מחפשת ספר ללימוד ניגינה בפסנתר

../images/Emo13.gifמחפשת ספר ללימוד ניגינה בפסנתר

עם יצירות קלאסיות קלות לנגינה לשם התחלה. כרגע אני לומדת עם מורתי לפי הספר של תומפסון ובעיר מתרגלת נגינה בשתי ידיים. כי עד עתה ניגנתי באורגנית (יצירות קלאסיות בעיקר)ביד אחת עם ליוויי. הספר של תומפסון הוא יותר לתרגול,הוא ממש מעולה,אך זה יותר תרגילי תרגול. אני מחפשת בנוסף יצירות קלאסיות קלות לנגינה התחלתית בשתי ידיים. אשמח לקבל המלצות.

yonti261

New member
ספרי לימוד קלים עם יצירות קלאסיות../images/Emo79.gif

אני ממליץ על כמה ספרים,בהוצאת " Alfred" .הראשון נקרא "מבוא למוסיקה למקלדת של באך".יש בו מינואטים,סרבנדות,פרלודים,פולונזים וכו',רובם מהמחברת של אנה מגדלנה.היצירות מופיעות כפי שהן במקור (לא בעיבודים).הן נכתבו מלכתחילה כיצירות קלות.הספר השני הוא אטיודים נבחרים של קרל צ'רני (1791-1857).צ'רני היה תלמיד של בטהובן ומורה של ליסט והוא ידוע בזכות האטיודים הרבים שלו.יש בספר אטיודים בכמה רמות,כך שהספר ישמש אותך הרבה זמן (אני למדתי ממנו שנתיים).האטיודים האלה משפיעים מאוד על היכולת הטכנית.ספר נוסף הוא ספר של שומן שגם הוא ישמש אותך להרבה זמן,יש בו חלק למתחילים,וחלק למתקדמים.לסיום אני ממליץ לקנות גם סוניטינות של מוציו קלמנטי(1752-1832).יצירות שמתאימות למתחילים(סוף שנה ראשונה או תחילת שנה שנייה).יצירות ממש חמודות.אני מקווה שלא התבלבלת מכל ההמלצות שלי.בהצלחה!

yonti261

New member
שימי ../images/Emo23.gif

השמות של ספרי הלימוד הם באנגלית.כשעניתי לשאלה של הקיזומ הבאתי רשימה שלהם באנגלית.

הקיזומ

New member
שאלה ../images/Emo26.gif

השמות של הספרים שציינת הם בעברית או אנגלית? אם אנגלית, יש לך אולי את השמות באנגלית?

yonti261

New member
הם באנגלית,הנה רשימת שמות:

J.S BACH-AN INTRODUCTION TO HIS KEYBOARD MUSIC CZERNY-SELECTED PIANO STUDIES SCHUMANN-ALBUM FOR THE YOUNG OPUS 68 FOR THE PIANO CLEMENTI-SIX SONATINAS OP.36

המון../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

גם הספר של תומפסון באנגלית. הוא מעולה,אך הבעיה שאלו רק תרגילים ואילו אני רוצה לנגן גם יצירות. המון המון תודה,עזרת לי ביותר! בשבוע הבא אלך לרכשם ומקווה כבר להתחיל לנגן מהם. אני כל כך משתוקקת לנגן יצירות קלאסיות בפסנתר!

למעלה