היי לכולם

SpyKid

New member
../images/Emo13.gifהיי לכולם../images/Emo70.gif

כתבתי בפורום לפני כמה חודשים ועכשיו חזרתי! אז יש לי כמה דברים לספר... קודם כל, למרות שאני בכיתה י"א, ובגיל הזה כבר אין "מלכי כיתה", החברה לא משתנה מגיל לגיל, ועדיין יש את ה"וונאביז" והערסים
ושאר האנשים המגעילים שחושבים שהם יכולים לדרוך על אלה ששונים מהם ושמבחינה חיצונית נראה כאילו הם חלשים מהם... (גם אצלכם בבית-הספר יש את התופעה?..) אז גם אם כולם יודעים את זה, יש לי משהו לומר לאלו שנמצאים בצד השני: האנשים האלה עושים את כל הדברים המגעילים האלה רק בגלל שהם לא בטוחים בעצמם ובחברים שלהם. הם ינסו בכל דרך אפשרית להראות שכולם חברים שלהם ושהם שווים בחברה (ומבחינה חיצונית זה אפילו נראה שהם יצליחו...) אבל! אם תתבוננו טוב תשימו לב שזה לא ממש ככה. דוגמא שלי: יש בשיכבה ערס אחד, שתמיד כשאני נמצאת לבד והוא מוקף חברים, הוא מנסה לרדת עליי כדי לצאת "גבר" בעיני החברים שלו, אבל אם אני עם עוד מישהו, או שאף אחד מאיתנו לא נמצא עם החברים, הוא לא מתקרב אליי! זה די ברור שהוא מנסה להרשים את החברים מתוך חוסר ביטחון עצמי. החברים לא נמדדים בכמות, אלא באיכות: יש כאלה שיורדים על אחרים ואומרים שאין להם חברים רק בגלל שהם לא נוהגים להסתובב בחבורות גדולות, אבל זה לא אומר שמחוץ לכיתה אין לאותם אנשים חברים טובים. אנשים נוהגים להאמין שבית הספר והשכבה זה כל העולם של ה"לא מקובלים", אבל בעצם זה מוכיח בדיוק את ההיפך... ואותו הדבר בקשר לשאר סוגי הירידות וההצקות - אדם שבטוח בעצמו ויודע שיש לו חברים שאוהבים אותו ואנשים שמעריכים אותו, לעולם לא ירגיש צורך להוריד את ערכו של האחר בעיני החברה. ועוד דבר שאדם חכם אמר לי פעם: בדרך כלל אנשים (גם הרעים שבינהם) שמים לב כשמישהו חכם מהם. בדרך כלל הם לא מראים את זה, ולעיתים מתחילים להציק לו כדי להראות את עליונותם, אבל בלב הם יודעים את זה. אז בהצלחה לכל אלה שנמצאים בצד שלי, של האנשים שיודעים שהם חזקים, ולא מרגישים צורך לפגוע באחרים! אל תתיחסו לטיפשים האלה - הם לא שוים את זה

אדויסמן

New member
אני חייבת לציין:

שאצלי בבצפר אין את התופעה, אצלנו מאוד שקט ובגלל שאנחנו בצפר קיבוצי גם אין ערסים והכי גרוע שיכול להיות זה שמישהו "ירד" על מישהו בצחוק והוא לא יקבל את זה טוב... בסה"כ אין אצלנו ירידות על אנשים, כל אחד והחברים שלו, אין אף אחד בשכבה שלי שאני שונאת ו(אני מקווה) שאין אף אחד ששונא אותי...

SpyKid

New member
הנה דוגמא טובה לאנשים שלא מבינים את

כל זה, ואולי אפילו נמצאים בצד של המעליבים והמציקים...

למעלה