בבהילו יצאנו ממצרים:

אוֹחַ

New member
../images/Emo13.gif בבהילו יצאנו ממצרים:

בההההההה!!!
בבהלתם? איך הם בבהילו אותנו המצרים האלו, ואנחנו בכלל לא בבהלנו.

shellyland

New member
אתה יודע למה החרדים חרדים?

כי בהתחלה של כל מכתב כתוב להם "בה!" (שירשור בדיחות קרש זה פה?)

hillelg

New member
בהילו=מהירות

כמו גם בעברית המאוחרת: "ויבהל את נערותיה ואת מנותיה לתת לה"; "ויבהילו להביא את המן".

אוֹחַ

New member
אצלנו יש טקס דיי מגוחך הקשור בטקסט

הנ"ל: מוציאים את הילד הקטן החוצה כשהוא עוטה טלית ומקל בידו ("מתניכם חגורים, מקלכם בידכם, נעליכם ברגליכם"). ואז, כמו אהבאל, הוא צריך לנקוש בדלת, וכולם שואלים "מממ... מעניין מי זה..." ופותחים. כשהוא נכנס שואלים אותו: "מנין באת?" והוא עונה: "ממצרים" ושואלים שוב: "ולאן מועדות פניך" והוא צריך להשיב: "לירושלים" (אני תמיד הייתי מתבלבל...) ושוב שואלים: "ומה רצונך?"... בקיצור, זה מסתיים כשאומרים לו "בוא, שב עימנו" ואז מתחילים לקרוא: "בבהילו יצאנו ממצרים..." מה אני אגיד לכם: פוטנציאל להרבה דאחקות...

אוֹחַ

New member
פעם שכחו אותי בחוץ... מזל ששמו את

הכוס של אליהו בחלון - לפחות היה מה לשתות.

shlox

New member
אוח, מותר לשאול מהו מוצאך?

מנהג מעניין - ותן לי לנחש: תימן! כן?

אוֹחַ

New member
אתה מנחש או שואל?

כי זה דיי קרוב, לא בעיה להגיע. יש עליך מפה של אחד למאתיים אלף? לא? אין בעיה. נסביר לך בע"פ. באר שבע, מכיר? יופי: אתה יוצא לכביש הערבה, נוסע כל הזמן ישר, לכיוון ת"א. קצת לפני ת"א יש עיר, קוראים אותה לוד (חוץ מהרמאים בחברות התעופה, שבכל פעם שבים ומתעקשים ש"תיכף ננחת בת"א"). אתה נכנס שמה, למקום מה נקרא אייר-פורט (ההוא מצד שמאל. למה מצד ימין זה נתב"ג 2000. כבר יָשָן). בקיצור, אתה עולה על טיסה לניו-יורק. איך שאתה חוצה את הים התיכון, אתה סופר ארבע דיונות, חמש אורחות גמלים ושני סעודים. לפני הסודני הגדול, אתה הולך לטייס ושואל אותו אם הוא מריח נפט. בשלב זה אתה כבר אמור להיות "מנוטרל" ע"י השב"כניק
(טסת "אל-על", כן?)... חבל. היינו קרובים...

נו, באמת?

היא ירוקה, העין הזאת. בקושי את מבחן שיבולת-סיבולת אני עוברת, ואתה מצפה שאתמודד עם עינין-אלפין?

hillelg

New member
אמרתי לכם כבר

שיש אצלנו קורא בתורה, שקורא ב-חייס ו-עויין?

למעלה