יי לכן,יש לי שאלה חשובה בנוגע לתשלום

../images/Emo13.gifיי לכן,יש לי שאלה חשובה בנוגע לתשלום

של בה"ס אחת לשנה מביטוח לאומי, הרי ביטוח לאומי משלפ אחת לשנה באוגוסט סכום של 1250ש"ח עבור הילד , שאלתי היא כזו(עבור ידיד שלי) הגבר לא גרוש עדיין והילדים בחזקתו,מבקרים את האימא מידי פעם, הילדים בני 9 ו 12 האם הוא זכאי לתשלום של ביטוח לאומי?? הוא משתכר כ 6500ש"ח בחודש אך כל ההוצאות חלות עליו, אשמח לתגובות,, אני יודעת שצריך לפנות לביטוח לאומי אך אני מנסה לקצר את הדרך כאן תודה אילנה אימא של ניתאי וליאם היקרים

m i c h a l i

New member
מענק לימודים

מתוך האתר של ביטוח לאומי (או שאפשר לעשות חיפוש בפורום) : מענק לימודים - תנאי הזכאות : קיימות שתי קבוצות של מבוטחים הזכאים למענק לימודים: 1. מבוטחים הזכאים למענק לימודים ויקבלו אותו באופן אוטומטי לחשבון הבנק ואין צורך להגיש תביעה לביטוח הלאומי: הורה יחיד - רווקים, גרושים או אלמנים - שאין עמם בן זוג הידוע בציבור. מקבל/ת גמלה להבטחת הכנסה בנפרד מבן הזוג. משפחה עם 4 ילדים ויותר, הזכאית מן הביטוח הלאומי לאחת מן הקצבאות האלו: גמלה להבטחת הכנסה, דמי מזונות, קצבת נכות כללית, קצבת זקנה או שאירים. מי שבאחזקתו ילד שעלה לארץ ללא הוריו. מי שבאחזקתו ילד שנתייתם משני הוריו. מי שבאחזקתו ילד נטוש או ילד יתום, כמשמעותו בחוק הבטחת הכנסה. 2. מבוטחים הזכאים למענק לימודים ועליהם לפנות לביטוח הלאומי ולהגיש תביעה כדי לקבל את המענק: הורים החיים בנפרד מבן הזוג - בתנאי שהם חיים בנפרד מבן הזוג שנתיים לפחות, ופתחו בהליכי גירושין על פי החוק, והם פועלים לקדם את הליכי הגירושים במשך שנתיים לפחות. עגונה - אישה נשואה, שזה שנתיים נעלמו עקבות בעלה, וכן אישה שבעלה נמצא בחו"ל, שלא בהסכמתה, ואינו משלם לה באותו זמן דמי מזונות. נשים השוהות במקלט לנשים מוכות בתנאים מסויימים. עולים חדשים - הנמצאים בארץ למעלה משנה ופחות משנתיים, ובן הזוג לא עלה לארץ ואינו מתגורר בה. אם הוא עונה על התנאים הנ"ל ניתן לפנות לביטוח הלאומי ולהגיש בקשה למענק

למעלה