לכל דוברי הלאדינו להכין תמונה

may55

New member
../images/Emo13.gifלכל דוברי הלאדינו להכין תמונה

לדרכון חדש!!!! דרישה: להעניק אזרחות ספרדית לצאצאי היהודים המגורשים נשיא הפדרציה הספרדית העולמית: "ספרד צריכה להעביר חוק המכיר בצאצאי המגורשים כשייכים לספרד"; ב-1492 גורשו למעלה מ-100 אלף איש; מספר צאצאיהם מוערך כיום בכ-4.5 מיליון יום שלישי, 15 באוקטובר 2002, 12:42 מאת: יאיר שלג, נשיא הפדרציה הספרדית העולמית, נסים גאון, קרא אתמול לממשלת ספרד להעניק אזרחות ספרדית לכל צאצאי היהודים שגורשו ממנה ב-1492. גאון, שדיבר בפתיחת קונגרס בינלאומי ראשון מסוגו של יהודים ספרדים שנערך בברצלונה, אמר: "ספרד צריכה להעביר חוק המכיר בצאצאי היהודים המגורשים כשייכים לספרד ולטהר את שמם". הוא קרא לממשלת ספרד לסייע במימון בתי ספר שילמדו לאדינו, שפתם של היהודים הספרדים. מספרם של היהודים צאצאי גירוש ספרד מוערך כיום בכ-4.5 מיליון, והם חיים במקומות שונים בכל חלקי תבל. להערכת מארגני הוועידה בברצלונה, גם אם ייענו הספרדים לקריאתו של גאון ויעניקו אזרחות כזו, רק מספר מועט יחסית מבין הצאצאים אמנם יבקשו לקבל את האזרחות הספרדית. פרסומת בימי הביניים המוקדמים שלטו בספרד המוסלמים, ותקופה זו נודעה כ"תור הזהב" של היהודים במדינה. באותם ימים פרח מעמדם הפוליטי של היהודים, וכן היצירה הספרותית והרוחנית היהודית, באמצעות דמויות כמו הרמב"ם, הרמב"ן והמשורר שלמה אבן גבירול. במאה ה-13 נכבשה ספרד מחדש על ידי הנוצרים, ובמאה ה-14 החלו רדיפות נגד היהודים. אלו התבטאו, בין היתר, בפעולות האינקוויזיציה, שתבעה מהיהודים להתנצר ובעיקר רדפה את האנוסים - אלו שהתנצרו לכאורה, אך המשיכו לקיים בסתר את מצוות היהדות. שיא הרדיפות היה בגירוש כלל יהודי ספרד, למעלה מ-100 אלף איש, ב-1492.

tsiporganeden

New member
מאי יקירתי, את חושבת שזה יעבור?

והכי חשוב, למרות שאני בטוחה שאני נצר למגורשי ספרד, כי כך סיפרה לי סבתי ז"ל שסבתה סיפרה לה ששמעה מסבתה וכו´.... אבל 500 שנה אחרי, איך אפשר להוכיח שאנחנו נצר לאותם מגורשים? הרי הממשלה הספרדית לא תתן אישור כזה לכל אחד שיטען שהוא מנצר למשפחות המגורשים נכון?...

may55

New member
נשיא הפדרציה הספרדית העולמית

נסים גאון, שדיבר בפתיחת קונגרס בינלאומי ראשון מסוגו של יהודים ספרדים שנערך בברצלונה ביקש זאת לדעתי יש לו קשרים והשפעה. אם לא נקבל אזרחות לפחות שיתנו כסף כדי ללמד לאדינו או לפעילויות תרבותיות בלאדינו. זה יכול להיות מצויין. כי יש לזה כיום ביקוש גם בקרב צעירים יש אנשים הרוצים להקליט שירים או לכתוב ספרים ויש צורך בתקציב אולי מי יודע?? צריך להיות אופטימיים

avielss

New member
תרגעו תרגעו

בדקתי בשגרירות הספרדית (אנטס אניוס אי פניוס וצריך להוכחי ואחר כך לגור בספרד כשנתיים וזאת כמובן אחרי הויתור על הפספורט הישראלי קמבושקן א לה דרצה

הוא צודק

גם אני ביררתי. צריך להביא הוכחה מהרבנות בישראל שאתה ספרדי ואז הם נותנים רזידנס (תושבות לשנתיים) ואחר כך יש ויתור על האזרחות הישראלית ומתן ספרדית.

למעלה