../images/Emo62.gif תובנות שלי אחרי הלידה
בעלי שאל אותי אחרי הלידה אם בדיעבד זה היה "שווה" את זה? מכל הבחינות - מיילדת פרטית, לידה בלי אפידורל וכו'. אז בדקות הראשונות לא ידעתי מה לענות לו כי שאלתי את עצמי את אותן שאלות בדיוק. לגבי מיילדת פרטית - שווה שווה שווה. אולי אפילו עדיף לבחור בדוּלה (כך בעלי מציע לפעם הבאה). אבל מכיוון שאביגיל עושה חלק מהדברים שדולה עושה, חשתי שאולי זה מיותר. לגבי לידה בלי אפידורל - בהתחלה אמרתי לעצמי שאחרי שניסיתי את 2 הדברים אני יכולה לבחור באופציה נטולת הכאב. א-ב-ל חשוב לי לומר שזה ממש ממש ממש לא אותו הדבר. ובאמת שהיו לי 2 לידות נפלאות קודמות, אבל זו נתנה לי הרבה מעבר. משהו שקשה לי להגדירו במילים. ובהחלט בלידה הבאה (ותהיה כזו) ארצה לידה בלי אפידורל אבל אך ורק עם מיילדת פרטית או דוּלה. התמיכה הנשית הזו מאוד חשובה ומחזקת. ואני חייבת לציין שמשום מה, וזה לא ברור לי עד עכשיו, במהלך כל הצירים לא חשבתי על אופציה של אפידורל. לא כי חששתי להיכנע או משהו כזה, אלא זה פשוט לא עלה לי בראש. כאילו שכחתי שקיימת אפשרות כזו. כל ציר עבר בכאב עם התכנסות עצמית כאילו זה מה שאמור להיות ואין משהו אחר. מודה לאלוהים על הלידה הטובה שהעניק לי.