שלום לכם

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif שלום לכם ../images/Emo121.gif

שמח מאוד להצטרף לפורום שלכם. בחודש האחרון עברתי סימנרים שונים ורובם נגעו לתוכנית הפינוי "ההתנתקות", שמעתי הרבה מתנחלים שמעידים בדבריהם על תוכנית הזו, עברתי יומיים מרוכזים בפיענוח החוק "פינוי פיצוי". אני תומך נועז בתוכנית ההתנתקות, ומחזק את ידי השלטון ביצועה. היום חשבתי על ההצבעות בממשלה על הכוונה לדון ולהצביע מחדש על כל אחד מארבעת השלבים של ההתנתקות, ואני כמו שר הביטחון סובר, שתהליך זה עלול לעקב את הפינוי ויכול לסכן את החיילים ומצד שני יכול לגרום לשסע יותר גדול בעם. מה אתם חושבים על זה? האם באמת צריכים לדון ולהצביע על כל אחד מארבעת שלבי הפינוי? מה התועלת בזה? האם זה חיוני?

silverhawk

New member
מסכים איתך

ההצבעות החוזרות ונשנות, לא רק שהן מיותרות באופן עקרוני, הן גם מסוכנות ומסובכות מבחינה צבאית. צה"ל מתכנן מבצע רחב היקף המתייחס לכל האזורים המפונים. לבוא ולאמר שייתכן כי הפינוי ייפסק בנקודות מסוימות (אם כי הסיכויים שזה יקרה קטנים ביותר) זוהי פגיעה ביכולתו של צה"ל לבצע את המבצע. עם זאת, הדבר די מחויב עקב המציאות המדינית.

baraba1

New member
לא הבנתי את דבריך

מה הכוונה במשפט "עם זאת, הדבר די מחויב עקב המציאות המדינית"?

silverhawk

New member
הבהרה

התכוונתי למצב המדיני-פוליטי. ההצבעות הללו היו פשרה בדרך לאישור תוכנית ההתנתקות - בלעדיהן התוכנית כולה עלולה הייתה ליפול.

Soul Cake Duck

New member
ברוך הבא!

ברוך הבא לדיון שלנו. נשמח מאוד לשמוע את דעותיך המנומקות המושמעות באווירה תרבותית. כמובן, אם אכן תנהג כך כנראה תהיה הראשון מבינינו
(לא להתנפל אנשים, אני צוחק
) אני לא מכיר את ההחלטה לדון ולהצביע על כל אחד מהשלבים ועל כן לא שמעתי את נימוקי המציעים אותה. אבל סתם כך זה נראה אווילי - הן דיון בביצוע והן הצבעה צריכים להתחשב בתוכנית ככלל, לא לפרק אותה לגורמים ובכך להוציא אותם מהקשרם.

למעלה