ג'ק המרטש

WallFlower

New member
../images/Emo129.gif../images/Emo16.gifג'ק המרטש../images/Emo16.gif../images/Emo129.gif

מתרגמת מאר ענק וחולני על ג'ק המרטש. אני מקווה שזה לא יהיה משעמם כי זה ממש מחקר... ג'ק המרטש הוא שם שניתן לרוצח סדרתי שרצח מספר פרוצות באיסט אנד, לונדון ב1888. השם עצמו ניתן לג'ק מתוך מכתב של מישהו שטען שהוא הרוצח. הרציחות נעשו בטווח של כמייל אחד מהשני בתוך מחוזות ספטילפילדס, אלדגייט וויטצ'אפל. החשיבות. ג'ק לא היה הרוצח הסדרתי הראשון בהיסטוריה, אבל משום מה כשאומרים רוצח סדרתי, רובנו חושבים על ג'ק המרטש. את התכונה הזו מייחסים לבלגן התקשורתי והפוליטי שג'ק עורר. בכל יום, בכל עיתון, תועדו מעשיו, התפתחויות חדשות, רגשות של תושבי האזור בליווי המלחמה שנוצרה בין הליברלים, לסוציאליסטים ולמפלגה האירית שניסו כולן למשוך את העסק כך שיצטייר לטובתן. הכיסוי התקשורתי הביא לכל שג'ק, שבעצם היה אדם מאוד מתוסכל ועצוב ורצח מתוך תסכול, הפך למעין דמות רומנטית של רוצח נשים מופרע וחולני, שלא לדבר על הדמות שנוצרה לו בשנים האחרונות כרוצח ממטרות מיניות בלבד. אבל רבים לא זוכרים שג'ק בעצם כמעט הפחיד למוות עיר שלמה כשהשאיר אחריו גופות מרוטשות באופן שלא נראה מעולם. כידוע אף אדם לא נתפס והואשם ברציחות, מה שהגביר את המיסתורין סביב המקרים ויצר עניין רב בהם. לסיכום, הכיסוי התקשורתי הוא שגרם למקרה של ג'ק המרטש להיחקק בזכרונם של מיליונים ולהוות מקרה יחודי, ראשון מסוגו. הקורבנות. עד היום לא ברור כמה קורבנות היו לג'ק המרטש. בכלליות מתייחסים לחמישה קורבנות, כשיש הטוענים שנרצחו ארבע נשים, יש הטוענים שנרצחו 7 נשים ואפילו יותר והעיתונות טענה שהיו תשעה קורבנות. הנשים שמוכרות כקורבנותיו של ג'ק הן: 1. מרי אן (פולי) ניקולס, נרצחה ביום שישי ה-31 באוגוסט, 1888. 2.אנני צ'פמן, נרצחה ביום שבת ה-8 לספטמבר, 1888. 3.אליזבת' סטריד, נרצחה ביום ראשון, ה-30 לספטמבר, 1888. 4.קת'רין אדוס, נרצחה באותו היום. 5.מרי ג'יין (מארי ג'נט) קלי, נרצחה ביום שישי ה-9 לנובמבר, 1888. רוב החוקרים מאמינים כי קורבנו הראשון הייתה מרת'ה טייבראם שנרצחה ב-7 באוגוסט, 1888. כל הנשים היו פרוצות, כולן מלבד טייבראם וקלי נרצחו בחוץ. לא היו עדויות שהעידו על כך שהכירו אח את השנייה, הן היו מגוונות בגילו ובמראן. רובן היו שיכורות או נחשבו כשיכורות. דרכי הפעולה. למרבה הפליאה,שיטות הפעולה של ג'ק לא היו ברורות לחלוטין רק עד לפנימ ספר שנים. ההשערות מדברות על דרך זו - ג'ק עמד לפני הפרוצה, כשהיא מרימה את חצאיתה (הוא הרי נכנס אליהן כלקוח) וכך בעצם כשידיה עסוקות הוא תקף, אין לה יכולת להגן על עצמה באותה שנייה. הוא מנצל את השנייה הזאת וחנק אותה עד לאובדן הכרה - משאיר אותן בחיים. כשהאישה שוכבת על הקרקע, מעולפת, ג'ק משסף את גרונה, הדם בדרך כלל זלג לשלולית מתחת לצוואר הגופה או לצידה לשלולית דגולה. ג'ק חתך את גרונן מצד ימין לצד שמאל, כך שהדם הותז רחוק ממנו ומנע מעצמו להתלכלך בדם. כעת התפנה ג'ק להטיל בגופה מומים, עדיין מצד ימין של הגופה. לא היו עדויות לפעילות מינית כל שהיא של ג'ק עם הגופה או רק של ג'ק. ג'ק נהג גם לקחת איבר פנימי של הנרצחת, כמו מעין גביע, מעשה שידוע בקרב רוצחים סדרתיים. רוב המנתחים שבדקו את הגופות טענו כי לג'ק היה מספיק ידע באנטומיה כדי לבצע את מה שעשה. במקרה אחד הוא הוציא כליה באופן שלא פגע שאברים מסביבה, במקרה אחר הוא הוציא את איביר המין של הפרוצה בחיתוך סכין פשוט. לאור הנסיבות המקשות - הסביבה, המחסור באור ובזמן - לג'ק היה נסיון בשימוש בסכין מנתחים.

scooby4

New member
נו - זאת לא אגדה !

זה הכל אמיתי, אני בטוח בזה. והרבה ח"ח !

WallFlower

New member
טוב כשחושבים על זה זה לא אגדה...

אבל בחודשים שהוא היה פעיל הוא היה אגדה אורבנית! לא בדיוק אגדה אורבנית...אבל בערך...

Idan91

New member
מחכה בקוצר רוח להמשך,

וכשיהיה גמור, יוכנס מיידית למאמרי הפורום. מרתק! תודה.

WallFlower

New member
ממשיכה...

מכתביו של המרטש בתקופת פעילותו של ג'ק נתקבלו כמה מכתבים שנכתבו כביכול ע"י הרוצח, אך רוב המומחים טוענים כי הם נכתבו בידי אדם אחר. המכתב הראשון התקבל ב27 לספטמבר בסוכנות הידיעות המרכזית והיה הראשון שנחתם בכינוי "ג'ק המרטש". לאחר מכן התקבלה גלויה, שתאריכה צוין כ1 לספטמבר, המשטרה סברה כי גלויה זו נשלחה ע"י הרוצח משום שכותרתה התייחסה לאירוע כפול וב30 לספטמבר ג'ק רצח פעמיים. החוקרים שיערו כי המקור לשני המכתבים הוא אותו אחד, אך באותה העת עדיין לא היה ברור אם זה היה ג'ק או לא. לאחרונה התגלה מסמך שמאשר כי המכתבים לא נשלחו ע"י ג'ק אלא על ידי עיתונאי בסוכנות הידיעות. באמצע אוקטובר נשלחה חבילה קטנה לג'ורג' לאסק ,יו"ר כיתת הכוננות של אזור וייטצ'אפל. בתוך החבילה נמצאה חצי כלייה ומכתב מאדם שטען שהוא הרוצח וטען כי הכלייה שייכת לקורבן מספר 4- קת'רין אדוס. לא הייתה שום דרך לאשר שהכלייה אכן נלקחה מהקורבן, אך הקורבן חלתה במחלת כליות והכלייה שנשלחה לחוקרים אובחנה כחולה באותה מחלה. ראיות עקב אי התפתחות מדעי הזיהוי פלילי והטביעות האצבעות, הדרך היחידה להרשיע את ג'ק הייתה או לתפוס אדם במעשה או לתפוס חשוד ולהוציא ממננו הרשעה. יש הטוענים כי העובדה ששני כוחות של משטרה עבדו על המקרה (הסקוטלנד יארד ומשטרת לונדון עקב העובדה שרצח אחד נעשה מחוץ למחוז של הסקוטלנד יארד ששלט בוויטצ'אפל והאזור , בלב לונדון, והועבר למשטרת לונדון), הקשתה על החקירה מאוד. מלבד תמונות של נרצחת אחת לא היו ראיות רבות. אך בלילה של הרצח הכפול נמצאה חתיכת בד משמלתה של קת'רין אדוס, בה השתמש ג'ק לניגוב הסכין שלו. הבד הושאר על מפתן דלת, עלייה נחרטה הכתובת "The Juwes are the men That Will not be blamed for nothing", החשד היה שג'ק בכבודו ובעצמו חרט את המילים על הדלת והשוטרים רצו לצלם את הכתובת, אך כתוצאה ממחוסר באור היו חייבים לחכות לבוקר, אחד מחוקרים שפיקח על הפרשה חשש ממהומות על יהודי וייטצ'אפל שרוב הקהילה האנגלית טענה כי הרוצח שייך להם, ולכן סרב בתוקף לצלם את הכתובת או אפילו לצלם ולהשאיר את המילה "ג'וס" תחת כיסוי או משהו בסגנון. לבסוף, המשטרה לא ניסתה להאשים אף אדם ברציחות מה שמלמד על כך שכנראה לא היו מספיק ראיות כדי להרשיע אדם בבית משפט. חשודים ב1894, סר מלוויל מקנגטון, מפכ"ל המשטרה, כתב מסמך סודי בו חשף את שמות שלושת החשודים העיקרים בפרשה. החשוד הראשון היה מ.ג'. דרויט , פרקליט שהפך למורה והתאבד בדצמבר 1888. אך הראיות לא תמכו במקנגטון, שבמסמך כתב כנראה דברים לפי זיכרון בלבד, שלא תמכו בעדויות הממשיות על דריוט כמו למשל הטענה שהיא רופא כשבפועל הוא בכלל לא היה ועוד. אף חוקר משטרה אחר לא תמך בטענה כי דריוט היה הרוצח. ב1903 בלש בגמלאות שהיה בין החוקרים טען כי אדם ששמו סוורין קלווסקי, הידוע גם כג'ורג' צ'פמן, הוא האחראי לרציחות, אך המחקר המודרני קבע כי הפרופיל של ג'ק לא מתאים לפרופילו של קלווסקי. חשוד שני של המכפ"ל היה ארון קוסמיניסקי שאושר סופית כאחד החשודים במקרה רק כמעט מאה שנה לאחר הרציחות בתחילת שנות השמונים. ביומנים של חוקרי משטרה אחרים מוזכר קוסמיניסקי כיהודי פולני שהושם במתקן לחולי נפש לאחר המקרים ומת זמן קצר מאוחר יותר. בהתחלה נראה כי הרוצח הוא אכן קוסמיניסקי, אך במהרה עלו חורים באשמתו - אף חוקר אחר לא תמך בתאוריה והתברר כי אדם אמיתי ושמו ארון קוסמיניסקי שאושפז במתקן לחולי נפש התגלה כי חולה נפש לא מזיק. חשוד שלישי של מקנגטון, היה מייקל אוסטרוג שהיה חולה נפש ועבריין אך לא התאים לפרופיל ונפסל. החשוד האחרון היה ד"ר פרנסיס טומבלטי, שנחשב לחשוד רק מ1993, לאחר שאספן של ממרוביליה של המרטש, מצא כמה מכתבים המזכירים טומבלטי, רופא אמריקני שנחשנב לאקסנטרי ומוזר. טומבלטי נחשב לחשוד העיקרי בפרשה וכיום נודע גם שכשברח לארה"ב הסקוטלנד יארד נסע אחריו כדי לחקור אותו אך לאחר מכן הופסקה החקירה נגדו מסיבות לא ידועות. דרך אגב, אחרי שאני קוראת את הדברים הללו אני מבינה כמה המחקר מאחורי הסרט From Hell היה מדויק...תראו זה בערך מסכם את מה שכתבתי כן לתוך סרט ואפילו מוצא פתרון ורוצח לפרשייה שאני לא אגיד מי הם או מהם כדי לא להרוס את הסרט ...

scooby4

New member
ראיתי את הסרט...

...אבל לא עד הסוף, הוא היה משעמם וגם אף פעם לא הגיע הסוף - זה היה כבר ממש נמאס ומישהו מתישהו היה צריך לנקוט בצעד, או שניים... או שלושה, או יותר... כדי לצאת מהחדר כמובן.

x project

New member
לא התאים לפרופיל

איזה פרופיל בדיוק? מה הם חיפשו? איזה מן אדם חשבו שהיה ג'ק המרטש על פי אילו קריטריונים היו יכולים לזהות את הרוצח? חוצמזה שנראה ככה שהם ממש גרועים בחקירה עליו ולא רק זה אלא לדעתי הם רחוקים מלמצוא פתרון עם האיטיות שלהם לכו תדעו איפה הוא נמצא היום ומה הוא עושה יכול להיות שהוא גר מתחתכם יכול להיות שהוא קונה בסופר שלכם לדעתי הם סתם מפגרים שם החוקרים

WallFlower

New member
טוב בואו לא נשכח שלפני מאה שנה

כל הדברים שהיו ברורים לנו היום בכלל לא היו קיימים... להלהלהלהלהלה
חוצמזה ג'וני דפ לא מפגר...

ג'ק המרטש זה סיפור אמיתי

כשהייתי בלונדון ראיתי את התצוגה עליו בדנג'ן..לא כ"כ הקשבתי או ראיתי משהו (הייתי קטנה-פחדתי
) אממ אני חושבת שהוא היה רופא..(היה לו ידע וכל השיט הזה.) אם יוצא לכם להיות בלונדון בקרו במוזיאון האימה-אני הייתי חצי מהסיור דבוקה לאמא שלי עם עיניים סגורות

אני חסרת קורדינציה

אני לא יכולה גם לבכות,גם להגיד לאמא שלי שאני רוצה ללכת כי אני מפחדת וגם להקשיב (שהידיים מכסות לי את האוזניים) אוי מבדר

WallFlower

New member
גמני אני ככה...אני ויתרתי על הסיור

ובזמן שאח שלי ואבא שלי היו בפנים אי ואימא חיכינו בקור בחוץ...מזל שלא נכנסתי...דווקא היו לי כוונות אבל אז כשעמדנו בתור (
עוד לא נכנסו פנימה אפילו
) התחרטתי...

Posiedon

New member
ורק אני לא נסעתי P:

הדבר היחידי שעשיתי הוא בלונה פארק תלאביב ברכבת שדים היתה שמה מכשפה שהזיזה ת'מטאטא דוד שלי התרגז עליה ושבר לה את המטאטא (יש לו שרירים הוא אכן למד בקרטה,לא בהכרח כל מי שיודע קרטה חזק,הוא ספציפית כן) וכל אורך הנסיעה היתכופפתי....

WallFlower

New member
חחחחחחח...הוא שבר את המטאטא?

אני עצמתי עינים מהרגע שנכנס לתוך הקרונית...וצרחתי...לא ראיתי כלום אבל צרחתי...והיה קטע ששיער כזה נגע לי בראש...בעעעעע...

scooby4

New member
אני לא זוכר כלום

מהפעם האחרונה שהייתי בלונה פארק. אבל זה בגלל שעליתי רק פעם אחת על האנקונדה וחצי מהדרך הייתי עם עיינים עצומות (טוב נו זאת הייתה הפעם הראשונה שלי על רכבת הרים עם לופים), וגם בגלל שבקושי עליתי על שאר המתקנים. הייתי רק על התמנון, הצלחת, סירת הפיראטים והבלרינה שעושה לך חשק להשתין.
הייתי בטח על עוד כמה אבל אם אני לא זוכר הם כנראה לא היו חוויה... שמעתם על זה שהתחילו לבנות באילת פירמידה מזכויות בעלת 8 קומות ? היא תהיה הכי גדולה בעולם (בתואר "פירמידות מזכוכית") - וגם יהיה בה את ה"IMAX 3D ISRAEL" שבו יהיו 350 מקומות ישיבה, משהו ענק

r o n i1

New member
אני דווקא

הייתי שם לפני שנתיים וזה היה מעניין מאוד.והמשחק של האנשים גם היה מעולה

אני הייתי בחופש הזה בדנג'ונס....

וזה היה מדהים במיוחד הסיור של ג'ק המרטש.... הסבירו על כל הגופות וצורת הרציחה שלו ועל כל החשודים ... ( היו המוון וכל אחד היה יותר חשוד מהשני...) מומלץ ללכת למקום הזה!!! מפחיד שם בצורה לא נורמלית! ומספרים על כל הרוצחים של לונדון ויש חלק שלם על הרוצחות המשוגעות של לונדון (יש שם גם את זאת מחוליה החלשה חחחח....) וזה מדהים!!!! מ-ו-מ-ל-ץ. מסופר של על מגפות בלונדון ועל השריפה הגדולה שהייתה שם ומה שהיו עושים לאנשים בכלא.... נ.ב אני הייתי בדנג'ונס של לונדון יש גם בסקולנד ועוד...

למעלה