הי

sbs1967

New member
../images/Emo13.gifהי

אני יודע שדילן שר את בית השמש העולה מי כתב את השיר ? למה לדעתכם דילן ממשיך להופיע למרות שאין לו כבר קול העם זה לא פוגע בתדמית ובקרירה שלו תודה סתם שני שאלות מתרידות

נראה לי ש...

house of the rising sun זהו שיר עממי אם אני לא טועה (ואולי כן, אני לא בטוחה במאה אחוז). דילן הלחין אותו- למרות שנראה לי שהגרסה של האנימלס היא לא אותה גרסה של דילן. חוצמזה אני מש לא חושבת שהקול פוגע לו בתדמית מכיוון שאף פעם הוא לא התפרסם בגלל שירת הפעמונים שלו. היה לו קול מיוחד ומחוספס מההתחלה. וגם אנחנו רואים שלדילן לא ממש אכפת איך הוא נשמע ואם הקהל יאהב אותו

Chocoholic

New member
היי

אף אחד לא יודע מי באמת כתב את השיר - זה שיר עממי בן 150 שנים בערך. דילן ממשיך להופיע, כנראה, כי הוא אוהב את זה.

Yanchu

New member
שלום שלום

House of the rising sun זהו שיר פולק אמריקאי ישן למדיי. אכן, כמו שכתבו כאן לא ממש ברור מי כתב את השיר; עם זאת, ישנן מספר סברות. הידועה מביניהן היא זאת של סופר ומוזיקאי אמריקאי כלשהו (תסלחו לי שאני לא זוכר את השם), שטען שהלחן לקוח מבלדה אנגלית ואת המילים כתבו הצמד ג'ורג'יה טורנר וברט מרטין (ככה כותבים את השמות בעברית אני מקווה
). לשיר בוצעו הרבה קאברים, ביניהם של דילן, הרולינג סטונס, ג'ואן באאז, ב.ב קינג ועוד. בגרסא הידועה של האנימלס יש שינוי מילים קטן מהמילים המקוריות כמו שהזכירו לפניי, המטרה הייתה לשנות את המילים בצורה כזאת שלא יהיה ברור מהו המגדר של השר. לשיר נקשרו עוד כמה תהיות לא ממש ברורות, למשל האם הבית המדובר הוא בית אמיתי, או שהוא פרי דמיונו של המשורר.

אכן כמו שנאמר לפניי

השיר הוא אחד משירי הפולק האמריקאי הישנים, כנהוג כל אחד מהאמנים שביצעו אותו נתן לשיר טעם משלו. השיר הזה עוד בוצע בדור האבות (לפני תחיית הפולק), אפילו וודי גאטרי והודי לד-בטר (הידוע כ"לדבלי") ביצעו אותו בצורה שונה זה מזה. אם אתם שואלים אותי לדעתי מי שאחראי למתכונת המוכרת של השיר הוא גאטרי.

sbs1967

New member
../images/Emo42.gif

Now the rainman gave me two cures, Then he said, "Jump right in." The one was Texas medicine, The other was just railroad gin. An' like a fool I mixed them An' it strangled up my mind, An' now people just get uglier An' I have no sense of time.

גיליתי ש...

יש אתר מצויין שנקרא http://www.songfacts.com ויש בו כל מיני עובדות מעניינות ולפעמים מעט ביזאריות על המון שירים. על השיר הזה כתוב שהוא נכתב על בית זונות (לא מפתיע) בניו אורלינס שעבד במאה ה-19, והשם בא מהמאדאם הראשית שקראו לה Madame Marianne LeSoleil Levant שהשם שלה אומר "השמש העולה" בצרפתית. הלחן באמת הוא בא ממנגינה אנגלית עתיקה למרות שהוא מזוהה מאוד כשיר אפרו אמריקאי עממי. האנימלס שינו את המילים קצת שיהיו פחות בוטות (בכל זאת, המיינסטרים של תחילת שנות השישים היה קצת מאוד שונה מהיום) אז במקום זונה בתפקיד הראשי (השורות המקוריות) הם שמו מהמר. וכמו שכתבתי קודם, אני חושבת שהגרסה של דילן שונה... למרות שאני מודה שלא יצא לי לשמוע את האלבום הראשון שלו...עדיין!
יום טוב לכולם!

Chocoholic

New member
למעשה הגרסה המקורית

לא מציינת באופן מפורש שמדובר בזונה... אבל הדוברת בשיר מתוודה שהיא חיה חיי הוללות. כיום יש ככל הידוע לי רק מוסד רשמי אחד בכל ניו אורלינס הנושא את השם "בית השמש העולה", והוא מלון. כשהייתי בעיר לפני חודשיים, לא נתקלתי כלל בשם הזה. כנראה שפשוט נמאס להם ממנו...

למעלה