שאלה קצת טכנית או... בירוקרטית

Tovlli

New member
../images/Emo13.gif שאלה קצת טכנית או... בירוקרטית

נאמר שילדתי בבית והכל עבר בהצלחה (
), מה הלאה
אני מתכוונת לבדיקת רופא ילדים לתינוק, בדיקת רופא עבורי, מה מבחינת רישום במשרד הפנים, מענק לידה וכו'... בקיצור האם חייבים להתייצב בבית חולים, ואם כן אז תוך כמה זמן מהלידה
נראה לי קצת לא מתאים להעמיס תינוק שרק נולד בכסא בטיחות, ו"הופ לדרך"...
מראש על התשובות

כרמית מ.

New member
לבחירתך

שום דבר הוא לא חובה. הכל בחירה שלך. בדיקת רופא ילדים - אפשר לעשות בבי"ח (איך הפרצוף שעשית :-\ ), אפשר בקופ"ח, אפשר להזמין רופא הביתה, ואפילו אפשר לא לעשות (אם כי לי אישית נראה רצוי כן). חיסונים ושות' - מה שבוחרים, המיילדת יכולה לעשות חלק, חלק עושים בטיפת חלב. בדיקת רופא ליולדת - המיילדת נשארת איתך כשעתיים-שלוש לאחר הלידה. בזמן הזה היא בודקת אותך. אחרי יומיים היא באה לביקור חוזר. לי זה נראה מספק. מי שממילא נוסעת לבי"ח - יכולה להבדק שם. רישום במשרד הפנים - בזמנך החופשי (לנו זה לקח בערך חודש, כי גם היתה שביתה. לא כדאי לחכות יותר מדי, כדי שלא יערערו על זהות התינוק) הולכים למשרד הפנים, בד"כ צריך את שני ההורים והתינוק, וכל מסמך שיש לך שמעיד על ההריון והלידה (אישור מהמיילדת, מעקב הריון, צילומי א"ס, בדיקות רופא), ותוך זמן קצר מקבלים מס' זהות, ותעודת לידה. מענק לידה, תקבלי, ככל הנראה, רק אם תגיעי לבי"ח תוך 24 שעות מהלידה, ותתאשפזי למשך 12 שעות (לפחות אלו הנהלים הרשמיים. יש מקומות ש"מחליקים"). לעניות דעתי - ממש לא שווה, במיוחד בלידות חוזרות - ואני לא עתירה בכסף (ההיפך) - אבל זה כל כך לא לעניין, שויתרתי (כל עוד דובר "רק" על טרטור של כמה שעות, התכוננתי לנסוע, אבל 12 שעות, כשברור שהכל תקין? מי מת?)

Tovlli

New member
../images/Emo51.gif לך יקירתי על התשובה המפורטת!

עזרת לי מאוד

אני ויתרתי על המענק

זה נראה לי לא הגיוני להוציא את יותם הקטן החוצה ביום שנולד וגם אותי. הזמנו רופא ילדים הביתה, הוא היה מקסים ובדק את יותם 14 שעות לאחר שנולד ובדיקה נוספת כעבור יומיים. לגבי בדיקה שלי- המיילדת נשארה איתנו שלוש שעות (אולי אפילו יותר) לאחר הלידה ובדקה את הדימום ואת התכווצות הרחם. היא הגיעה עוד פעמיים לאחר הלידה ובדקה מה מצבי שוב. לי זה נראה מספיק. הויתור על המענק לא היה קל- לפני הלידה התלבטנו בזה רבות, אך לאחר הלידה כשראינו את התינוק, ממש לא יכולנו לשקול יציאה מהבית.

אורניקי

New member
אנחנו הזמנו רופא של קופ"ח (מאוחדת)

היינו אמורים לקבל החזר, אולי חלקי, לא זוכרת, דומני שפשוט שכחנו לטפל בזה בסוף, אבל הוא נתן לנו מכתב שהיה אמור לטפל בזה.

אורניקי

New member
את ירושלמית?

ביקשנו מרופא המשפחה שלנו, אבל הוא ענה (בפלצנות לא אופיינית, יש לציין) שכיוון שהוא נגד לידות בית הוא לא יעשה את זה. אבל הוא המליץ לנו על רופא אחר, ד"ר קרשאי מקרית יובל, והוא הגיע אלינו 12 שעות אחרי הלידה, בדק את התינוק על המיטה שלי, התעניין בלידה ובמקצוע שלי, ובכלל, היה פשוט רך ומקסים. יש רופאים של קופ"ח שעושים ביקורי בית.

סטיוויה

New member
../images/Emo35.gif

לא ממש הבנתי את הידיעה...כאילו,עבור מי אצטרך להמציא את האישור? ומה יקרה לי אם לא אמציאהו? אקבל נו-נו נו? מגוחחחחחחחך.

כתוב "ועדת הפנים" אז זה נשמע

כאילו הבעיה היא להוכיח שהאשה אכן ילדה את התינוק בכדי שיוכלו לרשום אותו במשרד הפנים (ושהוא לא נחטף או שהיא המציאה אותו חלילה
).

איזה ניג'סים!!

אז למה צריך מכתב מהמיילדת- האם לא בשביל להוכיח שאכן הייתה לידה???

debby12

New member
מנהל
אוי ../images/Emo4.gif

אני מניחה שזה קשור לבעיה של ההונאות שכתבתי עליה למטה. מה שאכן מבאס הוא ברירת המחדל לפיה סומכים על חוות דעת של גניקולוג שלא נכח בלידה בכלל כי הרי גניקולוגים תמיד דוברי אמת (למשל דוגמא1 או דוגמא2), אבל הצעת החוק אינה מאפשרת אלטרנטיבה של הסתמכות על עדות או תצהיר של המיילדת שנכחה בלידה. אולי לא שמתי לב והכלל ההלכתי שנשים פסולות לעדות חלחל לחוקי המדינה?

טלימה

New member
../images/Emo5.gif

הטיעון שעלה אתמול בחדשות, כשסיפרו על הצעת החוק, היה שנשים שרוצות לאמץ לא ירשמו תינוק שנולד בבית כתינוק שלהן. אני מבינה שזו בעיה כל-כך קשה שצריך להשקיע בחוק בשבילה...?!? הצעת החוק, אגב, היא של ח"כ (לא זוכרת מי) מ"שינוי".

debby12

New member
מנהל
העלית לי כיוון שלא חשבתי עליו

אולי חשש שנשים מבוססות שרוצות לאמץ ישלמו הרבה כסף לנשים שזקוקות מאוד לכסף שיהרו ויילדו במקומן ואז יבקשו לרשום את היילוד כילד ביולוגי שלהן (לא מאומץ) - דבר שייצור מעין "שוק" לתינוקות שעוקף את מסלול האימוץ המבוקר? אבל בעצם כל העסק הזה כבר קיים כיום עם פונדקאות שהיא חוקית - לא? פונדקאות זה רק עם ביציות של ה"אם" המזמינה או גם כשזה מביציות של הפונדקאית?

זה לא חשש שווא

זה כבר קרה, ואפילו בארץ. אמנם נדיר, אבל בהחלט מחייב התייחסות של החוק (אני לא אומרת שהפתרון שהציעו הוא המתאים, אבל חייבת להיות דרך למנוע הונאה בתחום הזה).

כרמית מ.

New member
אבל זה לא חדש

גם היום ישנה דרישה למסמכים המאשרים את ההריון: מכתב מהמיילדת, תצלום אולטראסאונד, תוצאות סקירה. לא יודעת מה עושים אם אין כאלו (למשל למי שלא נבדקה וילדה ללא מיילדת). למה בדיקת גניקולוג, תוך 24 שעות מהלידה, אמינה יותר ממסמך של המיילדת??? (ה-24 שעות ברור לי, כי זה זמן שאפשר לזהות שהיא ילדה כרגע, רק לא נראה לי סביר לדרוש בדיקה כזו, בפרק הזמן הזה). ובעיקר - מה יעשו אם אין לי? זה לא משהו שאפשר לדרוש להשלים כעבור זמן... ומצד שני, למדינה יש אינטרס ברור לרשום את כל הילודים, ושלא יסתובבו ילדים ואנשים שאינם מופיעים ברשומות.

למעלה