נשמת האוקיינוס. והשורות הסוגרות של השיר: מעין הספד לילד המת, או לתומאס. אנחנו יודעים שתומאס לא התאבד [אלא אם כן מי שאנחנו מכירים היום הוא איזשהו כפיל
] אבל כנראה לילד המת. הילד הבודד, שהוא חלק מהאוקיינוס- חלק מהמוות. על הקשר בין אוקיינוס ומוות חפרתי המון כבר, אז אני אסיים עכשיו. שיר מקסים ועצוב. ולשאלות.
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?כנראה שיהיה לו, זה הזמן להתנבא!
8. תנו ציון לשיר.
9. מה הייתם משנים בשיר?
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? שבוע טוב כולם! אתם יודעים כמה אני אוהבת אתכם, נכון?

lacrimosa girl

New member
...(=

1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
ה-כ-ל!! שיר מעולה. 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
אוה, זה לא יגמר
Teach me passion for I fear it's gone Show me love, hold the lorn אני ממש מזדהה עם תומאס בקטע הזה, שהוא אומר שהוא לא יכול לאהוב... Sing what you can't say Forget what you can't play Hasten to drown into beautiful eyes Walk within my poetry, this dying music - My loveletter to nobody 3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
חפרתי. 4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
קסום לגמרי!
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
יוקה מעולה ממש בקטע האחרון, תומאס מעולה על הקלידים במיוחד, הסולו של אמפו כ"כ עצוב, כשאני אקנה את החשמלית שלי הוא יהיה הראשון שאלמד לנגן
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
תומאס ולעצמי.
|נרקיסיזם| 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?כנראה שיהיה לו, זה הזמן להתנבא!
אני לא מאמינה ששוב שכחתי למחוק את הלא רלוונטי... דמיינתי לו פעם קליפ ממש מוצלח, אולי אחפור בהזדמנות
8. תנו ציון לשיר.
1000000000000
(= 9. מה הייתם משנים בשיר? 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא?

blacknwhite

New member
ניתוח מעולה!../images/Emo99.gif בחורה מוכשרת../images/Emo47.gif

זה שונה מהניתוח שלי, שונה מאוד... ואני עדיין חושבת שזה לא אומר שאת או אני לא ניתחנו "טוב", פשוט יש לנו דעות אחרות:) (וגם לנועה יש דעה בערך אחרת (וניתוח מעולה
), למרות שאתן די מסכימות על הרוב נראה לי, אם אני זוכרת נכון) בכל מקרה, הניתוח שלך מעולה! אהבתי את ההצלבה עם ווישמאסטר, זה היה מגניב
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? ה-כ-ל!!!! 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? אוהו... אממ... 2 השורות הראשונות בפזמון הן משהו שאני מאוד יכולה לזהדהות איתו, וכל השאר-
3.מה המשמעות של השיר עבורכם? חפרתי שבוע שעבר
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? מדהים!!! כשהיא שרה בסוף את lonely soul, ocean soul הקול שלה פשוט במיטבו. היא מדהימה 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? מעולים כ"כ! 6. למי הייתם מקדישים את השיר? לתומאס? כנראה. לעצמי? בעצם לא. לעלומה
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? קליפ? לזה? חס וחלילה. 8. תנו ציון לשיר. 100000 9. מה הייתם משנים בשיר? כלום 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? לאכפתלי

lacrimosa girl

New member
יאי, DBP הוקדש לי! ~מרוצה~ ../images/Emo69.gif

כן, זה באמת שיר שאפשר לנתח אותו בערך ב1000000 דרכים.
קצת כמו DATDDO ודומיו.

LadySilkworm

New member
:)

כל הכבוד על הניתוח המושקע
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? הכל 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? גם הכל.. 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? אני לא יודעת להסביר בדיוק במילים... ואני גם לא יכולה להגיד עדיין שאני מזדהה עם כל השיר..אבל בשבילי זה על תומאס. 4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
כ"כ יפה 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? מעולים
6. למי הייתם מקדישים את השיר? לתומאס P: 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? אין לי מושג.. 8. תנו ציון לשיר. 11. 9. מה הייתם משנים בשיר? כלום. 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? לא משנה לי :)

LadySilkworm

New member
P:

פתאום ההודעות שלי נראות פחות ארוכות כי שיניתי את החתימה XD

ניתוח מצויין בובה../images/Emo23.gif

מאוד שונה משלי, אבל לא נורא, כל אחד רואה את הדברים בצורה אחרת :] 1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? את המילים, את הלחן. 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? הכול. בעיקר הקטעים שהילד אומר ואת הפזמון. 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? חחחח חפרתי על זה מספיק בניתוח שלי
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? מקסים
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? עושים אחלה עבודה :] 6. למי הייתם מקדישים את השיר? לעולם. 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?כנראה שיהיה לו, זה הזמן להתנבא! הממ אני רואה בהתחלה פסנתר מנגן מעצמו, מלא קורי עכביש כאלו, דפים עם מילים של שירים ותווים מרחפים להם בחדר. בקטע של הילד אני רואה מן הילד קטן כזה בן 10 ככה אומר את הדברים שלו כשהוא חצי שקוף כזה, כמו רוח רפאים. ובין לבין רואים את הלהקה. אבל באמת הולך להיות לזה קליפ? 0.0 את רצינית? 8. תנו ציון לשיר. הוא מושלם. 100. 9. מה הייתם משנים בשיר? כלום! 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? הממ while your lips are still red

blacknwhite

New member
לא הולך להיות לזה קליפ, היא עושה קופי-פייסט

מהשאלון על איווה
את יכולה לנשום לרווחה
וכן, כל אחת מאיתנו ניתחה את זה בצורה שונה. אבל זה היופי, לא?

lacrimosa girl

New member
כן אה? D=

אני פותחת את זה כל פעם ממחשב אחר, אז אין לי קובץ מסודר, אני עושה חיפוש בפורום של "השיר השבועי" ועושה קופי פאסט לראשון שיוצא
וכאן זה בכלל היה קופי פאסט משאלון שהיה קופי פאסט לשאלון של איווה, אז זה בכלל מפגר
ומסכימה בקשר לניתוחים, וממש אשמח לראות ניתוחים של עוד אנשים מהפורום לשיר הזה ובכללי

למעלה