הי, אני חדשה כאן

ליילנד

New member
../images/Emo13.gifהי, אני חדשה כאן

דוקא לא חשבתי להשתתף בפורום כזה, כי לדעתי איש באמונתו יחיה. אבל, ואבל גדול פגשתי את הכתבה הזו בוואללה ואני ממש בשוק, עד לאן נגיע, האם נשים הם לא בנות אדם? מבקשים מהנשים לא לצאת מהבית ואם כן אז רק בצד שמאל ומה עם חנות ה"שטריימל מאכער" נמצאת בצד שמאל וחנות הפאות בצד ימין? כבר הקפיץ אותי עניין האוטובוסים, גברים קדימה ונשים אחורה. מעניין למה לא ההפך? בגלל שהנהג קדימה הוא גבר? לא הגיוני. אני מדגישה לא באתי לתקוף, בפרוש לא, אני כותבת מתוך כאב ופגיעה. הנה אני חושבת על משפחה כמו שלי, בעלי והבנים ישבו יחד באוטובוס או ילכו יחד בצד ימין ואני מה? לבד? והרילא טוב היות האדם לבדו (ניסיתי להעביר קישור מוואלה פעם ראשונה, אבל אם זה לא הצליח לי הכתבה נמצאת בוואלה, קשה לפספס אותה)

ליילנד

New member
אויש, ../images/Emo52.gifלא הצליח לי

כנסו לכתבה בוואלה: "הפרדה במאה שערים: גברים לימין נשים לשמאל."

א ו ר בת

New member
זה הרבה יותר גרוע מזה

עוד מעט אולי לא תוכלי אפילו לדבר איתם - כשאת בצד אחד של הכביש והם בצד השני - בסלולרי.

מתנדב

New member
כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת....

אור, גם מה שאת הבאת את הקישור מהייד פארק, זה פשוט שקר, לאישה אסור לדבר בפלפון בגלל הצניעות?, מי המציא את זה? קטלא_קניא המציא את זה?, אני מתחיל להבין מהיכן יש לכם את השטיפת מוח, וזה מה שאמרנו לא אחת, במקום לשאול אם זה אמת ומה קורה לגבי אישה שמדברת בפלאפון, אתם ישר קובעים עובדה, היום זה מקטלא_קניא, מחר זה יהיה מקטלא_קביא, ומחרתיים זה יהיה מקטלא_קליא, לכן אני כבר הפסקתי להתייחס ולהתדיין על הודעות כאלו, כי אתם לא באים לשאול, אלא קובעים ישר עובדה על סמך קטלא_קקיא, ועל סמך זה אתם באים להתדיין כאן, כל הכבוד לכם עלו והצליחו.... ולגבי הכתבה בוואלה, עדיין לא מצאתי וראיתי את הכתבה בוואלה, אך מי שיכול להביא לי קישור אני אשמח לראות, ולפני שאני רואה את הכתבה אני כבר גמור בליבי, שחלק מהכתבה זה שקרי ולא נכון וסתם ניפחו שם דברים כפי שמנפחים תמיד....

מתנדב

New member
מצאתי את הכתבה בוואלה....

תהנו מהקריאה, זה דווקא משמח אותי כתבות כאלו, האם יש עוד פשקווילים נגד הציבור החרדי?.. ודרך אגב היום אני יהיה בירושלים, ואני יכנס למאה שערים מיוחד בשביל זה בשביל לרחרח מה הולך שם, ולחפש את הכרוזים ברחובות, ואני ילך במדרכה השמאלית דווקא איפא שהנשים, נראה מה יקרה, אולי מחר בוואלה יכתבו עלי גם שחרדי הלך בצד שמאל איפא שהנשים?...

חחח...אם תהיה "מפורסם"...

תזכיר אותי בכתבה ש"כיתבו" עלייך... גם אני רוצה להיות מפורסמת

א ו ר בת

New member
אכן שטויות

מה שכתבת. כבר לפני כ 4 שנים, כשהסלולר התחיל לתפוס תאוצה, פורסם פסק של כמה רבנים הקובע שמפאת צניעות אל להן לנשים לדבר בסלולרי בפרהסיה. אני מניחה שהם עוד לא ידעו אז איך "לאכול" את זה. אני ממש זוכרת את הרעש הקטן שזה עורר, אחרי הרעש הגדול של איסור גלישה באינטרנט (או שגם זו המצאה ?). כמו שהבנתי הבחור מ"בחדרי" ציטט מ"מפתח העיר". אז מה אתה טוען ? שהוא משקר ? שהעיתון משקר ? מעבר לזה – בתוך השירשור מעיד מישהו שלפחות בפלג מסויים זה אכן מקובל. אני מבינה שברור לך (ובצדק) שזה לא עושה רושם טוב... אז קודם כל כתבתי "עוד מעט אולי לא תוכלי אפילו לדבר איתם".. וכמובן שגם זה היה בבדיחות מסויימת. ומעבר לזה – "כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת" לא נראית לי ממש תגובה מתאימה. בכלל נראה לי, מכמה חודשים שאני כותבת כאן, שלמרות שאתה מתיימר להכיר את כל הציבור החרדי - אתה לא ממש מכיר את כולו.

מתנדב

New member
אור, זה אכן שטויות.....

אני רוצה לראות צילום של העיתון ששם זה פורסם, ועוד דבר אני יחדש לך הרבנים לא אסרו לנשים לדבר בפלאפון, זו המצאה שלכם...

א ו ר בת

New member
המצאה "שלכם" ?

מי זה "שלכם" ? של מפתח העיר ? של החרדי ש"המציא" את הכתבה הזו ממפתח העיר ? שלי - ש"המצאתי" את מה שכתב אותו חרדי ? שלי - ש"המצאתי" את מה שכתב חרדי אחר לגבי גור ? כ-ו-ל-ם משקרים. אתר משרד האוצר, ומשרד החינוך, אולי גם משרד הדתות, והחרדי ההוא, והחרדי הזה, ואני...כולם. רק אתה יודע הכל, מכיר את כל הפסיקות, את כל החרדים, את כל התקציבים - ותמיד אומר אמת.

מתנדב

New member
כן בהחלט לגבי הפלאפונים

שאסור לאישה לדבר ולהחזיק פלאפון זה שקרי, והרבנים לא יצאו נגד, אני אמרתי לך בהודעה קודמת שאני רוצה לראות כתבה מצולמת, עד אז זה שקרי, וגם אז זה יהיה שקרי, ואני אומר לך בוודאות שאני שמעתי מכמה חילונים שקבעו עובדה שהחרדים הם כך וכך, ואני יספר לך סיפור אמיתי שבא אלי חילוני לפני יום כיפור ושואל אותי על העניין שהולכים למקווה לטבול, הסברתי לו את העניין, והוא אומר לי (בבטחה), הרי במקווה אצלכם אנשים מסבנים אחד את השני איך זה מותר? (מה אתם הומואים?) כך הוא שואל אותי, אמרתי לו שזה פשוט שקר כי אני הולך למקווה ואני יודע די טוב מה הולך במקווה וכל אחד מתרחץ לבד ואף אחד לא מסבן את השני, ולא נוגעים אחד בשני, ההוא נשבע לי שהוא שמע את זה מכמה שאמרו לו ואפילו אחד שהולך בקביעות למקווה סיפר לו שככה זה הולך אצלנו במקווה, אני הזמנתי אותו למקווה שלא יטבול, אלא שהוא רק יביט מהצד והוא יראה, אמרתי לו אני משלם עליך, ואני רוצה שהאמת תצא לאור, (עוד לפני שזה יתפרסם אצל כולם וכולם יקנו את הסיפורים האלו), אחרי דין ודברים איתו הוא הסכים להיכנס ולהביט לכמה דקות, והאמת יצאה לאור, ואני מספר לך את זה כי הוא סיפור אמיתי ולהראות לך עד כמה כוח ההשפעה של אדם אחד שמדמיין וממציא דברים יכולים להשפיע על ציבור שלם... ואור, אני אומר לך שאני אדם חרדי, אמנם אינני יודע מה הולך בכל החסידויות במקומות אחרים, אך יש דברים ומנהגים והלכות שזה נוהגים כולם ולא משנה לאיזה מקום אתה משתייך, לכן אני אומר לך (תרצי להאמין לי, תאמיני לי, לא תרצי להאמין אל תאמיני לי), שאילו היה הוראה מהרבנים שלנשים אסור להשתמש בפלאפונים אני מבטיח לך שכולם היו יודעים מזה כולל אותי, וכולל כל החרדים, ואם אף אחד לא יודע ולא מכיר ולא שמע, על הוראה כזאת הוי אומר שזה שקר גס, כי לא יתכן שהרבנים יוציאו הוראה ואף אחד לא ידע מזה, אלא זה ישאר סגור בארבע אמות של הרבנים ולא מעבר לזה, לכן אני אומר לך לא את שקרנית, כי את בסך הכל מביאה קישורים לאנשים אחרים שמשקרים, וההמצאות הם לא המצאות שלך, אלא המצאות של אנשים אחרים, לכן דבר ראשון שאני אומר שזה שקר אני לא מתכוון לרגע שאת שקרנית, (ואם חשבת שאני מתכוון עלייך אז אני מתנצל מראש גם על הפעמים הקודמות), ואת תמיד מביאה בפורום דוגמאות מאתרים ומפורומים למיניהם שאנשים המציאו דברים וזה כבר תופס אצלך חזקה, ואת קונה את זה ולא מבררת אם זה אמת או לא, ישר באה בגישה של מציאות וככה זה עולם החרדי, וחבל מאוד שאת קונה את כל הסיפורים שמוכרים לך ברחוב, אדם חכם לומד ומנסה להבין ומברר מדי פעם שמועות, ואת נראית לי די חכמה, וחבל מאוד שככה אפשר לעבוד עלייך, לכן אני מציע לך לעשות סקר קטנטן, בין העולם החרדי ולברר את האמת האם באמת הרבנים אסרו פלאפונים לנשים?, או שמא אין איסור כזה?, ואני בטוח שאת תגיעי למסקנה שהרבנים לא אסרו את זה כלל, (אני יודע שהרבנים נגד פלאפונים לבחורי ישיבות שלומדים בישיבה, וכמו כן גם הראשי ישיבות נגד פלאפונים לבחורי ישיבות החרדים, אינני יודע אם זה גם בישיבות ההסדר, ונראה לי שאם אינני טועה זה גם בישיבות הליטאיות גם אסרו פלאפונים בישיבה, אך בישיבות החיסדויות זה אסור, אמנם לא יזרקו תלמיד מהישיבה בגלל זה, אבל זה אסור, והתלמידים משתדלים לכבד את האיסור שבזה), אבל איסור שנשים יחזיקו פלאפונים?, זו המצאה שקרית, שאין לה כל בסיס לזה, אני מציע ומבקש ממך אור, לבדוק לעומק יותר, ואם יהיו דברים שאת תרצי שאבדוק בשבילך אני מאוד אשמח לעשות זאת, אך בקשה לי אלייך אל תהיו פתי, ותאמיני לכל מה שמוכרים לך, שימכרו לך זהב ויהלומים אבל לא לוקשים...

ליילנד

New member
חשכת ימי הביניים

אין לי שם אחר לזה, ועוד לחשוב על זה שאבי במקור גור.אברוך יופי לי, ממה נצלתי.

רגע../images/Emo70.gif ליילנד...אני רוצה להבין משהו

קודם כל ברוכה הבאה... דבר שני מה זה- "איש איש באמונתו יחיה"??? מה אנחנו מנסים להחזיר אנשים בתשובה/בשאלה??? הפוך! אנחנו במשפט של "איש איש באמונתו יחיה" רק בכוונה הפוכה ממך!

ליילנד

New member
או קיי משועממת11

"איש באמונתו יחיה" מתאים לשני הצדדים, הבעיה מתחילה שכבר עושים כזו הפרדה בין נשים וגברים באוטובוסים, בכבישים, זה כבר פונמנטליזם - קיצוניות דתית וקיצוניות מסוכנת מכל כיוון. אגב, הזכרת שהורייך מצביעי מפד"ל אז אני בטוחה שגם הם לא אוהבים את ההפרדה הקיצונית הזאת.

זה אוטובוס של חרדים...

אם זה כ"כ מפריע, וזה לא אמור להפריע...תסעי באגד... אולי את חושבת שהם מגזימים...הם לא חושבים ככה.

lala897

New member
נראה לך?

למה מה קרה שאני יסע בנפרד? בחיים לא! בשביל הפרינציפ אני לא יסע!

lala897

New member
מזכיר לי איזה שבת היתה לי..

פוווו, מעייפת..
(לא מצאתי ת'הוא עם הזיעה. לא יודעת למה.)

למעלה