אזהרה בקשר לדולרים בתאילנד

../images/Emo13.gifאזהרה בקשר לדולרים בתאילנד../images/Emo150.gif

סוף סוף חזרנו מתאילנד ואני חזרתי למציאות רק לאחר שבוע.היה כיף לא נורמלי אין ספור מקומות שהיינו ונהננו.טיולים בהרבה מקומות וכמובן לענין הדולרים אז ככה הלכנו לפרוט 100 דולר והבחור בבנק החליט לאחר בדיקה שזה מזויף כמובן שלא ידעתי מה לעשות ביקשתי את הכסף חזרה אבל הוא החליט לקרוא למשטרה כמובן נבהלתי אני מספר בקיצור טילפנתי לרב בבנקוק והוא הציע להשאיר את ה100 דולר וללכת משם בעצתו זה מה שעשיתי אבל היה ברשותי אופנוע וכנראה שלקחו את מספר האופנוע וכשהחזרנו את האופנוע התברר שמחפשים אותנו בקשר ל100 דולר וכך הגיע משטרה אני הלכתי משם ואישתי נשארה והתווכחה בקשר לזה אני יצרתי שוב קשר אם הרב שכן הוא הציע לי לעשות כך אם תהיה לי בעיה כיוון שבמקרים אחרים אנשים נעצרו לשלושה חודשים בגלל כסף מזויף ולכן את אישתי לקחו למשטרה בינתיים במשך כשלוש שעות אני בחוץ מנסה לבדוק איך יוצאים מהברוך ואז דרך הרב הגעתי לסנטי מטנה שעזר לנו.בא איתי למשטרה ודיבר איתם בקשר לזה, שילמנו שוחד של 5000 באט והמשכנו את הטיול כמובן שללא עזרתו של סנטי מי יודע מה היה קורה הלאה למרות שעד היום אישתי בטוחה שה100 דולר הם אמיתיים ולא מזויפים והייתי רוצה לדעת האם כדאי לי לשלוח מכתב אליהם בתאילנד כדי לברר אם זה בטוח שהם מזויפים כי עד היום אני בספק אם הם לא טועים לכן המלצתי לקנות דולרים בבנק וכמובן טרוולים כרטיס אשראיזה גם אפשרי והעיקר תעשו חיים שם בתאילנד.

עמית22

New member
לא הבנתי על מה המהומה

לפי מה שאני יודע, ההנחיות של כל בנק או חלפן כספים חוקי בעולם ובארץ הינם להחרים כל שטר מזוייף שנתקלים בו ולתת לך אישור שהשטר הוחרם (בטח לא מעצר). זאת הסיבה שבכל בנק שאתה מחליף בו כסף (וגם בדוכני החלפה לעיתים) נותנים לך רשימה של המס"דים של כל השטרות (אם תביא אישור ששטר מסויים הוחרם תקבל חדש במקומו). כל מה שהיה צריך זה לטעון שהשטר נרכש בבנק לגיטימי בארץ (אפילו אם לא)לבקש אישור שהשטר הוחרם ולהמשיך הלאה. מוזר לי שזה הגיע למצב של שוחד, נראה לי שהמשטרה החליטה לעשות עליכם קופה!

ELADSC

New member
בדיוק אותו סיפור שמעתי מאח שלי

שחבר שלו שהיה בתאילנד נעצר בטענה שהשטר שהביא היה מזויף, עכשיו שזה קרא גם לך אני מבין שיש ממה לחשוש, וגם טוען שהשטר לא מזויף , ושזה שיטוף פעולה של שחיטיות בין הבנקים למשטרה

למעלה