תשובות לסקר...
לפני שהתחלתי את אוסף הלקים שלי (כלומר כשהיו לי "רק" 10-12 בקבוקי לק) לא הייתי מחליפה כל יום וגם לא כל יומיים. כשהתחלתי את האוסף (פתאום מצאתי המון לקים יפים והאוסף גדל משמעותי תוך זמן קצר) פתאום עלה בי גם הרצון לשתף את העולם כולו בצבעים היפים שאני מורחת על הציפורניים
במקביל מצאתי את הבלוג של תולי - ונדלקתי על הרעיון. כל זה הוביל אותי לפתוח את הבלוג. היה לי זמן פנוי בשפע, המון לקים חדשים - אז כן, החלפתי כל יום. אחר כך באה תקופה מטורפת שבה אוסף הלקים גדל בצורה מהירה. רציתי להראות בבלוג כמה שיותר, אז מעבר להחלפת הלק היומית, גם עשיתי סווטצ'ים - מרחתי לק כמה פעמים ביום, לפעמים. לא כל יום - היו ימים שבהם לא החלפתי, אבל ביום של סווטצ'ים הייתי מחליפה כמה וכמה צבעים ומצלמת לבלוג. אחר כך דברים נרגעו קצת, ונכנסתי לשגרה. גם הצטברו אצלי סווטצ'ים שעדיין לא פרסמתי, ונוצר מצב שבו לא היה צורך אמיתי להחליף לק כל יום. בתקופה הזו גם התחלתי לעבוד, אז הזמן הפנוי התמעט... התוצאה - החלפת לק כל יום יומיים ואפילו שלושה. עכשיו אני בעבודה חדשה יחסית (חודש שני) וזו עבודה שדי הורסת את הלק - בימים עמוסים אני חוזרת עם לק מקולף גם אם שמתי אותו ערב קודם
לעומת זאת יש ימים שבהם אני חוזרת הביתה בלי פגיעה במניקור. אז בהתאם לכך, אני מחליפה לק לפי הצורך: אם התקלף, מחליפה. אם לא התקלף - לא חייבת להחליף (אבל יכולה, לפעמים רוצה). בגדול - אין חוקים נוקשים, אבל לק מקולף אני חייבת להוריד. כבר יצא לי ללכת לעבודה בלי לק בכלל כי הקודם התקלף ולא היה לי זמן למרוח חדש. יש לי המון צבעים (באמת הגיע הזמן לעשות ספירת מלאי
) ואני רוצה להחליף כמה שיותר מהם כדי להנות מהם וכדי להצדיק את קיומו של האוסף
<אמא שלי: "למה את צריכה כל כך הרבה לקים???"> לתקן קצוות אף פעם לא יצא לי - אני מעדיפה לשים עוד שכבה או נצנצים אם מדובר במקרה "חירום" ואין לי זמן להשקיע בהחלפה ומניקור שלם. תיקון רק של הקצוות אף פעם לא מצליח לי להראות טוב. אבל מי שמצליח לה וזה נראה טוב בעיניה - מעולה, למה לא?