מאפינס פסיפלורה../images/Emo3.gif
מאפינ´ס עם יוגורט ופסיפלורה רכיבים: להכנת 12 מאפינס בינוננים: 300 ג´ קמח תופח 75 ג´ קמח רגיל 4 כפות סוכר דק 125 ג´ חמאה ללא מלח 3 כפות דבש 2 ביצים טרופות 250 ג´ יוגורט 125 ג´ ציפת פרי הפסיפלורה (החלק הפנימי, הרך) לציפוי: 100 ג´ חמאה ללא מלח מרוככת 125 ג´ אבקת סוכר 2 כפות ציפת פסיפלורה אופן הכנה: מחממים את התנוור לחום גבוה (210). משמנים בחמאה מומסת או בזמן תבנית מאפינ´ס שבה 12 שקעים, בעלי קיבולת של 125מ"ל כ"א. מנפים לתוך קערה גדולה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. מכניסים את החמאה והדבש לסיר קטן וממסיסים על להבה נמוכה תוך ערבוב. מסירים מהאש, מקררים מעט ויוצקים לתוך הגומה שבחומרים היבשים יחד עם הביצים הטרופות, היוגורט וציפת הפרי. בוחשים בכף מתכת לערבוב כל החמרים. יש להמנע מבחישת יתר - בתערובת צריכים להישאר גושים. מעבירים את העיסה לתבנית. ממלאים כל שקע עד לכ3/4 מגובהו. אופים במשך 20-25 דק´, או עד ששיפוד המוחדר למרכז אחד המאפינ´ס יוצא נקי. משאירים את המאפינ´ס בתבנית ל 5 דקות, לאחר מכן מעבירים אותם לרשת קירור. ממתינים עד שיתקררו לגמרי לפני שמורחים את הציפוי. לציפוי: מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, עד לקבלת עיסה רכה וקלילה. מוסיפים את ציפת הפרי וממשיכים לערבל עד שהפרי מתערבב היטב בעיסה. מורחים את הציפוי על המאפינ´ס.- אני ויתרתי הכנתי רוטב פסיפלורה עם אבקת סוכר טעים ופשוט. הערות: סה"כ דרושים כ-6 פירות גדולים של פסיפלורה או מחית פסיפלורה מוכנה. מקור המתכון: הסדרה הביתית של הקורדון בלו - מאפינ´ס