|רמהתקבלתי!!! ועכשיו ההתלבטות...

../images/Emo13.gif|רמהתקבלתי!!! ועכשיו ההתלבטות...

לא מזמן סיפרתי פה שלאחרונה הצטרפתי אל מפוטרי ההיי-טק ובעקבות המאורע נרשמתי ללימודי אדריכלות ב- NY. בכל אופן, בשבוע שעבר, גיל התקשר אליהם ולאחר בקשות רבות שיגידו מה הסטטוס שלי, הם הסכימו לומר (באופן לא רשמי, עד שיקבלו את תעודת הבגרות והתואר מתורגמים שוב) שהתקבלתי!!! עכשיו הבעיה: גיל אמור להמשיך בעבודתו (בסניף הניו-יורקי של החברה), אבל כבר דיברו איתו על כך שיהיו נסיעות רבות ותקופות שבהן לא יהיה בבית פרט לסופ"ש. אני כעקרון מוכנה לכך, כל עוד אני מגשימה את חלום חיי ולומדת אדריכלות, אבל... הגענו למסקנה שמבחינה כלכלית לא אוכל להתחיל ללמוד בינואר ב- NYIT (אוניברסיטה פרטית). אני יכולה להמשיך את תהליך ההרשמה שהתחלתי ל- City College בה שכר הלימוד הוא בערך חצי. אני גם יכולה לעבוד בינתיים ולהתחיל בספטמבר ב- NYIT (שם אני מעדיפה ללמוד), אבל להיות לבד רב השבוע... ואפשר גם לרדת מכל העניין... מה אתן אומרות? האם אתן מכירות מישהו שלומד באחת המכללות האלו? אוף! אני ממש מבולבלת! שירי

נופר30

New member
לדעתי כדאי שתתחילי לעבוד

וללמוד כשתסתדרי קצת והיכן שאת רוצה ( למרות שגם ה קולגי´ם העירוניים לא רעים ומשם את יכולה להמשיך לאוניברסיטה ) בכל מקרה אם צריך להקריב משהו עבור החלום שלך אז מדוע לא מדוע לוותר בכלל אם אפשר ל"סבול " קצת בהתחלה ואז תתרגלי והחלום שלך יוגשם מבולבל אני יודעת אבל בטוח שתביני

יעלי2

New member
קודם כל מזל טוב וכל הכבוד על ההתקבל

ההתקבלות. ממליצה לך לשאול בפורום ישראלים בחו"ל (בתפוז), חלקם בטוח ידעו לכוון אותך. חוץ מזה חברה שלי לומדת ביוסטון טקסס על מילגה, וכעת קיבלה עוד מילגה שאליה היא לא הגישה בקשה. פשוט תורם אנונימי ביקש קורות חיים של הסטודנטים ואישר לה עוד סכום. אני יכולה לשאול אותה איך היא החליטה לאן ללמוד ומה היא ממליצה.

שירי- אכן מבולבל

ויש עוד כמה פרמטרים להוסיף לקלחת: על איזה סטטוס את מגיעה לארה"ב? לפני כחצי שנה אנחנו בדקנו את האפשרות של רילוקשיין לקליפורניה וזה מה שגיליתי: אם את מגיעה כעובדת שלחברה אמריקאית, את מקבלת אישור שהייה כל עוד הם הספונסרים שלך. ברגע שאת לא מועסקת על יד יותר- יש לך חודש לארוז את עצמך (עבדות מודרנית). אני מניחה שזה מה שיש / יהיה לבעלך. לויזה כזו (אני לא זוכרת את כל הסימונים) ניתן להוסיף גם נספחים בתור "ניתמחים" ז"א שאת יכולה להתלוות אליו ולשהות באופן חוקי, כל עוד הויזה שלו בתוקף, אבל את לא יכולה לעבוד בעצמך. ויזת סטודנט, גם מאפשרת שיהיה עם הגבלת זמן ארוכה (עד סיום הלימודים) אבל לא מאפשרת לעבוד, פרט לתחומי הקמפוס או סטז´ במיקצוע. לכן, עד כמה שידוע לי, לא בטוח שתוכלי לעבוד. אני לא מנסה לרפות את ידייך, חלילה. סה"כ אני רוצה להציג קצת מידע שבמקרה הזה רק הופך הכל למסובך יותר ולא לפשוט, לצערי. אני ממליצה לך בחום לפנות לפורום בYNET המנחה הוא עו"ד שמתעסק עם כל חוקי ההגירה בארה"ב. עד כמה שידוע לי, המון חברות היי-טק בארץ עובדות איתו בכל הנוגע לרילוקיישן. אנחנו גם היינו בתהליך פניה למשרד שלו, רק שההצעה נפלה לפני שהתחלנו להזיז דברים.

תוספת

תודה על התגובות בינתיים. גיל יקבל ויזה L1 מהעבודה ואני בתור אישתו - ויזה L2 שמאפשרת לקבל אישור עבודה... אגב, אם מישהי יכולה להפנות אותי לאתר המכיל שמות של אגודות/נותני מלגות וכו´ אני אשמח!

יעלי2

New member
אני אברר לך איך היא קיבלה מילגה אבל

זה יקח קצת זמן כי היא בהפרש שעות גדול מאיתנו. יכולה להתאפק?

אתי@

New member
קודם כל מזל טוב וכל הכבוד ../images/Emo47.gif

קצת קשה לי ליעץ לך, משום שמדובר בשיקולים נורא נורא אישיים, ונורא קשה לי לדעת מה הייתי עושה במקומך. זה מסוג המצבים שעד שלא נמצאים בהם קשה לדעת איך היינו נוהגים אילו... אני מאחלת לך המון בהצלחה
ושהענינים יסתדרו על הצד הטוב ביותר עבורכם

gmgy

New member
אוי כל כך הרבה פרטים!

אם את רוצה, אני אשלח לך כל כך הרבה פרטים... זה בדיוק מה שאני וגיא עשינו. אני למדתי בBaruch College שזה חלק מהCity University of New York,וגיא למד בקולומביה. יכול להיות שבגלל הויזה שלך את נחשבת תושבת ניו יורק ואז את יכולה לקבל הנחה של 50% בשכר הלימוד! בכל מקרה בCUNY שכר הלימוד הוא לא יותר מ-7,500 לשנה, לעומת 24,000 בפרטיות.

עוד פרטים...

אני אשמח לכל פיסת מידע... זה תואר ראשון באדריכלות. אני כבר בעלת תואר ראשון (בתחום אחר), והבנתי שיש לי סיכוי לקבל מלגה מה-NYIT (בזכות הממוצע). שכר הלימוד הוא כ- 16,000$ והמילגה בסביבות 3500$. מה למדת? תודה... שירי

gmgy

New member
עוד עניינים חשובים

קודם כל, אני מניחה שכבר בדקת מי מהשניים יותר טוב בתחום האדריכלות. הדברים האלו מאוד חשובים. CUNY מתחלקת כך שכל קולג´ מתמחה בנושא שונה. למשל, Hunter College - דת והיסטוריה, Brooklyn College - משפטים, Baruch College - ניהול ומימון וכו´. לכן צריך לוודא שCity College הוא אכן הקולג´ המומלץ ביותר מתוך CUNY ללימודי אדריכלות. עוד נושא, המרחק. אני לא יודעת היכן נמצאת העבודה של הבעל, אבל כעיקרון, CC נמצא ברחוב 137. זאת נסיעה מאוד נוחה בסאבווי שמוציא אותך ממול, אבל יש אנשים שלא עולים מעל רחוב 125. הסניף של NYIT נמצא ברחוב 63, ויש אנשים שזה יהיה להם יותר נוח. עניין נוסף, בדרך כלל קשה לזרים לקבל מלגה לתואר ראשון. אפשר כמובן לנסות אצל הארגונים היהודיים השונים, והאמת שלכל בית ספר יש את ספר המלגות שלו שאפשר לעיין בו. המלצה שלי - לבקש מבית הספר שבחרת שישלח לך את החוברת לארץ ואז תוכלי להכין דברים מראש. חוץ מזה, הייתי ממליצה לבדוק גם את קולומביה וNYU, משתי סיבות. הראשונה היא כמובן שאין מה לעשות אבל הן יותר נחשבות (לקולומביה יש תואר שני בתכנון ערים שנחשב לאחד מהטובים בעולם), השניה, הדיור. לשתי האוניברסיטאות האלו יש המון דירות שהן משכירות לסטודנטים במחירים מצחיקים יחסית לעיר. יכול להיות שמחיר הדיור יתקזז לכם עם מחיר שכר הלימוד... דוגמה - גרנו בדירת שני חדרים גדולה (שאין להשיג כמותה בתנאים רגילים בעיר) ושילמנו עליה פחות מחצי ממחירה בשוק. לאורך זמן זה מאוד משתלם. א-ב-ל, חשוב לזכור, לא לתת להם בשום מקרה כתובת להתכתבות בתוך ניו יורק. אחרת, הם ישלחו אותך לגור בכתובת הזאת גם אם זה מישהו שגרתם אצלו שבוע. תנו את הכתובת בארץ!

מזל טוב שירי! לגבי ההתלבטות לא כל

כך הבנתי. האם יש קשר בין הבחירה איפה ללמוד, לבין להיות עם גיל?

לא ממש

אם אני אתחיל ללמוד בינואר, זה יהיה באוניברסיטה הפחות מועדפת עלי, אבל אז תהיה לי יותר תעסוקה ואני ארגיש שאני עושה משהו שאני אוהבת ולכן פחות מתוסכלת מכך שאנחנו מתראים מעט...

למעלה