הר קייק כיבוש ומה שביניהם

natyh

New member
הר קייק כיבוש ומה שביניהם

חמש עשרה שנה לא פגשתי בנמרוד : היינו חמישה , השנה 1994 המקום הוארז בירת הטרקים של פרו הגעתי לשם רק כדי להיפרד מהגברת חיימז , מצבי היה מדאיג יומיים בלבד קודם לכן קמתי לראשונה מהמיטה , עקב תאונה וטביעה בג'ונגל הייתי חולה ומתש ,ירדתי חמישה עשר ק"ג בשבועיים בהחלט לא במצב לטפס הר ,במיוחד לא ההר הקשה לטיפוס ביבשת , אך היפה ביותר בה . כדי להגיע לפסגתו בגבה 5947 מטר צריך לטפס קטע קיר קרחון בגבה 300 מטרים , ביום האחרון יוצאים בשעות הקטנות לטיפוט קרח קשה וטכני תלויים על מצוק בגבה המדהים כדי להספיק להעפיל ולרדת לפני תחילת החום לפני שישבר הקרח ,שאז מסוכן מדי לרדת , ברור כי במצבי הנוכחי לא היה לי כל סיכוי . גלעד המטפס כבר ניסה לטפס ונכשל , הראות בגדו בו יום לפני ההעפלה , צור קיבוצניק מהדרום רצה לעשות רק טרק אחד בודד היו לו ארבעה ימים בלבד במקום לכן תיכנן טיול אופניים לפסגות ואם לא אולי טרק הואי ואש נגד הכיוון המקובל כדי לחסוך זמן ולקצרו מעשרה ימים לארבעה בלבד . צור ואני יצאנו למחרת היום לטיול אופניים והפכנו חברים טובים , אם כי לא מספיק טובים כדי להשאיר אותו את צור חודש וחצי בהוארז . נמרוד מיהר להגיע לסנטייגו צ'ילה לפני ראש השנה , וכך לא ברור איך באמצע ספטמבר חודש ושבוע מאוחר יותר ,עדיין היינו חמישתינו ארבעתינו +חן חבר של גלעד שהצטרף מאוחר יותר בדרך אל האלפא מאיו בייס קמפ כדי לטפס אליו . למעשה יום לפני כן ערכנו דיון שממנו התברר חד משמעית שאין לי חיילים למשימה .... נמרוד ממהר , לצור נמאס ובכלל לא חשב להישאר כאן כל כך הרבה זמן גלעד כבר היה שם , וחן סימן שאלה גדול .... אך אני לא התכוננתי לותר וכולם הסכימו להשקיע עוד ארבעה ימים , אז העליתי הצעה לשכור סוסים ולקצר את הטרק הנוראי הזה משמונה לחמישה ימים בלבד כולם הסכימו חוץ מנמרוד , שטען ובצדק כי הסוסים יאטו אותנו ומה עם הציוד ? אז הצעתי שנשכור במקביל גם חמורים ארבעה במספר נוסף לחמשת הסוסים ונקצר לארבעה ימים בלבד , נמרוד צהל והיה הראשון להסכים הקרח נשבר , וברגע זה בפעם הראשונה לאחר עשרה חודשים הרגשתי שאני עשוי להצליח , המשימה אותה הגדרתי לעצמי שבע שנים מוקדם יותר עשויה להיכבש . במשך החודש ושבוע בו שהינו בהוארז נפלו שדודים טרק הואי ואש , שאני עשיתי רק את ארבעת הימים הראשונים מתוכו וחזרתי בעזרת פרד לבן ששכרתי מבעוד מועד לכפר הראשון . ההצלחה החלקית היתה די ברורה בהתחשב במצבי אז , אך מה שעברתי נתן תקוה להמשך , מאוחר יותר המשכנו לטיפוס לנבדו פסטרורי כי גלעד החליט לערוך לנו קורס טיפוס קרח , כן טיפסנו קיר אמיתי בהרים ועד אחד בפאב המונטרק בהוארז, תאות הטיפוסים של גלעד לא ידעה שבעה .... ומשהו לנשמה ניצלתי את היעדרותו של גלעד שהמשיך בואי ואש עם נמרוד צור איילת את ששת הימים הנותרים ,להעפלה בטנדר ואופניים ללגונה צ'ורופ וירידת דאון היל הראשונה בחיים חזרה להוארז , כשחזרו כולם צירפנו את חן לנסיעה לצאווין דה הואנטר ,אתר ארכיאולוגי דוקא די מאכזב ועוד כהנה וכהנה, כעת לאחר חודש ושבוע נותרה רק המטרה הראשונית ולפתע לאחר התחזקות מפתיעה מאד ופתאומית , הרגשתי מוכן למשימה פיזית ונפשית, תמיכתו המפתיעה של נמרוד , הפכה את הקערה על פיה ולפתע כולם השתוקקו להשכים קום ולצאת השכם בבוקר לכבוש את ההר המשך יבוא . .

natyh

New member
תודה על הפירגון

מחר אכתוב וביום ג אפרסם המשך .ראשון ואחריו שני ובו בראשון עדיין לא תיכנס הפגישה המפתיעה בנמרוד במקום האחרון בעולם בו חשבתי לפגוש בו אי פעם.... ובודאי לא חשבתי שהוא נמרוד יהיה זה שיציל אותי בים סוער לאחר התהפכות הקייק , ובכלל לא ידעתי שהוא חותר ... עולם קטן עכשיו נשאר רק לחבר את ההמשך ולספר איך הוא נמרוד הציל אותי אז לפני חמש עשרה שנה ועד יום ה האחרון לא ידע זאת כלל , לא הוא ולא אף אחד אחר , כי אני פשוט אז לא סיפרתי ... עכשיו נשאר לראות רק האם שוב בחברת נמרוד יצא לי לעמוד באתגר הנוכחי שלי חתירה מראש הנקרה לשדות ים המתוכננת לספטמבר , לאור הצלחת העבר ולאור ההצלה ביום ה האחרון ,כעת אני יכול להרשות לעצמי שוב לסמוך על אחרים כגון נמרוד שכולי תקוה שיצטרף למשימה , ולא רק על עצמי ולכן הסיכויים להצלחה נראים לא רעים כלל וכלל. ואם לסגור מעגל לפני חודשיים הייתי במצב על הפנים עקב האסטמה ולפתע לאחר שחזרתי לחתור שוב האסטמה נעלמה ממש סגירת מעגל כמו בפעם ההיא בהוארז ,והנה אפשר לחלום להגשים עוד חלום מטורף אחד , כמו החלום ההוא אך בל נקדים את המאוחר . תודה על הפירגון.

natyh

New member
העם דורש העם מקבל המשך עכשיו

המשך היום החל בהתארגנות , תמיד התארגנות אני שהשארתי את ציוד בבוקה מנו שם התהפכה הסירה בה הפלגתי לשימושם של שבטי הפירו .... נאלצתי לשכור ציוד. גלעד הצטרף אלי על מנת לפקח שאכן אשכור ציוד ראוי .... וייעץ לשכור נעליים כאלו או תרמיל כזה וכן הלאה .... האוהל ששכרתי היה אותו איגלו מדהים ל 4 אנשים שמעולם לא השתמשתי באוהל טוב ממנו וכבר חזרתי והשתמשתי בו בטרקים הקודמים הואי ואש , לגונה צורופ , ונבדו פסטרורי , למעשה כעת אני נזכר כי באוהל השתמשתי רק בואי ואש , ובצורופ ואילו מהטיפוס קרח שגלעד אירגן בפסטרורי מיהרתי לברוח כך שלא נשארתי לישון שם בלילה ... ולדברי מי שכן נשאר ... היה קרררררר
אם יש משהו ששוה היה לרכוששם היה האוהל המדהים הזה , מאוחר יותר רכשתי אוהל צמנהרה שעדיין לא השתמשתי בו מעולם , אך דוקא האוהל הזה היה נוח זמין מתאים לכל אתר וטמפרטורה עם כיסוי בצורת מנהרה שאיפשר לכסות ציוד שנשאר בחוץ ,פשוט אוהל מושלם כמובן שזכרוני הוא סלקטיבי שכן למחרת היום השכם בבוקר נסענו לקאראז גלעד הביא שני זוגות אופני טרי סיקלו לסחוב את כל כבודת מיודינו לאוטובוס שאחרת לא היינו מגיעים לשם וזה כמובן לא מסתדר עם ההתארגנות , כמובן שמשהו לא זכור לי טוב נשאר רק לרענן את הזיכרון בעזרת צילומי הוידיאו המפורטים אך שאינם זמינים בשל הפורמט המיוחד ( איכות שידור ) שאינו ניתן לצפיה ביתית . כמו כן שכרתי מקלות הליכה עזר מדהים וחיוני וטרקים , תרמיל שק שינה נעליים בקיצור כל מה שמטייל צריך כדי לכבוש הר ולמעלה מזה , איכות הציוד היתה יוצאת מהכלל והמחיר בריצפה . גלעשד שכר חבלים קרבינות גראזן קרח ועוד כל מיני דברים שחשוב שלגלעד יהיה .... כלומר לא השתמשנו אבל .... גלעד צריך לשכור דברים גם בשביל הפוזה .... לואף אחד מאיתנו לא יכל לעשות פוזה של מטפס חחח ... בהמשך הגענו לסופר ... כלומר השוק המקומי לצורך ההצטידות באבקות הקווקר שאי אפשר בלעדיהן בגבה ובקור הזה ,ובסופו של דבר שלושה טריסיקלו הגיעו לסחוב את הכבודה שלנו לאוטובוס . קאראז, קארואז, חלפו ביעף והנה הגענו לחיפוש מונית לכיוון קשפמפה , והנה הגענו . הביית של פרדי החמר נמצא בקשפמפה וכעת נשאר להתארגן ליום המחרת אך כאן ציפתה לנו עווד הפתעה שעשויה להעמיד בספק את קיום המבצע. המשך יבוא

natyh

New member
../images/Emo13.gifהר קייק כיבוש ומה שביניהם ../images/Emo13.gif

למעלה